Laser Technics

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Koliko let povprečno zdrži laser na Technics CD predvajalnikih preden ga je potrebno menjat ?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Pri meni je zadeva stara 7 let (SL-EH780) pa že včasih preskakuje...
uf-1.gif
In to kar konkretno...

Zelo verjetno da gre laser k vragu počasi, ker se zadeva dokaj uporablja že od začetka... Saj veva oba, da se tudi gramofonske
igle tudi izrabijo z leti oz. določenim št. ur...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na to, da je pri nas precej v uporabi (zadnja leta sicer manj zaradi računalnikov) in delata oba kot nova, potem bi tebi tudi moralo.

Čistil si že? Nazadnje sem razšraufal Sony komponento, ker je druga polovica CD-ja šumela, pa je bilo okoli vijaka od glave cel kup prahu, sem počistil in dela bp.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Isto sranje, drugo pakovanje
grin1.gif
Itak je sigurno Sonyjev pogon not.

Dvomim... Ker TAM so pa res ble težave... Kar naprej je bilo kaj v okvari...
bonk.gif

Tule pa 7 let brez napake... Od Sonya nikoli več nobene optične enote... So bile težave tudi z njihovim Discmanom...
bonk.gif

S televizorji sem pa zadovoljen njihovimi...
cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, večina pogonov v komponentah je Sonyjevih. In glede na to, da imajo Technicsovi DJ playerji Sony-jeve pogone, dvomim, da je kaj drugače pri komponentah.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Imam Tehnics CD player SL-PG 540A. Prešvercan iz OE, še v času stare juge.
Izdelan je bil, ko še niso poznali izbrisljivih CD-jev. Kljub temu jih predvaja brezhibno.
Znotraj je Panasonicov laser, ne Sonyjev.

Enkrat displej ni več hotel svetit, zato sem odprl, in zalotal nogice transformatorja na vezju, na katerih je popustil stik.
Sedaj dela OK.