LCD in pravi PIP

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Trenutno imam CRT ki ima P2P, kar pomeni da ima 2 sprejemnika in lahko gledam dva programa istočasno. Ker je TV že v letih in ga počasi jemlje, bi ga zamenjal za enako sposobnega LCD, vendar po iskanju po netu ne najdem nič kar bi ustrezalo mojim željam. Ali sploh obstaja LCD (ali plazma) ki bi omogočal dve ločeni sliki digitalne TV(dvb-c)v velikosti nekje do 40-42"?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Loewe televizorji so imeli to (če se ne motim), cena seveda tudi primerna temu. Pogooglaj malo za loewe in boš videl.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik iskalecxx pravi:
Trenutno imam CRT ki ima P2P, kar pomeni da ima 2 sprejemnika in lahko gledam dva programa istočasno. Ker je TV že v letih in ga počasi jemlje, bi ga zamenjal za enako sposobnega LCD, vendar po iskanju po netu ne najdem nič kar bi ustrezalo mojim željam. Ali sploh obstaja LCD (ali plazma) ki bi omogočal dve ločeni sliki digitalne TV(dvb-c)v velikosti nekje do 40-42"?
Mislim da ne bo šlo nikakor že za to, ker digitalni vmesniki "oddajajo" samo en program. Nekatere LCD imajo sicer PIP, vendar je kot drugi vir lahko nastavljen zunanji signal, priklopljen na TV (kamera, etc...)
Lastim Loewe CRT in analogni Telemach, kjer pa PIP šiba kot se šika in je zelo uporaben.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če imaš 2 sprejemnika, ne igra nobene vloge, ali je signal digitalen ali analogen.

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik iskalecxx pravi:
Mislim da ne bo šlo nikakor že za to, ker digitalni vmesniki "oddajajo" samo en program. Nekatere LCD imajo sicer PIP, vendar je kot drugi vir lahko nastavljen zunanji signal, priklopljen na TV (kamera, etc...)
Lastim Loewe CRT in analogni Telemach, kjer pa PIP šiba kot se šika in je zelo uporaben.

Tudi jaz imam Loewe in ravno zato, ker sem se razvadil gledanja dveh programov z enim daljincem
redface-1.gif
bi rad dobil alternativo na lcd če obstaja. Seveda za normalno ceno. PIP preko drugega vhoda mi ne diši, ker rabiš dva komanderja. vklopljeno dodatno naparavo,.... Skratka iščem naprej

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
za sedaj so tv, ki ponujajo pip pri dvb-c viru zelo malo. glavni razlog je v tem, da morata oba kanalnika hkrati brati 1 kodirno kartico.

mr53k

Zelenc'
5. sep 2011
14
0
1
a nima samsung možnosti pip? malo gledam za TVje in povsod piše da ima samsung serija D Pip. V enki trovini so mi rekli da imajo dva sprejemnika? To drži

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
pip imajo z zunanjim virom. se pravi tv + hdmi vir.

tehnično imajo 3 sprejmnike : analogni, dvb-t in dvb-c. nimajo pa po dveh enakih (npr 2x dvb-c).

lp

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Druga generacija procesorjev, ki se vgrajujejo v Smart TV z oznako CE4200 omogoča tudi PIP, seveda z ostalo podporo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.867
-381
113
kako se sploh uporablja pip? samo dvb in navadna tv ali sat. tv? kadar jest vklučim pip, je zmeri prazen...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Najbrz nimas nobenega DVD predvajalnika ali racunalnika prikljucenega na katerega od preostalih vhodov (ter seveda prizganega v trenutku eksperimentiranja) ?

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Druga generacija procesorjev, ki se vgrajujejo v Smart TV z oznako CE4200 omogoča tudi PIP, seveda z ostalo podporo.
ampak ne PIP dveh različnih DVB kanalov...
Ne najdem te strani, če bom, bom posredoval. Kolikor se spomnim je pisalo, da omogoča PIP dveh kanalov, ali pa eno sliko in 8 manjših slikic, ki se v zaporedju spreminjajo z vsebino, pa še nekaj drugih variant. Vse je seveda odvisno od od ostale izvedbe, vgrajenih kanalnikov, itd...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.867
-381
113
trenutno je priključeno gor pc in cardreader....

ampak... ok, ko sem probaval, je bil pc verjetno res v spanju, sam kako pa naštimaš kater vir ti kaže? ker mene nič ne vpraša, ko vključim pip?

pa še tole - za kaj je sploh ta pip praktičen? ena mejhna slikca tm v kotu, k sploh ni razločna...

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Kjerkoli imaš priključeno recimo satelitsko na HDMI 1 in pa da je vklopljena satelitska greš pol na LCD TV na vklop PIP in ti ga zazna in ti sam pokaže sliko in ni treba nič posebej nastavljat pri tem.
Imam pa jaz še priklopljen medijski predvajalnik WDTV live na televizor sam nism pa še probal kaj naredi če imaš oba vira (satelitsko in pa WDTV live )nenkrat vklolpljena.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
pa še tole - za kaj je sploh ta pip praktičen? ena mejhna slikca tm v kotu, k sploh ni razločna...

Nimam pojma - meni se zdi tale celotna tema smesna. PIP sem preizkusil tocno enkrat (na CRTju, kjer ni bil problem imeti dveh programov hkrati na ekranu) in je vse skupaj popolna bedarija. Vprasaj koga od tistih, ki to rabijo
smile-1.gif