Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
V delavnici, garaži, pa še kje imamo stare neonke... Vidim pa, da obstajajo tudi LEDice v obliki neonske cevi. Je treba kaj posebnega paziti, ali samo kupim LED cev in jo namestim? Kako je s štarterjem?
Jaz sem ga razumel, da ima stare lampe na klasične dušilke-tam ni potrebna demontaža..
Za elektronske je pa potrebna zaradi drugačnega principa delovanja same dušilke..pa tudi mesta oz. starterja nimajo, da bi ga bilo potrebno brikat.
aha..vidim v tvojem linku, da tudi ni treba za nekatere led cevi...tudi prav
Recimo pri osramu dobiš zraven LED cevi novo "led dušilko" ki ni nič drugega kot "prazna" škatlica z mostičkom. Tako da če ne dobiš nič zraven zamenjaš in najbrž da dela, če dobiš pa dušilko zraven zamenjaš s tisto. Falit nimaš kaj.
Tudi po pisarnah eni tlačijo 60 x 60 led cevi v ccfl ohišja. Ni računice ali pustiš enake cevi, kot so ali pa menjaš vse skupaj in stare prodajaš po 5 eur kos, če kdo da ......................
Da se ne bo kdo čudil ko bo kupil nove LED "neonske" luči in dobil enako pakiranje kot je imel prej montirano. Recimo Osram Submarine je namenska LED lampa pa zraven dobiš fejk štarter (briko) ki jo moraš montirat da luč dela, pa na enem koncu luči je nosilec za dušilko. Edino kar je drugače je direktna povezava prilagojena za LED "cev" (pri klasičnih neonskih lučeh moraš pa ponavadi itak sam montirat ker so opcije vezave različne, recimo dislocirane dušilke za cel set luči ipd.).
Pred nakupom se pozanimaj, katera temperatura svetlobe ti najbolj ustreza. Sam nisem pristaš hladne (modrikaste) bele, pa sem v afektu v Baubau kupil ravno to.... OK. za kurilnico in pralnico naj bo...
Res rahlo, ker se pogovarjam o svetilkah za notranje prostore. Če se omejimo na te, je LED le v rahli prednost. Sploh pa pri T5 se ekonomsko ne splača, kar so nekateri še omenili.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.