lcd ali plazmo za navadno anteno

gama

Pripravnik
1. okt 2007
42
0
6
Mb
Lep pozdrav,
ta vikend nameravamo kupiti nov tv. Iz navadnjega CRT gremo na novejšega in večjega. Velikost bo 37 (94cm). Zdej bi pa rabil vašo pomoč, kaj moram bit pazljiv pri nakupu tv in kaj je sploh bolje za navadno anteno (analogna)?

Vsekakor se bolje nagibam na LCD-je. Kaj moram merkat da me prodajalci ne bodo glih vse naplahtali? Aja pa še cena naj bi bila nekje 800€.
Hvala za vašo pomoč

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik gama pravi:
Lep pozdrav,
ta vikend nameravamo kupiti nov tv. Iz navadnjega CRT gremo na novejšega in večjega. Velikost bo 37 (94cm). Zdej bi pa rabil vašo pomoč, kaj moram bit pazljiv pri nakupu tv in kaj je sploh bolje za navadno anteno (analogna)?

Vsekakor se bolje nagibam na LCD-je. Kaj moram merkat da me prodajalci ne bodo glih vse naplahtali? Aja pa še cena naj bi bila nekje 800€.
Hvala za vašo pomoč

CRT

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Potem pride v poštev samo nekaj od tega: SONY TV (KDL32v4500, 40W4000, 40W4500, E4000, ...), prav tako Philips serije H in LG 32/37LG5500.

Ti imajo monteiran digitalni sprejemnik, s katerim boš lahko lovil naše programe.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Super...na to naj cilja ja, da bo kak slo program digitalno ujel.
bonk.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Super...na to naj cilja ja, da bo kak slo program digitalno ujel.
bonk.gif

Glede na to, da bo lovil kanale na navadno anteno, je prekleto pomembno kakšen sprejemnik ima tv. Da ne bo za dobro leto nabavljal še ene škatle za mpeg 4. In mislim, da ta plazma nima DVB-T MPEG 4. No, morda se pa motim.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Pozabljate na eno zadevo. Kupit misli aparat za 800€ ? za navadno anteno.
Ne ve pa da bo imel slabšo sliko kot zdaj. Po moje je to metanje denarja skozi okno.

Lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako kot praviš, za 800€ bo slika preko analogne obupna (ali kockasta, ali črtasta, ali bodo barve čudne itd.). Po moje je za analogni signal še vedno najboljša izbira Panasonic Viera, najcenejši model je 1500€ če se ne motim.

gama

Pripravnik
1. okt 2007
42
0
6
Mb
ojla
hvala vsem za komentarje in mnenja. Vidim da bo treba hitro zamenjat analogni signal za digitalni (siol TV a to bo OK?)
Uglavnem merkat moram da je mpeg4 in videt na licu mesta o kvaliteti slike.
Hvala, če imate še kako mnenje je dobrodošlo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Kabelska ima še vedno veliko boljši signal kot SiolTv.
To so moje izkušnje iz G. Radgone.

Pa tudi Pfilips serije 9 ima slabšo sliko na SD signalu, kot plazma Panasonix px80E pa stane skoraj pol manj.

Lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
37" Panasonic Plazma ga pride 600€ in bo daleč najboljša izbira za švoh signal.

Čakat z anteno ali pa gledat da se kupi TV z mpeg4 zavoljo 4ih kanalov.
stupid-1.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Mislim, da bo najbolje, če si sam pogleda in primerja različne tv-je. Škoda edino, da je danes prodajalce skorajda nemogoče prepričati, da ti v trgovini v priklopijo na različne vire (če je to sploh možno). Oči bodo najboljše ocenile. Mene na primer ne prepriča čisto nobena plazma, pa naj je to Pioneer serije 9 ali pa nek low price LG. Enostavno mi slika na LCD dosti bolj ustreza in jo lažje gledam in nihče me z nobenimi argumenti ne bi prepričal v nakup tega Panasonica, ki ga ti priproročaš skoraj v vsaki temi, ki ima opraviti z flat tv-ji na tem forumu. Vsake oči imajo pač svojega malarja
cool-1.gif
Pa brez zamere.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
37" Panasonic Plazma ga pride 600€ in bo daleč najboljša izbira za švoh signal.

Čakat z anteno ali pa gledat da se kupi TV z mpeg4 zavoljo 4ih kanalov.
stupid-1.gif

Pa ti nisi normalen.
Reko je, da bi preko antene lovil tv signal. Kaj lahko dobi zdaj digitalno? Sigurno več kot analogno. Pa še leto se bliža ko bojo analogni signal izklopili pol pa bo lahko gledal kaj NIČ. Pa bo dodatno metal ven dnar za neki sprejemnik...
Pa ne dobiš samo 4 ampak 6 programov in še kake tuje odvisno kje živiš Avstice (7 programov) ali hrvate (4 programi).

Torej jaz dobim digitalno 17 programov, analogno pa 7 (pa še slika je v kuhcu pri enih). Pa mi zaj povej kaj se mi bol splača.
Kaka pa je programska shema, to je druga pesem. Mam pa z analogno še manj izbire.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz svetujem samo seznam, vsak pa si seveda TV prej ogleda in preveri cene seveda. Če bo za SD začel pri Panasonic plazmi, zraven pa postavil še en LCD, bo hitro prišel do nakupa.

Glede tvojih preferenc pa pač si eden redkih, saj zato se pa gre gledat TVje v živo. O tem zakaj pa pride do takih sem pa pisal že v LCD temi.

Sicer pa konkretno pretiravaš, nekaj so preference nekaj pa čisti debilizem, kot da bi si jaz izmislil svoj rezultat za 1+1.
stupid-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Kaj pa sem si jaz zdaj konkretno izmislo?
Priporočam mu samo tv z digitalnim sprejemnikom, da nas nebo pozneje preklinjal?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
PA TI NISI NORMALEN!

hysterical-1.gif

1. Odločili so se za nov večji TV, tko da ne glumi okol pa mu predlagaj nekaj ontopik
2. Če nima možnost siol TV/T-2/kablska/TotalTV ipd. potem bo tudi na signal digitalne TV čakal en čas oz. sploh noče al kaj? Bi moral bolj pojasnit.
3. Ko bo čez recimo 1 leto dobil možnost digitalnega TVja, mu bo ta 300€ dražji TV res pomagal ja, ko bodo sprejemniki pod 50€.
hysterical-1.gif

4. Kaj misliš, da bo večno na anteni? Če nima za drugo možnost, bo vzel pa en total TV al neki v tem stilu, ko mu bo tistih 17 programov premalo (kolk od teh je gledljivih?
crazy1.gif
))

Neeee....sam na digitalno čakat za tiste slo programčke....yeah....rajt.
stupid-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
Mislim, da bo najbolje, če si sam pogleda in primerja različne tv-je. Škoda edino, da je danes prodajalce skorajda nemogoče prepričati, da ti v trgovini v priklopijo na različne vire (če je to sploh možno). Oči bodo najboljše ocenile. Mene na primer ne prepriča čisto nobena plazma, pa naj je to Pioneer serije 9 ali pa nek low price LG. Enostavno mi slika na LCD dosti bolj ustreza in jo lažje gledam in nihče me z nobenimi argumenti ne bi prepričal v nakup tega Panasonica, ki ga ti priproročaš skoraj v vsaki temi, ki ima opraviti z flat tv-ji na tem forumu. Vsake oči imajo pač svojega malarja
cool-1.gif
Pa brez zamere.

Res, da imajo vsake oči svojega malarja, ampak tvoje so za k optiku
smile-1.gif

Lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Do sedaj so vsi LCD TV, ki sem jih gledal in so bili priklopljeni na navadno anteno imeli obupno sliko. Take slike na TV-ju jaz zastonj nočem.
Sem govoril s TV serviserjem in je rekel, da je domov prinesel neko Sony "bavario" LCD in mu je žena že naslednji dan rekla, da naj to grozo čimprej odnese iz hiše in priklopi nazaj stari CRT.
redface-1.gif

Pa tudi v trgovinah, ko gledam tele LCD-je imajo dobro sliko samo če je gor priklopljen DVD, ko je pa TV signal je pa ena žalost.
Povsod se potem izgovarjajo da imajo slab signal
confused-1.gif