LCD TV 32·

botr

Zelenc'
2. avg 2007
29
0
1
Zdravo,
Za darilo nameravamo kupiti LCD TV 32". Signal je preko sobne antene oziroma preko Total TV. Kabelska ni možna. Občaso se pogleda tudi kakšen TV. Cena naj ne presega 500€. Kaj kupiti? Predvsem me je strah, da bo slika slabša kot na CRT?
confused-1.gif

Hvala za nasvete in LP
Botr

botr

Zelenc'
2. avg 2007
29
0
1
Kako to misliš sobna antena in digitalni programi? Tega ne razumem najbolj.
confused-1.gif

Torej slika prek sobne antene na tem LCD ni slabša kot na CRT?

A se lahko ta Philips uporablja brez podstavka? (pomankanje placa po višini)
LP
Botr

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Tudi z navadno sobno anteno loviš digitalne programe. Slika pa je neprimerno boljša in čista. Imajo pa tudi sobne antene nalašč za digitalne programe sam je tud tista dobra od analognih TV-jev.
Ne vem pa kako misliš uporabljat TV brez podstavka, to kvečjemu če ga obesiš na steno, da bi ti pa stal v omari ali na omari brez podstavka pa ne bo šlo.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Citat:
Uporabnik botr pravi:
Zdravo,
Za darilo nameravamo kupiti LCD TV 32". Signal je preko sobne antene oziroma preko Total TV. Kabelska ni možna. Občaso se pogleda tudi kakšen TV. Cena naj ne presega 500€. Kaj kupiti? Predvsem me je strah, da bo slika slabša kot na CRT?
Botr

Iz kod si?

Poglej če imate preko totl tv. To je kabelska po zraku dobesedno rečeno in maš dvb-s sepravi digitalni signal, zato slika nebo nič slabša. Glede navadne antene pa kupi televizijo ki bo imela vgrajen dvb-t mpeg4 in boš lahko od leta 2012 lahko gledal vse digitalno, saj ima slovenija do takrat plan ugasniti analogne sprejemnike. seveda digitalni signal preko sobne antene lhko loviš že zdaj osvisno od kje si. (če pa neboš kupil lcd ki bo imel vgrajen dvb-t boš pa moral kupovati reciver ki je 150€ + da boš imel 1. daljniec več?

igi

Guru
13. okt 2007
5.593
1.200
113
Celje
Citat:
Uporabnik Maurioniss pravi:
zdravo,

jaz sem za namen gledanja preko sobne antene kupil:
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/lcd-tv-sprejemniki/459529-philips-32pfl5404h-12-tv-lcd

Slika je fenomenalna, še posebej digitalni programi.
Ima tudi usb priključek za gledanje slik+filmov.

lp

Treba nekaj za v spalnico kupiti in gledam tega philipsa.... Sem bil v BigBangu in probal en kluček not porinat, gor pa en film.... zadeva ni bila uporabna. Je sicer prikazalo film, vendar se je vrtel prepočasi, tudi glas je bil popačen.... A je kakšna fora ali pač filmi ne delujejo?

Hvala

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik botr pravi:
Predvsem me je strah, da bo slika slabša kot na CRT?
confused-1.gif

Botr

saj tudi bo.

Zakai? Če IMAJO TOTAL TV = TO DIGITALNI SIGNAL!!

Glede sobne antene pač bo slabši malo, ampak okoli leta 2012 bi moral biti dvb-t že po celi sloveniji in alnalogni signal ugasnen.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
saj ni problem v signalu. Problem je v primerjavi LCD proti CRT. Je že tako, da crtji še vedno kažejo lepšo sliko.

shift

Guru
20. jul 2007
9.886
2.274
113
za šankom
lcdji so bolj občutljivi na kvaliteto prenosa.če je prenos slike digitalen imajo vsi novejši lcdji boljšo sliko od crtja.na sobni anteni crt še zmeraj zmaga

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:
lcdji so bolj občutljivi na kvaliteto prenosa.če je prenos slike digitalen imajo vsi novejši lcdji boljšo sliko od crtja.na sobni anteni crt še zmeraj zmaga

Da te malo dopolnim ... na sobni anteni lahko loviš tudi digitalno sliko! Tako, da ostanimo raje pri tem, da se pri slabšem analognem signalu CRT bolje odreže kot LCD, če pa imaš možnost sprejema digitalnega signala je pa LCD veliko bolj prijetno gledat.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
ne se prenaglit
cool-1.gif
....

jest sem dva tedna nazaj kupoval LCD FULL HD....

zapalil sem se za:
SONY

kupil pa:
PHILIPS

Meni osebno Sonijev design zmaga 100%, za Philipsa sem se pa odločil isključno zaradi kvalitete slike....v Herviju sta bila oba razstavljena in oba priklopljena na isti vir TV signala.....sliki se nista mogli primerjat....v korist Philipsa seveda...

lp

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
res v trgovinah pa tv signal blesti in je na vseh tv-jih enak. Upam stavit, da ce tam priklopis 2 enaka tv-ja, da bos imel razlicno "kvaliteto" slike.
poleg tega so razlicne nastavitve na tv-ju.. o kvalitete slike pa ne govorit dokler gledas analogno tv. poglej in primerjaj kaj bolj kvalitetnega, kot pa "bigbangov" tv signal.
drugace pa model tv-ja, ki ga je mobilni podal, je velik korak pred tem sonyjem, ki si ga ti gledal in rang, ki si ga ti kupil.
philips, ki bi se z njegovim nagledanim sonyjem lahko primerjal, ni dosti boljsi od tvojega, sony pa je korak naprej.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Definitivno ne primerjat slike v trgovinah, ker včasih vidiš, da ma lcd vreden jurja € kao slabšo sliko kot kaki za 500€. Se je treba malo bolj potrudit če kupuješ dokaj drago stvar...

netko

Guru
25. jul 2007
6.935
2.247
113
v rangu do 500EUR ni slab full hd LG LH3000 celo nasprotno, zdi se mi eden najboljših

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
khmmm....kje pa doma TV signal blesti???
grims-1.gif

lej, jest sem navedel kateri dve televiziji sem primerjal in zakaj sem se odločil za PHILIPSA.....pa nč bat sem primerjal vse do ranga 1000€....

zdej pa tko, imam SIOL TV in Telekomovo kablsko, v okviru tega spremljam 6 FULL HD programov
cheer.gif
....

SPLOH NE VEM O ČEM TI GOVORIŠ....
grims-1.gif

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Js imam sedaj sony kdl-37v5500. In morem rečti da sem razočaran nad njegovo sliko in tudi 3 pixli so mi crknbili. Zato imam že predračun in ga bom zamenjal za philipsa 37pfl8404h/12