Led paneli

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
potem imaš nameščene ledice brez profilov? kakšna pa je življenska doba v tem primeru?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če bi dajal mlečno steklo samo za to da ne boš videl posameznih ledic, nima smisla. Če rabiš zaradi designa, ajde
grin1.gif

p.s.: dimmer ja imho brezveze v tem primeru. Ali rabiš luč ali pa je ne rabiš. Za ambient si pa kako bolj pametno naštimaš
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Če bi dajal mlečno steklo samo za to da ne boš videl posameznih ledic, nima smisla. Če rabiš zaradi designa, ajde
grin1.gif

p.s.: dimmer ja imho brezveze v tem primeru. Ali rabiš luč ali pa je ne rabiš. Za ambient si pa kako bolj pametno naštimaš
smile-1.gif

No, design ne špila take vloge, itak bi se ledice malo skrile v elemente, kakšne 2mm bi bilo dovolj, utora, pa potem not ledice speljat?

Dimmer pa sem mislil zaradi tega, ker je kuhinja del dnevnega prostora, skupaj je velikost 28 kvadratov, tako da ni ravno nekaj velikega in ob večerih bi ambientna svetloba iz kuhinje pomoje delovala kar OK na celoten prostor, plus še kakšne ledice za TVjem?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Glede ponudbe: če gledeaš non-wasserdiht, po tem je "pametno" da so pokrite s steklcem, tudi če prozornim. Menda. Poznam tudi par inštalacij brez brez, pa ni še nobenega ubilo. Jaz imam waterproof, direktno na elementu, brez pokrovčkov. Ko sem kupil kuhinjo, se mi ni dalo delat utora za kanalček
tongue-1.gif

Glede ambienta... ko sediš na kavču ti itq te ledice na pultu svetijo čisto v napačno smer. če gledaš proti kuhinji, ti bodo itq svetile v glavo (ker na kavču si pod nivojem omaric), če gledaš pa stran, bo ok. Si razmislil v smeri, da bi imel te podpultne ledice kot on/off, nekaj za ambient pa naštimaš ali za TV, ali pa na vrh kuhinjskih omaric/nekih omar, da sveti v strop? To je za moj okus bistveno bolj efektivno
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
wasserdight bi naj imele preko silikon, če se ne motim, kar pa zna na dolgi rok privleči umazanijo na sebe in prah, kar pa tudi ni gut, ali?

Gledalo bi se pravokotno na kuhinjo, zato bi tudi utor prišel prav, da se skrijejo ledice, edino če bi potem slabše svetile na pult? Koliko max utora bi se sploh priporočalo, da ne bi imelo vpliva na snop oz osvetlitev pulta, pul je širok klasično, 60cm?

Zgoraj bi bila opcija ja, ampak ker kuhinje še ni, je v igri tudi ideja o elementih "do stropa", potem pa ni več te možnosti
wink-1.gif
če pa ne, pa se bojim, da ne bi bilo preveč kičasto, toliko ledic?

Za ambient...kakšne moči se kaj predlagajo, tam verjetno ni potrebno 5050, je že verjetno kakšna 2W ali 4W čisto dovolj?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Ja, jaz imam take, ki so zalite v silikon. S silikona lažje obrišeš svinjarijo kot iz navadnih. Če so v profilu, ti sillikonasta sploh nimajo smisla. Menda sicer da previjo, da silikom ni ok, ker se ledice "skuhajo" notri, ampak, meni silikonaste že nekaj let svetijo. Nespremenjeno. Se sicer strinjam z dejstvom, da je bolje da se imajo kam hladit...

Utora kot blende, ki jo imajo gledališki reflektorji, pomoje ne boš mogel narest. Pri 1cm širokem traku imaš kot svetlobe kar velik...

Hja, kičasto... meni je važno, da je uporabno. Kaj si drugi mislijo, zero-[cenzura] given
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.705
9.912
113
40
MB
v mb imaš sylux, imajo kr dosti razstavljeno pa ti bojo znali svetovat
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Hm...to pa je fajn ugodno ja, bo za razmislit, na srečo še nekaj tednov, preden pride kuhinja!
wink-1.gif

Kaj pa glede postavitve, vidim variante, ko je trak nekje 10cm od zunanjega roba ali pa 10cm od notranje roba elementov...kaj je bolje?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Glede ponudbe: če gledeaš non-wasserdiht, po tem je "pametno" da so pokrite s steklcem, tudi če prozornim. Menda. Poznam tudi par inštalacij brez brez, pa ni še nobenega ubilo.

hehe, že imam 1m takih ledic zmonitranih in sem jih tudi že pipal, pa me še ni požgečkalo:)
te bodo itak zmontirane za ambientalno svetlobo in stran od prstov:)

sam zanimal me je če je vredu kombinacija tega traku in trafota in cene.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
poglej še ta link ko je dal futuristic, imajo zelo solidne cene za slo razmere, edino dostava je draga (5€), ampak imajo opcijo osebnega prevzema.

Ima kdo osebne izkušnje z njimi, imajo "salon" na lokaciji ali samo skladišče, da bi se zapeljal tja in malce osebno pobaral kako in kaj (tomi, da ne hodim v MB onim težit, kupit pa potem drugam
smile-1.gif
)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ima kdo osebne izkušnje z njimi, imajo "salon" na lokaciji ali samo skladišče, da bi se zapeljal tja in malce osebno pobaral kako in kaj
Digitklik ima tako mini štacuno v Trzinu. Bolj kot ne je samo en pult.
grin1.gif

Je pa ok prodajalec, tako da najbrž ne bo imel nič proti, če ga kaj vprašaš.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
potem pa že dolgo nisi bil v Digitkliku. Pult je dolg 6m ali več, prostor preko 100m2