Ti kaj pravš, a je tole zeleno drevo ali ni? In to z LEDicoCitat:
Uporabnik Bajkman pravi:
LED imajo različne barvne svetlobe, to je dejstvo, s tem nisem mimo usekal. Pomembna pa je barva odboja od predmeta. In tukaj halogenka zmaga, pa brez zamere. V noči se zna z ročno svetilko zgodit, da je rdeča stvar videti črna.
Doma imam Magcharger in ravno tako ročno XM-L svetilko. Sva probala s kolegom, ki ima Fenix TK-35 (Xm-l dioda). Jaz sem svetil z magcharger, on pa s Fenix TK-35, ki je vsaj na začetku močnejša od Magcharger-ja. Vendar če posvetiva v smreko, se z TK-35 vidi silhueto, sicer močno. Z magchargerjem pa sem razločno videl barve iglic, barve storžev...
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Še kako vem kaj kupujejo profesionalni gasilci (društva) z uvoznika večih znamk ročnih svetilk... Sam imam doma 13 različnih svetilk različnih vrst (res,tudi dva Magchargerja imam), večino imam LED.
Zagovarjam LED, pa vendar poznam slabosti. Vem kje in v čem jo poseka halogenka. In vem zakaj profesionalni gasilci niso bili zadovoljni s Fenix LED in so jih vrnili ter vzeli LED
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
In vem zakaj profesionalni gasilci niso bili zadovoljni s Fenix LED in so jih vrnili ter vzeli LED
Citat:
Isti razlog, zaradi katerega gasilci nikakor ne bodo sprejeli LED svetilk.