LCD TV 32·

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
če nekdo kupuje full hd tv, potem se pričakuje, da se bo gledal full hd signal. V kolikor se ne gleda to ločljivost, potem je nakup takšnega tv-ja stran vržen denar.

Da pa se odločiš za nakup full hd tv-ja na podlagi razlike pri sliki, ki jo vidiš v big bangu (navaden analogen tv signal napeljan do 100ih tv-jev) in potem še povdarjati, da si se odločil na podlagi kvalitete slike. to je pa res neka referenca
hysterical-1.gif

Seveda ne veš o čem govorim.
Mi je pa jasno, da si zadovoljen z njim...tudi s cenejšim bi bil, v kolikor bi se zanj tudi odločil in kupil.

22. jul 2007
13.407
1.659
113
124
Citat:
Uporabnik mobilni pravi:
Js imam sedaj sony kdl-37v5500. In morem rečti da sem razočaran nad njegovo sliko in tudi 3 pixli so mi crknbili. Zato imam že predračun in ga bom zamenjal za philipsa 37pfl8404h/12

in kako si zadovoljen z philipsom?LPWWY

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
če nekdo kupuje full hd tv, potem se pričakuje, da se bo gledal full hd signal. V kolikor se ne gleda to ločljivost, potem je nakup takšnega tv-ja stran vržen denar.

Da pa se odločiš za nakup full hd tv-ja na podlagi razlike pri sliki, ki jo vidiš v big bangu (navaden analogen tv signal napeljan do 100ih tv-jev) in potem še povdarjati, da si se odločil na podlagi kvalitete slike. to je pa res neka referenca
hysterical-1.gif

Seveda ne veš o čem govorim.
Mi je pa jasno, da si zadovoljen z njim...tudi s cenejšim bi bil, v kolikor bi se zanj tudi odločil in kupil.

od pameti te kar razganja
bonk.gif

Ljudje kupujejo Tvje za obdobje vsaj 10 let. Ne mislimo vsi zaradi novih tehnologij kupovat tv vsako leto.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
od pameti te kar razganja
bonk.gif

Ljudje kupujejo Tvje za obdobje vsaj 10 let. Ne mislimo vsi zaradi novih tehnologij kupovat tv vsako leto.
Imaš popolnoma prav. Ti očitno ne znaš brat, kaj šele kaj drugega. Preberi kak post prej in se potem vmešaj.
hysterical-1.gif

Kupuješ tv za obdobje 10 let in več. Potem pa mi pojasni zakaj se odločuješ na podlagi superduper tv signala iz big banga?
Če kupuješ fullhd tv bi bilo bolj smiselno primerjat sliko iz kakšnega drugega vira; npr. blue raya? Mogoče pogledat kaj o panelih?
Ah kje...boljše je pametovat tukaj kajne
bonk.gif

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik mobilni pravi:
Js imam sedaj sony kdl-37v5500. In morem rečti da sem razočaran nad njegovo sliko in tudi 3 pixli so mi crknbili. Zato imam že predračun in ga bom zamenjal za philipsa 37pfl8404h/12

Čisto druga stvar, morem rečti QL. Ima 100hz na začetku se jih moraš malo navaditi rugače pa je super (seveda lahko daš tudi na 50 hz)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik mobilni pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik mobilni pravi:

Čisto druga stvar, morem rečti QL. Ima 100hz na začetku se jih moraš malo navaditi rugače pa je super (seveda lahko daš tudi na 50 hz)

Povej, v čem je razlika med 50 in 100hz?

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Recimo pri filmu najraje dam filmsko sceno kar pomeni 60 hz . Če pa pustim na 100 hz se mi pa zdi da se kakšen del kar hitreje odigra- 50 hz ima 24 fps, 100 hz ima 50 fps.

Drukače pa je slika recimo pri hd dosti boljša pri 100hz in dosti bolj mirna

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
to kar govoriš o "hirem dogajanju" je od Philipsa patent oz njihov sistem izračunavanja umetnih slikic(e) med določeno točko A do B. Ta sistem se imenuje Natural Motion in je prisoten od 7xxx serije naprej. HZ tu nimajo veze
grin1.gif

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Ja, ampak ko ugasnem 100hz in dam nomalno filmsko sceno je slika čisto normalna, pri športu pa 100 hz kar lepo zgleda v primerjavi z sony v5500.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
mogoče pa natural motion dela samo pri 100hz? ker sam sem namreč to hitro premikanje izklopil pod natural motion, herce sem pustil pri miru

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
da se priključim temi, pa čeprav je že malce starejša...

zaradi želje po sprejemanju DVB-T signala, pa da na obstoječo TV (CRT) ne dokupim samo tunerja, sem gledal tole:
http://www.technomarket.si/product_detail.php?product_id=09052012

http://de.lge.com/products/model/detail/lcdtv_32lh3000.jhtml

v grobem popolnoma zadovolji z vsemi tehničnimi podatki... občasno se pogleda kakšen film preko računalnika, drugače pa večinoma zemeljske programe in satelitsko...

a ve kdo kaj pripomniti o LG LCDjih ? Kako je s kakovostjo, crkujejo piksli ? Sicer ma 2 leti garancije
trenutno je kot nadomestek za 71cm CRT TV po moje cenovno še najboljša izbira, hkrati pa podpira MPEG 4 + 2

za tako ceno nisem od ostalih proizvajalcev našel nič primerljivega...

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
evo... kljub temu, da ni bilo tule nobenega komentarja, sem kupil tole čudo od LGja za 469 eurodolarjev v tehnomarketu...

aparat je za svoj denar zaenkrat odličen... DVB dela 1. liga, edino sosed še mora priti, da nastaviva antene, pa neko razširitev bo naredil na "međikboksu" kamor so antene priklopljene... ?!

zaenkrat prek DVBja gledam HRT 1 + 2, Nova TV, RTL Cro, ORF 1 + 2, 3SAT, neki Plus...

vglavnem, za začetek zadovoljen po prvih 3 dneh...