Nisem bral vseh komentarjev, bom pa podal svojo izkušnjo izpred skoraj treh let.
Pri meni je bilo tako, da sem imel na d.očesu okoli -0.5 (dober vid) in na levem očesu -1.75 s cilindrom, kar me je pa motilo v določenih situacijah. Očala sem imel ampak jih nisem uporabljal, leč si nisem nikoli vstavljal.
Odločil sem se, da grem k Moreli na pregled, čez pol leta pa še na enega. Takrat se je izkazalo, da je dioptrija ustaljena in se ne slabša zato sem šel na operacijo samo levega očesa. Cena 1250e +100e za pregled.
Glede operacije očesa sem bil totalen zajec, ker ne prenesem občutka, da bi mi kdorkoli šaril v bližini očesa. Bla je pa moja mat na operaciji pri njej še kakih 5let pred mano in je bilo vse kul, ženska je imela potem pri svojih 55 letih boljši vid kakor jst! Prej pa je nosila dvoje očal, za blizu in daleč.
Skratka šel na operacijo, prvo noč po operaciji je bilo nekaj bolečin pa še to samo zato, ker sm bil trmast in heroj nism hotu požret tableta proti bolečinam, no na koncu sm ga požrl in mirno preživel. Vse nadaljne dni ni bilo nič posebnega kar se tiče zdravljenja, paziti moraš samo to, da si ne prehladiš očesa, nosiš sončna očala in da si daješ redno umetne solze v oči.
Po parih dneh sem že delal normalno za računalnikom. Slika očesa se je še kak mesec dni stabilizirala in zdaj je super. Po treh letih na levem očesu še vedno vidim perfektno v primerjavi z desnim. In če se mi bo še kdaj poslabšal vid na desnem očesu bom zagotovo šel na operacijo brez pomislekov.
Težav nimam nobenih (3x potrkam na les).
Daje pa Morela neko garancijo kao, da če se ti vid na tem očesu še kdaj poslabša za toliko, da je moteče, te zopet operira brezplačno.