Lastništvo d.o.o. in študentske ugodnosti

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Imam eno vprašanje in sicer me zanima, če so študentske ugodnosti (študentski boni, študentski dom, državna štipendija,...) dovoljene oz. možne, če si zapisan kot lastnik (oz. solastnik z recimo 5%) d.o.o.-ja?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Se izogibate Enoosebnemu d.o.o.-ju?

Zakon o visokem šolstvu pravi:
"Študenti imajo ne glede na to, ali se študij izvaja kot redni ali izredni, pravico do zdravstvenega varstva in drugih ugodnosti ter pravic (na primer prehrana, prevozi, štipendiranje) v skladu s posebnimi predpisi, če niso v delovnem razmerju ali prijavljeni kot iskalci zaposlitve."

Prevod: dokler nisi v podjetju redno zaposlen lahko črpaš ugodnosti.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Aha, najlepša hvala Ganesh.
smile-1.gif

Misliš zaradi novih zakonov glede enoosebnih d.o.o-jev, ki začenjo veljati po 1.1. 2012?

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Kaj to glede enoosebnih d.o.o. je že dokončno? Par dni nazaj sem slišal, da še vedno sestankujejo.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Kaj to glede enoosebnih d.o.o. je že dokončno? Par dni nazaj sem slišal, da še vedno sestankujejo.

Žal ja. Naslednjo sredo je v MB brezplačno izobraževanje na to temo (ne predavamo mi, poslušal pa bom) pa lahko potem napišem kaj več.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Ja, prosim. Sicer me obvešča računovodja ampak vsakič pove malo drugače. Kaj bo šlo v osnovo za prispevke, samo znesek od pogodbe ali tudi izplačan dobiček oz. kar sem tudi že slišal, ves dobiček firme?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zna biti ja...
wink-1.gif

Če boš kaj uporabnega izvedel na predavanjih lahko poročaš ja!

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
skrajni čas, da se nardi red na področju mutenja z enoosebnimi dolžni.okrog.in.okrog. ker to da maš firmo in deluje brez zaposlenih je itak čudn. firma more imet zaposlenega vsaj enega, drgač je to sp.

lp

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
To kar zdaj počno ni nikakršno uvajanje reda ampak zajebavanje podjetnikov. Imaš lahko sto zaposlenih in miljone evrov prometa pa padeš v isto kategorijo. Je pa varianta da prepišeš nekomu delček firme, postaneš večosebna družba in ostaneš zaposlen v firmi.

B81

22. jul 2007
37.683
10.964
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
skrajni čas, da se nardi red na področju mutenja z enoosebnimi dolžni.okrog.in.okrog. ker to da maš firmo in deluje brez zaposlenih je itak čudn. firma more imet zaposlenega vsaj enega, drgač je to sp.

lp

Morda je zaposlen drugje in je le "poslovodja" v tej firmi...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kot si napisal , to je še eno komunistično zajebavanje tistih kateri imajo še voljo do dela, vse ostalo pa je itak na borzi. Ko bomo enkrat vsi na borzi in ne bo nihče nič zaslužil takrat bomo pa vsi enaki .

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Kakšne spremembe pa so po 1.1.2012? To mislite samo glede plačevanja prispevkov ali še kaj drugega?

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Se izogibate Enoosebnemu d.o.o.-ju?

Zakon o visokem šolstvu pravi:
"Študenti imajo ne glede na to, ali se študij izvaja kot redni ali izredni, pravico do zdravstvenega varstva in drugih ugodnosti ter pravic (na primer prehrana, prevozi, štipendiranje) v skladu s posebnimi predpisi, če niso v delovnem razmerju ali prijavljeni kot iskalci zaposlitve."

Prevod: dokler nisi v podjetju redno zaposlen lahko črpaš ugodnosti.

Ja, mater, no
bonk.gif

Meni bi bilo tudi tako logično, ampak brat plačuje obvezno zavarovanje po 103. podlagi, kar znese 100+€ na mesec, ker je tako rekel računovodja.

Je solastnik in poslovodja, ni pa redno zaposlen, ampak dela preko servisa. Potemtakem mu obvezno zavarovanje pripada iz statusa študenta in ga ni dolžen plačevati posebej?

uf-1.gif

Nazadnje urejeno: