LCD in pravi PIP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.089
4.064
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
pa še tole - za kaj je sploh ta pip praktičen? ena mejhna slikca tm v kotu, k sploh ni razločna...

Nimam pojma - meni se zdi tale celotna tema smesna. PIP sem preizkusil tocno enkrat (na CRTju, kjer ni bil problem imeti dveh programov hkrati na ekranu) in je vse skupaj popolna bedarija. Vprasaj koga od tistih, ki to rabijo
smile-1.gif

Gledaš film, imaš reklame, pritisneš drug program (recimo fuzbal) in PIP za zadnji aktiven kanal ... tako vidiš kdaj je reklam konec in preklopiš nazaj.

Ali pa imaš navskrižje interesov (otroci in mama gledajo film, fotr fuzbal, TV samo ena) in daš fim na glavni pogled, fuzubal pa v ozadju vsake toliko da vidiš rezultat. Lahko imaš pa tudi 1:1 opcijo pa gleda vsak svojo polovico.

Potem imaš še pregled celotne liste programov, recimo 10 slik hkrati (sicer en real time, ampak na analognih programih mislim da je šlo malce več kot 2 kanala hkrati) da takoj vidiš kaj je kje na programu.

Skratka zanimiva stvar za lenuhe pred TV, ampak za generacijo ki sedaj raste oz. nas ki smo zrastli v IT je že sam koncept TVja zgrešen tako da raznih PIPov res ne razumeš!
evil.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nema navzkrizja interesov, ce hoce kdo drug kaj drugega gledati, bo pac gledal
smile-1.gif
TV ni moje zivljenje, ce bi kaksno tekmo res rad pogledal, grem pa v najljubsi bife, kjer je projektor in par plazma TVjev. Med reklamami pa preklopim drugam na kaj zanimivega ali pogledam rezultate na teletekstu, ni toliko vredno ujeti tocno na sekundo konec reklam, da bi za to moral gledati se en motec kvadratek na sliki.

Tisto z diapozitivi (mislim da jih naredi 16, 4*4) sem pa enkrat ponesreci kliknil. Preden je on zlozil tiste mini slikice, bi najbrz tudi sam preklikal vse programe, le da mi ne bi bilo treba gledati zadev v velikosti znamk, pa se zvok bi imel normalen
wink-1.gif

Tehnicno PIP ni tak problem dodati (vsaj za nekriptirane programe) pri digitalni TV, ocitno mora biti nek drug razlog da tega ne delajo - morda ni vredno cenovne premije, ker bi prodali bolj malo TVjev s tako funkcionalnostjo ?

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.049
67
48
Kakšen imaš pa source? Ali je to Siol,, Telemach (analogen), T2, antena (MPEG4 vmesnik)...?

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Skratka Loewe je dokončno izdihnil
uf-1.gif
). Torej bivši lastniki in pa tudi sedanji lastniki Loeve, zanimajo me vaši predlogi kaj nabaviti in zakaj.Seveda so zaželjena mnenja tudi ostalih. Mislim da bo cenovni rang do 750€ +-.
Kar se tiče digitalne TV, bom najbrž vzel AMIS paket. Opcija internet, zaželjen wireless.
Hvala

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Še vedno mislim, da ima Loewe pravi PIP (poglej malo na njihovi spletni strani), je pa res, da so dragi ko hudič (mislim da od 2000 EUR navzgor)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik iskalecxx pravi:
Skratka Loewe je dokončno izdihnil
uf-1.gif
). Torej bivši lastniki in pa tudi sedanji lastniki Loeve, zanimajo me vaši predlogi kaj nabaviti in zakaj.Seveda so zaželjena mnenja tudi ostalih. Mislim da bo cenovni rang do 750€ +-.
Kar se tiče digitalne TV, bom najbrž vzel AMIS paket. Opcija internet, zaželjen wireless.
Hvala

Po vrsti:

Za 750 EUR bos ti kupil nekaj korejskega, torej LG ali Samsung, ne pa Loewe.

Amis oglasuje na svoji strani za vsak paket to, da pride zraven "brezplacna oprema za 2 TVja", se pravi zunanji STB, kar implicira IPTV (zacuda je to omenjeno tudi pri varianti z optiko). Ce ponujajo TV samo v IPTV varianti, potem ti bo tudi najbolj cungalunga TV z novodobnim "PIP" deloval v PIP nacinu, ker pri tem vgrajeni tuner ne pocne nic in torej ni nobene tezave.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Radirko, a bo z dvemi dalinci operiral?
Tele nove tehnologije so prav smešne, ko jih predstavljajo kot nekaj ultimativnega, s tem da brišejo najbolj osnovne bombončke, ki so bili na predpotopnih tehnologijah samoumevni. PIP je ena najbolj uporabnih stvari, od kar imamo več reklam, kot gledljivega sporeda. Če že mora biti STB, naj naredijo takega, ki bo podpiral PIP. Itak je STB korak nazaj s stališča uporabnika, ki ga niti slučajno ne zanima, kako slika pride na ekran, tut če jo palčki rišejo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tako je napisal, ni to moja izbira.

Tukaj je opis Amisovih paketov, katerega sem omenil - ne samo, da je oprema za TV brezplacna, se "vrhunska" je za povrhu
wink-1.gif

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Še vedno mislim, da ima Loewe pravi PIP (poglej malo na njihovi spletni strani), je pa res, da so dragi ko hudič (mislim da od 2000 EUR navzgor)
Ja sem gledal in mi finančno ne znese. Torej kot nekdo pravi nekaj ala Samsung, LG, Philips,...
Bom moral biti brez PIP, bi pa zato vsaj kakšen bonbonček - Internet, WiFi,.... v rangu do nekje 750 +-50 € (40 ali 42 inč).
gledam tudi temo kjer se primerja LG, Samsung, Philips, pa iščem nekaj primernega.
Če ni PIP z enim daljincem me ne zanima - torej PIP iz drugege vhoda odpade
ne-ne-1.gif
.
Iščem še naprej
sprasujem se.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bos imel IPTV, bosta se vedno dva daljinca (razen ce kupis dobrega univerzalnega, kot je npr. v sosednji temi omenjeni Logitech Harmony razlicnih verzij).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Točno tako, dokler imaš dva STBja (IpTV ali kabelska), postane TV samo ekran (z zvočniki) in nič drugega. Edino kabelska in dve Conax kartici v Twin Tuner TVju bo omogočal PIP tako kot naj bi PIP bil. Še tu nastanejo problemi, kot sem včeraj videl, ko sem brskal za takim televizorjem, ne podpirajo vsi PIP na Mpeg-4 (saj mamo pri nas to, aneda), nekateri samo na Mpeg-2.
Kolikor jaz vem, Conax ne more prebaviti dveh kanalov na enkrat, STB tudi ne vem, če kateri obstaja, ki bi to ponujal, kar je sicer neumno, a tako je.
Kakorkoli, rabiš dvojni sprejemik.