lcd ali plazmo za navadno anteno

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saj je ze, nek Samsung, ce se ne motim..

Malecky: Kako Panasonic oznacuje modele? Philips ma serije, 5, 7, 9... Panny pa? Kako ves kera je visja/nizja serija..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Saj je ze, nek Samsung, ce se ne motim..

Glede na to, da je Sony pionir OLED tehnologije, bi blo malo čudno, da bi jo drugi že prej meli
wink-1.gif

Sony je leta 2008 na CES predstavil OLED TV, ampak je diagonala zelo mizerna:

https://www.youtube.com/watch?v=3Ufs9Wx0VXQ

Letos bi pa naj bila diagonala bolj "normalna".

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
OLED je skoraj 10 let stran od normalne prodaje tko da....jaz nam čaku.
wink-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Sem šel danes gledat v Harvey Norman mal tele TV-je. Pa nisem opazil neke razlike med plazmo in LCD. Pozoren sem bil predvsem na gladkost robov ter gladkost gibov. Barve se da verjetno še kaj nastavljat. Je pa bilo opaziti, da ima recimo LG bolj privlačne barve, Panasonic pa bolj medle/naravne. Ampak, kot sem rekel to je verjetno še stvar nastavitve?

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Bom ugibal..ampak nisi imel SD signala nastavljenega? Pa tudi HD signal ni bil ravno nek extra? Verjetno niti 720p, kaj šele 1080 p?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
pojma nimam kaj je bilo gor. Vsaj pri enem je bil videt je bil nek koax kabel. sem mislil, da se SD uporablja za te najbolj navadne signale (antenski itd.)? Je pa bila večina slik res zelo slaba, motnje in to. Za tako stvar si res ne bi kupil takega televizorja.
Kakšen signal je recimo UPC Telemach, digitalna televizija? je to kaj bolj kvaliteten signal?

lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Gledal bi šport oz. hitre poteze kamere.

Veliko se da nastavit, je pa seveda prej možno, da so ti pač všeč oz. si navajen na LCDjevske faljene barve. Plazme, katere si gledal še zdaleč niso bile nastavljene za gledanje filmov in stem naravne barve in visok kontrast (kolikor se le da brez da gredo sence papa).

Recimo Panasonic ma kar take realne barve v štartu ko na mizo postaviš, sam ko se zadeva kalibrira za filme, se pa nastavijo še veliko bolj tople barve (več le teh) in zniža ostrino. Moram priznat, da je tudi meni bolj všeč malo bolj nevtralno nastavljen TV in ne "tko kot bi moral bit".

Moraš pa se zavedat, da več kot 90% današnjih LCD monitorjev (računalniških) ima tako zgrešene barve, da glava peče. Razvoj LCDjev je bil nažalost popolnoma potrošniško orientiran, kar pomeni, da šteje le cena. Dizajnerji, kateri pa potrebujejo realne barve /realen odtis, pa morajo plačevat že skoraj 10x faktor, da dobijo kalibriran kvaliteten LCD panel.

Se pa razlikujejo optimalne nastavitve za SD kvaliteto in potem nočno gledanje HD filma.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nima DVB-C (redke so take) in ja potrebuješ za Telemach. Imajo pa oni sprejemnike, pri nekaterih paketih so tudi mislim da zastonj.

SONY ma DVB-T in DVB-C. Z časom pa jih lahko pričakuješ vedno več to je komaj začetek

Malecky, tebi pa morem čestitat! Postal si moj prvi ignoriran uporabnik.
aplauz.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pametno...si se že dovolj blamiral.
zmaga.gif

In ja....ta post boš prebral....one way....or another.
hysterical-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Kolikor sem na Telemachovi strani prebral, ti DVB-C ne koristi kaj dosti, saj potrebuješ potem še PCMCIA slot, kamor vtakneš neko naročniško kartico. Če tega nimaš, lahko spremljaš le brezplačne programe. Se pravi, lahko spremljaš Telemachove programe razen tistih, ko so tudi sicer plačljivi.
Skratka danes, v tem trenutku, smo več ali manj obsojeni na SetTop boxe od ponudnikov signala.(ti menda že vsebujejo naročniško kartico)

lp

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kolega ma Sony-a z DVB-C in navadno analogno naročnino pr UPC. Dela mu vse, vključno z Discovery HD.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
ali lahko kdo posta sliko plazme s priklopljeno računalniško sliko? Po možnosti HI-RES.

lp