LCD na fotičih klase <200EUR, zanič ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Smo nedavno kupili Canon PowerShot A480. (~150 EUR)

Čist OK, a ekran je zanič. Odvisno od kota gledanja je slika ali čist presvetla, ali pretemna.
Tako da je neuporabno za ocenit pravkar posneto sliko.

A ta detajl kje piše v tehničnih lastnostih? Se izpostavi na testih ?
Je to pri vseh v tem razredu tako ? Kaj pa pri 200, 300, 500 EUR ?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mogoče bi moral nastavit svetilnost. recimo, sam sem prvo rundo fotk, ki sem jih naredil s 40D lahko samo stran vrgel, ker so na LCD-ju fotiča izgledale faboulous, na kompu pa čisto podosvetljene ... potem sem nastavil zaslonček, naredil par testov, in zdaj vem kje sem, glede na ekranček.

ko sem delal s službeno 1D je bilo pa ravno obratno, so bile pa fotke skoraj presvetle.

DODATEK: je pa res, da LCD-jčki pri spodnjem rangu fotičev niso tako bajni in dobri, kot pri višjih serijah, ampak da bi tako odstopali, pa spet ne verjamem.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
DODATEK: je pa res, da LCD-jčki pri spodnjem rangu fotičev niso tako bajni in dobri, kot pri višjih serijah, ampak da bi tako odstopali, pa spet ne verjamem.
Ni kaj za verjeti. Če je kot gledanja tam 45 stopinj, je slika lahko že v negativu.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zanimivo - predlagam obisk trgovine, pa sprobat še kakšen ekvivalent tvojega fotiča, če je slučanjo samo s tvojim kaj narobe, ker 45° je pa res poraz ...
tongue-1.gif

če so pa vsi taki, potem ga je pa Canon zopet konkretno kiksnil ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Čuj, kaj ti v življenu še TN matrike nisi videl ???? To je najbolj razširjen (in poceni) tip LCD.
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Kako je pa s kalibracijo LCD-ja na digitalcu? Danes sem ponovno kalibriral ekran (Samsung 2253bw) s priloženim softwerom (Magictune) in je kar konkretna razlika med barvami na digitalcu in ekranu. Poznaš mogoče kakšen drug software za kalibracijo ali se moram sprijaznit, da je to, to za ta dnar (TN matrika pa to). Čeprav dvomim, da je tako občutna razlika v kvaliteti prikaza med eosovim in računalniškim zaslonom. Predpostavljam, da je na digitalcu bolj realna slika.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Na fotoaparatu drugo kot svetilnosti monitorja še nisem videl za nastavit, tako da ga boš bolj težko skalibriral. Pa monitorček je itak premajhen za kaj resnega, zato tudi ne dajejo not nevem kake kvalitete. Še profi fotoaparati imajo menda NT matriko not.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ja sem tud jst še enkrat preletel vsa navodila, pa razen kontrole svetilnosti ni nič. No že s tem se da konkretno popravit ali poslabšat prikaz. Bolj sem imel v mislih, če mogoče že dobimo kalibriranega (a je to sploh mogoče?), ker je razlika kar konkretna. Sicer res zaslonček na digitalcu ni za kaj resnega, samo vseeno postavlja vprašanje kdo zdaj tolk laže... LCD ali LCD na digitalcu. Zato bi rad dobil kakšno aplikacijo za test monitorja, če obstaja. Tiste "vodiče" v html obliki sem že obdelal in po tistem več ali manj vse štima. Sicer je še vedno TN matrika ampak barve pa naj bi kolkr tolk špilale.

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Zakaj pa si ne pomagate s histogramom? Digitalci ga imajo lahko celo med slikanjem