LED reflektor s senzorjem

klekej

Guru
26. jul 2007
5.756
512
113
36

probam z ene dvema, kitajci so 3€ cenej, če so narejeni na lagerju

hvala vam

Ne jemlji tega modela, ima slabši izkoristek lumnov na watt in predvsem, senzor nima regulacije, samo prednastavljeno nastavitev. To serijo glej:

Če pa si iz osrednje Slo., mi napiši ZS, se ukvarjam s tem.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.604
11.468
113
EU
20260301_095301.jpg
Tega Philipsovega sem montiral za štos, ker je doza bila pri roki.
Resno me moti, da stalno rahlo sveti ugasnjen.
V hiši je stikalo, s katerim ga lahko trajno izklopim, samo to ni to.
Sedaj pa vprašanje;
- So katere verzije LED reflektorjev, ki ne svetijo izklopljeni?

Zunaj pod nadstreškom imam ventilator z lučjo "General Electric". Imel je 80W halogenko. Vrgel ven in dal notri LED žarnico. Ne sveti čisto nič izklopljen.

Delna rešitev je nakup standardnega halogenega reflektorja, pa menjava žarnice z LED.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.041
6.367
113
Jaz imam enega, ki ga kontroliram z zunanjim senzorjem in nič ne brli ugasnjen. Ampak ne vprašaj za ceno, ker gre za robo za osvetljevanje igrišč. Načeloma se to dogaja, ko reflektor prekinja 0 namesto faze, torej je del vezja zmeraj pod neko napetostjo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.604
11.468
113
EU
Ai.

Zunanji LED reflektor s senzorjem gibanja lahko še vedno rahlo sveti tudi po izklopu senzorja gibanja zaradi več možnih razlogov. Tukaj so najpogostejši vzroki in pojasnila:

1. Ostanki električne napetosti (t.i. "ghost voltage")

LED diode potrebujejo zelo malo električne energije za delovanje, zato lahko tudi zelo majhen ostanek napetosti v električnem krogu povzroči, da LED reflektor rahlo sveti. To se pogosto zgodi, če je reflektor priključen na stikalo ali senzor, ki ne prekineta popolnoma toka, ampak pustita majhen prehodni tok.

2. Uporaba neustreznega stikala ali senzorja

Nekateri senzorji gibanja ali stikala so zasnovani za klasične žarnice z večjo porabo in ne za LED svetila. LED reflektorji so občutljivi na majhne tokove, ki jih takšna stikala ali senzorji ne prekinjajo popolnoma, zato lahko pride do rahlega svetljenja.

3. Notranja elektronika reflektorja

Vgrajena elektronika v LED reflektorju (npr. gonilnik LED) lahko zaradi zasnove ali kakovosti komponent povzroči, da reflektor ne ugasne popolnoma, ampak ostane v stanju nizke svetlosti.

4. Prekinitve v ozemljitvi ali napajalnem kablu

Če je ozemljitev ali napajalni kabel slabo povezan ali poškodovan, lahko pride do motenj, ki povzročajo, da reflektor rahlo sveti tudi, ko naj bi bil izklopljen.

5. Elektromagnetne motnje

V nekaterih primerih lahko elektromagnetne motnje iz bližnjih naprav povzročijo, da senzor ali reflektor deluje nepravilno in LED diode rahlo svetijo.

Kako odpraviti težavo?

Preverite stikalo/senzor: Uporabite senzor ali stikalo, ki je posebej namenjeno za LED svetila.
Namestite kondenzator ali upor: Včasih pomaga dodati kondenzator ali upor, ki "odvaja" ostanke napetosti.
Preverite ozemljitev in povezave: Poskrbite, da so vsi kabli in ozemljitev pravilno in trdno povezani.
Zamenjajte reflektor ali senzor: Če je elektronika v reflektorju slabe kakovosti, lahko zamenjava z bolj kakovostnim modelom reši težavo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.604
11.468
113
EU
Philipsov LED reflektor sem izštekal iz doze.
Vtikač obrnil okrog, da je faza prišla na drugu kontakt, in vštekal.
Sedaj res več ne sveti "megleno" v temi, ko je izklopljen.
Dela normalno, tako je sedaj OK.
Probal enako na Lidlovem Livarno LED reflektorju s senzorjem. Zasukal vtikač in vštekal nazaj.
Nič ni pomagalo. Ugasnjen še vedno "megleno" sveti, kot prej.

• Všeč mi je
Reactions: Fusionn