Laptop za ± 1000 EUR ?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
OS. win 7 pro ali vista pro (da zna it v home domain)
zaslon raje vecji kot manjsi (toliko da se da Delo na njemu lepo brat)
kamerco in mikrofon (za skypat)

vecinoma za internetanje, kak film pogledat, MS office programi in morda kdaj pa kdaj kako slikco obdelat

ne bi rad menjaval cez 2 leti, torej iscem nekaj kar bo normalno uporabno se cez 3-5 let.

Kaj svetujejte?

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Thinkpad T420

Mam 3 in pol leta starega T-ja, dela ko urca, baterija drži 2 uri in pol, display svetovn, tih ko miška... ni pa glih neke moderne oblike. TP-ji so že 10 let isti. Zgoraj omenjenega je nabavil sodelavc in je top. Baterija drži celo večnost, lahek, zmogljiv, tih...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Enako. 3 leta star T400s. Super zadeva. V kombinaciji z SSD-jem je praktično neslišen; namesto DVDRom-a imam še en 500GB disk. Baterija je že malo švoh (~2 uri).

Samo estetsko gledano računalnik vsekakor ni presežek. Tudi zapiranje zaslona je narejeno izjemno robustno in nič kaj gladko. Tako da malo pogledujem "to the dark side", ampak mi podhranjen hardware pri Air-ih nekako ne diši. Morda spomladi z Ivy Bridge-om.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja vem... W7 se mi je prav prikupil. Robusten, hiter in estetsko všečen OS.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
ksz

Kaj pa ta lenovo ?

Je to kvaliteten računalnik, ker moj hp paviljon je po treh letih zelo pogoste uporabe v čisto slabem stanju. Je ta lenovo kakšen rang višje?

LP