LCD TELEVIZOR 42LD450 LG

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Zelo različno od modela do modela. Najbolje je kje na lastne oči preveriti, preden nabaviš.
Nekateri modeli imajo res slabšo sliko, vendar tega ne bi posploševal na vse LCDje.

Na pred letom nabavljenem cenenem LG-32LH3000 izgleda slika s kabelske čisto OK, da ne rečem odlično.
Ker imam tudi večjo panasonic plasmo, lahko neposredno primerjam in dostikrat nisem prepričan, če je slika na plasmi res kaj boljša od slike na LCD-ju.
Glede ostrine in bele barve zgleda LCD bolje od plasme.
Plazma je boljša v temnejših prizorih in na sploh v črnini, vendar tudi ne toliko, da bi zaradi tega skakal do stropa.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če nimaš digitalnega signala, si niti ne kupuj LCD-ja, ker so slike za kozlat.

zato pa kupiš plazmo
wink-1.gif

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Citat:
Če nimaš digitalnega signala, si niti ne kupuj LCD-ja, ker so slike za kozlat.
© Alter.Si spletna skupno

Ne vem kaj si mislijo o tebi in tvoji izjavi tisti, ki imajo na kabelski odlično analogno sliko na LCD-ju.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Sony 1080

Slikano pri poročilih ob 17.
1082487-IMG_slika.jpg

Priponke

• 1082487-IMG_slika.jpg
    1082487-IMG_slika.jpg
    41,4 KB · Ogledi: 110

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
ksz: Trenutno imam eno ze kar nekaj let staro Philipsovo LCD tv (mislim da 58 cm; 4:3 :D ), vceraj sem se pa zagledal v LG 32LD350 za, pomoje, kar ugodno ceno. Vse kar gledam tv je dvb-c in pa od casa do casa kaksen DVD preko x-treamerja. Za to mi obstojeca TV zadostuje, ampak se mi zadnje case zdi premajhna, glede na monitor :p Je to ok nakup ali cisto zgresen?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Sony 1080

Slikano pri poročilih ob 17.
Lahko malo večjo sliko? Zdaj je 640x480.
Pa one "figure" (kvadratni vzorci)) na jopi, to je od TV ali fotoaparata?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Kvaliteta slike se primerja z 1080 bluray filmi, ne pa zmazki slovenskih produkcijskih his. Ce ze primerjam sliko POP TV in Pro 7/ORF1, me skoraj srat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
zakaj je slo slika na lcd slavbsa kot na crt? Zarad tega ker crt "bolje prikaze" nizjo resolucijo kot lcd?
Skoda ker nisem naredil takrat slike, sedaj pa ne vem ce bo ok primerjava, ker se je lcd "odselu"

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Mene pa srat prime, ko na Pro 7 ali ORF1 gledam, kako naprimer Humphrey Bogart govori po nemško.
bonk.gif

Razlike v kvaliteti slike danes niso več tako velike in studii so za oddajanje signala tehnično dobro opremljeni.
Ni tako hudo, da bi zaradi minimalnih razlik dobili prebavne motnje.
Bolj zaskrbljujoča je razlika v kvaliteti vsebine programa.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Mene pa srat prime, ko na Pro 7 ali ORF1 gledam, kako naprimer Humphrey Bogart govori po nemško.
bonk.gif

Pa izberi English audio channel
rolleyes-1.gif
Aja, to na POP Tvju ni in nismo navajeni ... Da ne govorim o DD zvoku na teh 2 kanalih, kar je se en bomboncek zraven.

Kar hocem povedat je , da nima veze digitalna tv gor ali dol, pol kanalov ima sam vir slike ze iz slabse kvalitete, Golica TV itd.

Gledam Narnio na ORF1, pa je Blueray kot source isti na HD kanalu, kot tudi na navadnem, prav tako DD zvok. Gledam Bourne-a na POPTV pa je vir ocitno DVDRip, slika da te srat.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Našim štejem v plus, da tujih filmov ne sinhronizrajo. Humphrey Bogart v slovenščini bi zvenel skoraj tako obupno kot v nemščini.
Drugojezičnega kanala namreč večinoma sploh ni mogoče izbrati in tako ostane samo še nemški, kar je pa bolje, da sploh ne gledaš, razen če gre res za nemški film.

Da ne gremo preveč off topic, ker je govora o kakovosti slike LCD televizorjev, ki danes ni nič slabša od slike na plazmah.
Razlike so večje med posameznimi modeli, kot med samima tehnologijama (LCD proti plazmi).
Novejši modeli LCD televizorjev lahko po kvaliteti slike gladko prekašajo kakšno 3 leta staro plazmo, (pa tudi novejše plazme).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se pravi na PRO7 in ORF1 lahko izberes angleski jezik in bodo vsi filmi (razen nemskojezicne produkcije seveda) v anglescini ?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Različni modeli od istega proizvajalca imajo različno kvaliteto slike, kar se odraža tudi v ceni.
Vendar višja cena ne pomeni nujno boljše kvalitete slike.

Večji televizorji so dražji od manjših, kvaliteta slike na večjem ekranu pa ni nujno boljša, prej obratno.
Dostikrat je višja cena tudi zaradi raznih dodatkov (3D, internet, usb predvajanje in podobno) kar pa s samo kvaliteto slike nima veze.

Enaka velikost in enako dodatkov ter višja cena, pa običajno res pomeni tudi lepšo sliko.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Se pravi na PRO7 in ORF1 lahko izberes angleski jezik in bodo vsi filmi (razen nemskojezicne produkcije seveda) v anglescini ?

Vsaj na ORF1 sem to zasledil ze nekajkrat, da oddajajo vzporedno.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
No, nakup je bil opravljen.

Cela zgodba gre nekako takole. Med potjo do Leclerca se ustaviva še v nakupovalnem centru Vrhnika in za vsak slučaj smukneva v m tehniko, ker je mati zanimalo, če slučajno imajo tam kaj takega in bi dobila še pike. Počasi do tekočih stopnic, se namestim lepo na sredino in se spomnim na uporabnika @SJTV1 kako drvi po njih, si rečem, boš že počakal. Prestopiva prag in vsi trije prodajalci (2ž in 1m) na kupu okoli blagajne. Mati gledajo skromno izbiro in edini, ki ji je cenovno ugajal ter po merah, je bil panasonic S20. Rečem, greva kar v Lj, bo tam boljša izbira, mati vztrajajo še minuto in potem greva, ker se nobenmu prodajalcu ni dalo narediti 7 korakov.
Prispeva v Leclerc, tega televizorja ni bilo na spregled, gledava, če je slučajno še kaj druzga pametnega in nič.

Na koncu sem domov prinesel plazmo 42" panasonic G20.

Kar se pa tiče slik v raznoraznih trgovinah, je pa za moje pojme glede antene in samih kanalov. Nekje imajo vklopljeno dvb-t, drugje analogne, tretji pa lepo predvajajo dvd.

Še enkrat, najlepša hvala za pomoč.

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Odlicna izbira
smile-1.gif
tudi sam sem si slab mesec nazaj omislil isti model (ampak 46-incno) in ga ne morem prehvaliti.