Jaz imam problem s plafonjerko na hodniku. Noter gre lahko največ 60W navadna žarnica. Ker je bilo na hodniku pretemno, sem noter dal 100W žarnico, pa sem skoraj skuril instalacijo zaradi vročine.
Pri LEDicah moč pomnoži X8 do X10 - odvisno od usmerjenosti.Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi: Če vzamem 8W koruzo; je to realno primerljivo s 60W navadno žarnico?
Tako je.Vsaj pri kvadratnih in pravokotnih LEDicah (5050,3528,..) Pri 5mm okroglih LEDicah pa naletiš svašta odtenkov pod to oznako.Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi: Kaj pa barva svetlobe? Tiste, ki so warm white z okoli 3500 K, so primerljive s klasično žarnico?
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
pred kratkim sem kupil Philipsov LED 3W GU10 in mi je dobra zamenjava za klasičen halogenski reflektor 35W, sploh ker je bil cenjši od vseh kitajskih variant v Bauhausih, obi-jih,....
mislim da je bil 10€
Jp, Nichia 92cri, 4500K so zakonCitat:
Uporabnik Davidoff pravi:
pa si kdaj videl led s cri 92 v praksi, ko je to ze tako pomembno. in ne gleda se samo cri, se manj mi je jasno kako si takomsveto preprican v nekaj, ko pa delas primerjavo z led zarnicami iz ebaya in bau bau trgovin.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Evo ker obljuba dela dolg poročam
Tebi in vse somišljenikom; ali vam je res všeč tako hladna svetloba?
Sori, tole izgleda ko na wcjih v šoping cventrih ali pa v klavnicah...
Vse je odvisno samo od "moči" svetlobe. Pri švoh osvetlitvi se bolje obnese topla barva, pri močni pa nevtralna bela/hladna bela. Tako pač deluje naše oko. Recimo zelo močna rumenkasta svetloba je šele nekej za rezat žileCitat:
Uporabnik alpek pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Evo ker obljuba dela dolg poročam
Tebi in vse somišljenikom; ali vam je res všeč tako hladna svetloba?
Sori, tole izgleda ko na wcjih v šoping cventrih ali pa v klavnicah...
Če te prime srat ob taki svetlobi, je namen dosežen.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Jp, Nichia 92cri, 4500K so zakonCitat:
Uporabnik Davidoff pravi:
pa si kdaj videl led s cri 92 v praksi, ko je to ze tako pomembno. in ne gleda se samo cri, se manj mi je jasno kako si takomsveto preprican v nekaj, ko pa delas primerjavo z led zarnicami iz ebaya in bau bau trgovin.