laptop crknil po priklopu na tv

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kolegici je očitno crknil laptop, ko ga je probala priklopiti na tv. Priklapljala naj bi ga preko vga kabla, in tud tv naj bi bi imel vga vhod (kar mi je čudno, ampak ok, zaenkrat vem le to...). v trenutku ko ga je priklopila na tv je laptop crknil, in se sploh ne prižge več...

kva je bilo narobe?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko, da je po nasvetu iz foruma imela presekano ozemljitev na TV in je malo "napetost udarila".
Ne dela ne z baterijo, ne na kabel (baterija odstranjena) ?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kakšnem nasvetu?

tv je bil ugasnjen...

ne dela z baterijo na kablu, brez baterije še ni probala...

popravek.

baterija je šla ven, in nazaj notri, in sedaj dela...

torej... še vedno me pa zanima, kaj je povzročilo tole...

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
hmmm, tale je še iz starih časov - pri priklopu tiskalnika na PC prek LPT porta se je v primeru, da sta bila vtičnici na različnih fazah, napravi pa prižgani, rado zgodilo, da se je na masi bliskalo.

Samo v razmislek....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Glavno da si rešil.

Odstranitev baterije (in napajanja preko kabla tudi), ter vrnitev reši marsikateri problem z laptopi. To je en taki dober trik za imeti na zalogi.
wink-1.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
A je možno, da je samo ekran postal črn (preklopil grafiko na vga izhod)? In je nato po resetu sliko pokazalo na pravem?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja to sm tud jest mislil. samo je čisto crknilo. valda se sliši, ko zadeva obmolkne.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri ženski nikol ne veš;)

Drugač pa res zanimiva situacija. Nej še enkrat proba, če upa, pa bomo vidli, če bo spet al je bilo samo enkrat slučajno.

Pa da nima slučajno kej tazga pa je kabel v napačno vtičnco rinla?
rear-connections.jpg

Ženskam res ne zaupam kar se elektronk tiče.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja sej je, sam spodaj je en zlo podoben, sam da je moški. In če še enkrat poudarim, da je imela kable v roki ženska...
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zdej ne vem, kakšna je trenutna situacija, ampak spomnim se, ko sem enkrat še starega prenosnika spajal z navadnim LCD monitorjem, kateri je normalno priklopljen in normalno delujoč na domač desktop. poskušal dvakrat, dvakrat se je samo pobliskalo in konec. enkrat sem dal baterijo ven, pa je delalo naprej (ne povezano), samo je polnilec baterije (not, v računalu) crknil in se je baterija polnila cca. 8 ur, drugič pa je šla matična plošča. obakrat na servisu menjali matično ...