Laptop do 250€

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
Vsi novi Airi imajo enak zaslon od najcenejšega do najdražjega. Seveda ga pa ne dobiš za tak denar. Napisal si nov Air, če gledaš starejše modele, je pa druga zgodba....

Dobro, ne spremljam jaz toliko te scene, ampak še nedolgo nazaj je bil "macbook air" za 899e in "macbook air retina" za 1299. In prvi je imel zanič ekran, drugi pa odličnega. Če to ne obstaja več se pač posujem s pepelom.

Bistvo je bilo sicer, da je imel kitajec za 170€ 3 leta nazaj ekran, ki pleše kroge okrog teh poceni airov.

Aha, sem šel zdaj pogledat, očitno so tisti, ki jih jaz mislim letnik 2017 in to se očitno še vedno prodaja?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
Dobr a se boste kregal a bo kdo men priporocal laptop okol 400 eur za dijakinjo? :)
malo krega mora bit :)
tale je ok, brez sistema sicer...če je to zelo pomembno? https://www.enaa.com/prenosniki/prenosnik-hp-255-g7-r5-3500u-8gb-ssd-256gb-15-6-fhd-dos-2d232ea-bed
šibkejši procesor: https://www.enaa.com/prenosniki/prenosnik-hp-255-g7-r3-3200u-8gb-ssd-256gb-15-6-fhd-dos-15a08ea-bed
starejši intelov, a z windows: https://www.enaa.com/prenosniki/lenovo-v15-15-fhd-i3-8130u-8gb-256gb-ssd-win10-81yd000gsc
z vsakim od teh bo tamala čisto lepo shajala...problem zna biti (in bo), ko bo itak vlekla filme dol al pa gledala popcorn...ko ji bo hitro zabilo plac...
tujine ne gledam...mormo mal naše gospodarstvo držat pokonc :)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Tisti prvi ni slab windowse bom ze sam nalozil. A da bi raje vzel 512gb ssd mislis?
Filme sicer bolj netflix gledamo. Pa netflix na racunalniku se pravi bi ga gledala na laptopu zdaj.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Dobr a se boste kregal a bo kdo men priporocal laptop okol 400 eur za dijakinjo? :)

Rukni se 150€, pa kupi tega, katerega sem jaz mislil. Ali pa naj ona dolozi, ce ima kaj prisparano.

Vsi trije gor imajo 99% navaden TN zaslon, ki je kur..c

Nazadnje urejeno:

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
dobr no...500 konjev za skok v štacuno??? ok, če gre v arhitekturo ali grafično/medijsko smer...poj ja. drugače pa brezveze metat denar preč...če bo bolj kot ne excel in powerpoint laufal. pa filmi :)
tut 250gb je precej placa za začetek...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Problem je IPS zaslon, katerega dobis samo z boljso konfiguracijo. To je to. Pri navadnih laptopih je navaden TN zaslon. Pa ja valda si bos privoscil, da bos vsaj normalno gledal v ekran.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Da nimaš slučajno takrat enkrat popularnega jumperja ezbook 3, yepo 737a ali kakšen drug derivat istega kitajskega generika?

Ker ti imajo vse težave, ki sem jih naštel. Pogosto vse hkrati. Samo malo forume obrneš... Sem pa dal za svojega 170€ in seveda je vreden vsakega fičnika. Ko bi vsaj lahko baterijam preprečil napihovanje :D
Nekaj od tega je ja, se niti ne spomnim točno kateri. Ampak kot rečeno, edina težava je baterija, ki je sedaj že občutno slabša (se pa ni napihnila, vsaj zaenkrat ne). Vse ostalo je tipi topi. Je pa res, da ne delam s prenosnikom kot svinja z mehom, pa je večinoma v uporabi izven pisarne.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja...pri navadni TN matriki, torej poceni zaslon na poceni laptopih moras gledati popolnoma iz sredine. Recimo, ce si ze ful blizu zaslona, je lahko moznost, da bos stranice zaslona videl popolnoma v drugih barvah in osvetlitvah, ker bo kot ze velik, glede na oci. Pri IPS je pa slika povsod enaka. Pa nujno antiglare oz nesvetlec oz. ne smes se noter videti, ker potem bos gledal vec sebe, kot sliko na zaslonu.
Ampak, to je samo moje mnenje...ampak, res ti priporocam IPS. Pa ko se bos odlocil za kak laptop, nujno preveri na URADNI strani...vse druge strani so 50/50...
Aja, pa to ni samo pri laptopih, to je tudi pri zaslonih pri kistah in pri TV-jih. Pri TV-jih imas pa IPS, VA in Oled

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Evo, žal...ženin računalnik se je poslovil...sem šel v Bios, ga resetiral, ker sem nekaj preverjal in po ponovnem zagonu zaslon ne deluje več. Sem vzel ven oba rama, če bi bilo to, pa vsakega posebej priklopil in še baterijo sem zamenjal, vendar nič...očitno bo vendarle treba novega. :evil: :valjamse:
Žena trenutno še ne ve... :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
zresetiri ga še z bios baterijo...

drugič pa ne diraj lava dok spava ;)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej bios baterijo sem zamenjal...sem ga odprl in dal novo CR2032
Aja, pa priklopil sem zunanji monitor s HDMi in Vga kablom in ni delalo niti z enim, niti drugim.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, sem ga ravnokar narocil na Computeruniverse se zadnjega na zalogi....
IPS nonglare, 17.3 ekran, 8GB rama, 256Gb SSD, 1Tb HDD, AMD Ryzen 3 proc za 465€
Tocno takega, kot sem rabil. :p

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.941
2.643
113
Dobro, ne spremljam jaz toliko te scene, ampak še nedolgo nazaj je bil "macbook air" za 899e in "macbook air retina" za 1299. In prvi je imel zanič ekran, drugi pa odličnega. Če to ne obstaja več se pač posujem s pepelom.

Bistvo je bilo sicer, da je imel kitajec za 170€ 3 leta nazaj ekran, ki pleše kroge okrog teh poceni airov.

Aha, sem šel zdaj pogledat, očitno so tisti, ki jih jaz mislim letnik 2017 in to se očitno še vedno prodaja?
Ti si sposoben vsaj dojeti, za razliko od marsikoga na tem forumu.
Kar se pa mene tiče pa se glede na to da uporabljam Xiaomi telefon in Samsung tablico, pa da je bila moja zadnja iNaprava pred šenkanim Airom iPhone 3G, nimam ravno za Apple fanboya.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Ja...pri navadni TN matriki, torej poceni zaslon na poceni laptopih moras gledati popolnoma iz sredine. Recimo, ce si ze ful blizu zaslona, je lahko moznost, da bos stranice zaslona videl popolnoma v drugih barvah in osvetlitvah, ker bo kot ze velik, glede na oci. Pri IPS je pa slika povsod enaka. Pa nujno antiglare oz nesvetlec oz. ne smes se noter videti, ker potem bos gledal vec sebe, kot sliko na zaslonu.
Vidim da živiš še vedno v letu 2001....
Že dolgo imajo vse vrste LCD panelov čisto spodobne vidne kote. Razen na res najcenejšem kitajskem sranju.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
Jaz bi bolj pazil na svetilnost zaslonov. Velika vecina jim ima svetilnost 200-300cd/m2, kar je zame premalo.
Vsaj 400, še bolje 500. IPS je pri teh svetilnostih skoraj samoumeven, oziroma ne verjamem da TN ima take specifikacije.

medtem, ko lahko za 300 dobiš tudi IPS-a. Vprašanje pa koliko boljši je pri tej svetilnosti napram TN

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vidim da živiš še vedno v letu 2001....
Že dolgo imajo vse vrste LCD panelov čisto spodobne vidne kote. Razen na res najcenejšem kitajskem sranju.
Ne, ne zivim v letu 2001...16.Julija 2020 sem bil v BigBangu, torej 3 dni nazaj in sem videl TN matrike in kako zgledajo od strani oz. od spodaj navzgor ali od zgoraj navzdol. Za en K.
Pac, zame nesprejemljivo, za nekoga sprejemljivo.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Sicer se morda motim, ampak se mi zdi, da ti tvojo obsesijo z gledanjem filmov (za kar rabiš večji kot, sploh če vas več gleda) projiciraš na ostale. Sam uporabljam prenosnike 20 let ZA DELO in sicer od top poslovnih prenosnikov, do čip šit robe in še nisem imel problema z zaslonom, razen pri nekaterih se zubaj na svetlobi ni nič videlo, če je sonce direkt sijalo noter, ampak to je izredno redko. Vse ostalo je bilo bp, namreč ko uporabljam prenosnik za delo, ga uporabljam direkt nasproti, ne pod kotom x, da ne bi več nič videl. Kot zaslona po horizontali pa se na prenosniku brez težav nastavi, vsaj pri tistih, ki sem jih imel jaz v rokah.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
tudi jaz sem že dal precej pocenkarjev skozi (ne kitajcev...oziroma...ja....vsi so kitajci :), pa nihče ni imel ravno za samomor delat slab ekran. ja, pač, za 400-500 eur vreden ekran. kar je čisto ok za navadnega uporabnika. kdo pa dejansko dela jogo zraven prenosnika, da bi res gledal pod čudnimi kotina zaslon??? prenosnik je pač prenosnik...folk se zgrbanči za mizo in bulji v ekran pol metra preč...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sad, glej, ti po pravici povem. Tudi zeno je motil tale laptop, ki ga je imela sedaj...tako TN, kot svetlec, ki se je videla noter. In pol si ga mau nagnil navzdol ali navzgor, da nisi ravno sebe videl in je bilo spet v kur..cu, ker pa zaradi TN matrike nisi videl nic. In je ze takrat ob prvih mesecih uporabe rekla, da je bil nakup s tem zaslonom fail na celi crti in da mora imet naslednji laptop IPS in nesvetlec oz. nonglare
In ja, imam to obsesijo, da ce me kaj moti, imam raje boljso tehnologijo ali pa nic.
Vsakemu svoje...eni niso zahtevni, jaz sem...tudi na drugih podrocjih...sej to ni greh? Al je? :p