Laptop odpovedal...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
torej, včeraj dopoldne mi je še normalno delal, potem sem šel ven za 2 urci in ko pridem nazaj sveti samo še črni monitor (ni ugasnjen monitor ampak kot da bi bila skoz črna slika)

ga resetiram in se spravi do Logon screena (win vista), ko pa sem vpisal geslo in enter pa se je začel "light show" - ni bil sposoben prikazat slike, sem ga še parkrat resetiral z istim rezultatom, nato sem ga enkrat zagnal v varnem načinu in je dejansko prišlo v windowse brez napak. Nato sem ga softwaresko ugasnil in ponovno zagnal, in se je zgodba ponovila.

Zdaj mi ne pokaže niti več podatkov pri zagonu, skoz je "črn" monitor.

Ima kdo kako idejo kaj naj naredim? Danes ga bom popoldan priklopil še na eksterni monitor, da vidim, če je slučajno kaj z monitorjem (dvomim močno).

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
posvetí z baterijo v zaslon in poglej ce se kaj vidi v ozadju.
Lahko je sel inverter ali ccfl (al nekaj takega) lucka.
Mozno pa da je samo kaksn kabl ki povezuje zaslon s plato.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
včeraj sem ga priklopil na eksterni monitor pa ni nič kazalo... zdaj ne vem, tega sicer še nisem prej priklaplal na monitorje, samo vem, da smo včasih to večkrat delali in je recimo tudi bios kazalo takoj ko si priklopil eksterni monitor

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Takole nekako ...

Inverter: monitor sploh ne dela, eksterni dela.

Grafična: zajebava na obeh, lahko dela polovično, lahko da sploh ne kaže slike, lahko pa da kaže samo neke artefakte.

Ta tvoj problem je bolj podoben pregrevanju grafične. Do logona ti pride, ker grafična dela brez driverjev. Po logonu se driverji loadajo in grafična poklekne. Upaj, da je hladilnik zabasan. Si ga kaj sproti čistil? Vsaj enkrat na leto ga je pametno odpret in izpihat svinjarijo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Simptomi kažejo na zanič grafično ... mislim da je nekaj serij Nvidie imelo serijsko napako, ki jo po določenem času povzročila mrk! Povej katero grafično imaš, da vidimo če je ima ta pedigre.

Daj računalo v vrečko, neprodušno zapri in postavi na mrzel prostor .. postem počakaj da se ohladi, zna da bo delalo!
evil.gif