LCD televizorji z LED tehnologijo

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Lahko kdo napiše malo več o tem? Kakšne so prednosti? In v katero smer gre sedaj tehnologija? Je to sedaj kombinacija obeh dveh zadev ali bo sčasoma celoten TV sestavljen iz LED diod?
Če bi se sedaj, oz. v roku nekaj mesecev odločal za nakup, kaj mi svetujete?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
To ne pomeni, da je TV iz LED diod, ampak da LED diode skrbijo za osvetlitev.

posledično je manjša poraba in TV je lahko bolj tanek.

boljšo svetlobo pa še menda dajejo navadne neonke...vsaj pri projektorjih je tako.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
darjan
zmaga.gif
:
V ameriki so že dosegli, hvala bogu,prepoved oglaševanja LED televizorjev, ker nimajo mobene veze z LED tehnologijo slike. Pa pustimo OLED za drugič.
Pa še nekaj, televizorji z LED virom svetlobe imajo zelo slabe performanse, v primerjavi s "neonskimi" žarnicami. Tako, da je danes, pa tudi že čez par mesecev najboljši nakup ali Philips 9xxx serija ali SONY Z, EX, serija,

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Da si ne boš kaj naredo!
hysterical-1.gif
Argumenti???

Bi prišel pogledat sliko na Samsungu LE46A950? Grem stavit, da ni čisto nič slabša od cenovno primerljivega (al pa tudi 30% dražjega
grims-1.gif
Sonya al pa Philipsa). Pa je local dimming LED, porabi pa izmerjeno povprečno 140 W.

Torej obrazloži malo al pa ne nabijaj v prazno
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ta trenutek je LCD najboljša izbira.

Nove tehnologije so zgolj pregrešno drage z veeeliko pomanjkljivosti (poglej si prve LD ali plazma TV-je - dragi ko žafram, pa praktično 'neuporabni')

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Kako je že bilo napisano, led žarnice se uporabljajo za osvetlitev ozadja, namesto neonk.
To bi bilo v redi, če bi ledike bile integrirane v matriki LCD-ja, in bi jih kontroler ugašal na temnih mestih.
Tako imajo dražji modeli.
Cenejši pa imajo ledike ob strani namesto žarnic, in to je.....
ne-ne-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Koliko je meni jasno so ledike integrirane za LCD panelom (backlight). Vendar niso v razmerju 1:1. Od oka bi rekel da so posejane v matriki 10x20 (govorim na pamet). Ampak je vseeno dovolj da lahko določena mesta na LCD panelu popolnoma zatemniš in s tem dosežeš dosti večja kontrastna razmerja.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
pri t.i. LED TVjih imaš dve različni varianti.
Prva, poceni je EDGE LED, kjer vse LED delujejo kot enoten svetlobni vir, torej kot pri "neonkah". Tu imaš razloženo : EDGE LED

Druga, boljša izvedba pa je local dimming LED, kjer so LED razporejene v segmente (v mojem primeru 128 za 46"), ki svetijo neodvisno eden od drugega, zato je lahko svetel del slike od zadaj osvetljen, temen pa sploh ne, kar da pravo črno barvo oz, popolno odsotnost barve. Zato lahko po vseh testih vidiš, da se kot primerjavo Samsungovim LED TVjem ne postavlja noben Philips, ampak sam KURO
evil.gif

Seveda pa ima Philips amblight kar je zelo sexy, žal pa na kvaliteto slike ne vpliva
smirk-1.gif

Sicer pa je itak brezveze razpravljati o kvaliteti slike če je vir SD
smirk-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
ksz...

malo off:
Samo nekaj.... kje so sedaj tisti ko so pred tremi leti pametovali da nima smisla kupovati lcd-jev ker naj bi bili itak v roku 1 leta samo še laserski tv-ji
hysterical-1.gif

Me še vedno nasmejejo, ko malo za nazaj pomislim
če bi našel poste, bi jih prilepil.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
To s segmenti je že boljša rešitev. Težava je da segment podnapise ne osvetli enakomerno (Philips)..
Obstaja mogoče že rešitev, da je poleg treh RGB diod, tudi četrta bela zraven ?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
kolikor vem so zadaj samo bele diode, celotna slika je še vedno prikazana kot pri vsakem lcd-ju (torej s tekočimi kristali). Gre samo za način osvetlitve slike

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
ok, torej kateri TV velikosti 37" do 800e torej je sedaj za kupit oziroma kaj predlagate?

samsung, philips, LG, sony, sharp?

hvala.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Pany plazma do 800€ pri navadnem SD signalu povščije vse LCDje! Primerjam z Pfilips serijo 9xxxx

Za igranje igric ali blueray filmov pa nimam izkušenj, čeprav mi je blueray trailer na LCDu zgledal hudo izumetničen.

Lp

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
danes sem na hitro preveril samsungove LED LCD vs. Philips z enakim posnetkom pa semi je zdel Samsung precej pred Philips po kvaliteti slike.

Je pa tudi vpršanje kako je bil sam TV nastavljen tako da je lahko tudi to vplivalo.

Nekako pa me niso navdušile Bravia serija od Sonija.

lp

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Saj edina slabost Samsunga je, da ga imamo še vedno v spominu kot cheap korejsko robo....
To pa že kar nekaj časa ni več
nahrung002.gif

Zato pa je marsikdo presenečen kaj vse en Samsung zmore v primerjavi z etablirano konkurenco...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Od sobote srečni lastnik samsunga UE40B7020. TV je bomba, pa špila mkv datoteke direkt preko USB ali LAN.
LED osvetlitev - ko je črna res črna
cool-1.gif

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Od sobote srečni lastnik samsunga UE40B7020. TV je bomba, pa špila mkv datoteke direkt preko USB ali LAN.
LED osvetlitev - ko je črna res črna
cool-1.gif

In kolikšna je cena tega modela?....Tudi jaz sem izbiral med LED in LCD..ampak na koncu sem vzel SONY 40W5820, ki ima že vgrajen tudi DVB-S Tuner.....pač za take,ki jim je IPTV še iluzija in še vedno uporabljamo satelitske antene.....pa tudi cena je bila dokaj solidna...850€

Nazadnje urejeno: