Lanceu Armstrongu odvzeli vse naslove

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Lanceu Armstrongu so odvzeli vseh 7 zaporednih naslovov s toura in bronasto medaljo z olimpijskih iger, ker se je vdal zaradi pritiska Ameriške protidopinške komisije USADA.

Tisti, ki se zelo dobro spoznate na kolesarstvo, kaj menite, so mu kljub nobenih dokazov (razen prič) pravilno odvzeli vse naslove ali gre za čudne posle ameriške protidopinške komisije USADA?

Jaz se samo sprašujem, kako lahko najbolj testiran športnik na svetu, ki mu nikoli niso mogli dokazati, da je bil dopingiran, postane naenkrat kriv vsega? Zdaj če so dva njegova bivša kolesarja ujeli enkrat na dopingu, sta se postavla proti njemu, se nalagala, še ne pomeni, da je kriv, če za to ne pokažejo trdni dokazi!
Pomnimo ... Lancea Armstronga so po vsaki etapi na Touru peljali direkt na pregled prepovedanih substanc, ki pa mu jih nikoli niso našli.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Če se je vdal je kriv. Če ne bi bil kriv, se ne bi vdal.
Sodeč po tvojem nicku, se spoznaš na kolesarstvo in bi ti bilo lahko jasno, da so od prvega do zadjega kolesarja na turu vsi dopingirani.
Ista zgodba je v atletiki. Pa kaj mislite, da se je Jamajčanom v zadnjih 5-10 letih spremenila genska sestava. To je vse na dopingu in je že prav bedno gledat vrhunski šport.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Pa kaj mislite, da se je Jamajčanom v zadnjih 5-10 letih spremenila genska sestava. To je vse na dopingu in je že prav bedno gledat vrhunski šport.
1948 Arthur Wint, Herbert Mckenley
1952 Arthur Wint, Herb Mckenley, George Rhoden, Leslie Laing
1968 Lennox Miller , 4x100
.....
Izgleda, da se to ponavlja (spremenila genska sestava) stalno:)

Pozabil sem seveda tudi na najhitrejso Slovenko:)

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Sej so rekl da imajo neke priče. Sicer pa zakaj se je vdal...

Vsi dokazi so govorice. Naj dajo ven dokaze, da vidimo kaj imajo za pokazat, drugače je beseda proti besedi in Lance se že od prve zmage na Touru bori s temi bedaki, ki mu še vedno niso NIČ dokazali!!

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Če se je vdal je kriv. Če ne bi bil kriv, se ne bi vdal.
Sodeč po tvojem nicku, se spoznaš na kolesarstvo in bi ti bilo lahko jasno, da so od prvega do zadjega kolesarja na turu vsi dopingirani.
Ista zgodba je v atletiki. Pa kaj mislite, da se je Jamajčanom v zadnjih 5-10 letih spremenila genska sestava. To je vse na dopingu in je že prav bedno gledat vrhunski šport.

Zakaj že? Če sem jaz tiho še ne pomeni, da sem kriv. Ko boš pa imel dokaze potem pa me lahko obsodiš, ampak moraš imeti dokaze, da sem res kriv in jaz ti grem takrat kontra. USADA pa samo govori in govori in govori, da imajo dokaze. Kje pa so tej dokazi??
17758-icon_confused.gif

Dopingiraš se lahko, le preko meje ne smeš iti!

Nazadnje urejeno:

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Ampak v 50 letih prejšnjega stoletja so morda res še tekli na žgance. Tudi Jamajčani.
Meni je tek na 100m v zadnjih letih res fenomen. Leta 1996 (niti ne tako dolgo nazaj) je Donovan Baily dosegel svetovni rekord 9,84, nato pa v 13 letih do 2009, ko je Bolt dosegel 9,58. Pa to ni evolucija, to je že bolj revolucija
wink-1.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Nic se ne razumem na kolesarstvo,ampak pred dnevi sem videl reportazo po tv da so vozili 180 kilometrov po temperaturi 39 °C ,mislim da po Spaniji...
Brez dopinga bi rabil vsak svojega resilca zadaj...

17. dec 2010
1.174
0
36
124
180 je pa malo huda no ... 80 še gre, to še jaz dosežem, v grabo ... pa sem samo rekreativec ... 80kmh je za specialko mala malica ... po ravnici pa se je skoraj nemogoče 80kmh, če že, pa samo par sekund.

Dokazi proti Lanceu so samo ustni, nikjer pa pisni, kjer bi dokazovali njegov doping. Skratka, nekomu od vodilnih USADA je šel Lance zelo v nos.

Zame je Lance nedolžen, dokler mu ne dokažejo trdnih dokazov ... govorice so eno, testiranja so drugo.

Testirali so ga takoj v tistih parih minutah, ko je prišel na cilj, po vsaki etapi, pa mu niso našli ničesar. Sploh ne razumem, kaj se grejo tu USADA?

Kegelj, res je ... danes se šport odvija v dopingu ... ampak samo atletika in kolesarstvo imajo na piki ... če bi jaz bil na svetovni protidopinški komisiji, bi ukazal obvezne teste pri vseh športih ... košarka, nogomet, rokomet, hokej, tenis itd itd ... In nogomet bi (vsaj po moji oceni) postal najbolj dopingiran šport.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
fuzbal je nedotakljiv, preveč denarja se tam obrača, da bi šefi pustili kakšne blamaže zaradi dopingov, ne ga srat
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Če vsaj dva na tekmo ne krepljeta, se ne splača razburjat
hysterical-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
USADA mu naslovov itak ne more vzet, nima jurisdikcije. Tako, da tole gre po mojem za lov na čarovnice. Nekdo na USADA si dela reklamo. Dokler se reč ne bo obrnila in bo udarilo po njemu nazaj, kar je najbolj verjetno.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ne poznam zgodbe, ampak z dopingom je tako, da itak potegnejo neko umetno mejo nad katero si "dopingiran", pod njo pa "clean". Govorim o substancah, ki jih naravno proizvaja človeški organizem in če jih imaš na testu preveč, si đanki in goljuf,

I dont care - v daljino je skočil atlet, preplaval je plavalec, prekolesaril je kolesar... ne robot, ne pes, ne konj, ne delfin, Kaj si vzel in s kakšnim namenom me boli k*. Naj nekdo poizkusi na tešče odšopat triatlon, prišel bo ravno do prvega ovinka. Za razliko od sotrpina, ki se je pridno filal s skuto,tuno, isostarji ipd. Karkoli vneseš vase, ti pomaga pri vsakodnevnih opravilih - naj si bo to služba v pisarni, sprehod v hribe ali tour de france. Kaj pa vneseš in koliko - takoj, ko začnemo selekcionirat, se prične lovljenje dovoljenih količin, hoja po robu... kot vedno in povsod, ko se nek pametnjakovič spomni uveljavit mašinerijo, ki naj bi pripomogla k čemurkoliže.

Pred leti se spomnim veslača, ki so ga vrgli na antidoping testu, sledil je sramotilni steber by mediji, pa pritožba, pa prepoved nastopanja... odnesel ga je efedrin, ki sem ga v istem času kot bolan mulc srkal v sirupu
bonk.gif

stupid-1.gif

In ne, ne zanima me potencialna škoda na wannabe atletih, ki se šopajo z magičnimi snovmi. Nafilaj se, oddelaj svetovni rekord in crkni zaradi zastoja srca na stezi if u want. Vpisan boš na hall of fame in na kamen na britofu obenem.

p.s.
Se kdo spomani boarderja, ki so mu hoteli(?) odvzet olmpijsko medaljo? Ker da je kadil travo in bil pod vplivom THCja. Zdej pa mi najdi top športnika, ki bi odkskakal, odtekel, odplaval ali oddirkal svojo furo bolje, če je zadet od džointa, kot če je trezen in priseben in clean
sprasujem se.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Vsak vrhunski športnik se dopingira, brez tega ni rezultatov, ne vem zakaj malo Bolta ne pogledajo? Kljub temu pa je LA legenda, saj je bil najboljši kljub dopingu. O nogometaših pa nebi, zakaj jih vsako leto nekaj na igrišču obleži?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Itak se ve,da je kolesarstvo najbolj posten sport,saj so vsi na dopingu...

kar se pa Lanca tice, res skoda, ker se spomnem kako sem gledal njegovo kolesarjenje ko sem bil mulc in me je navdusu za kolo, potem, ko sem prebral njegovo knjigo...
v spominu mi bo ostal kot najbolsi kolesar, vendar pa na zalost z neko crno piko na svoji karieri...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Se spomnim nekega intervjuja slo sportnika( ne vem sedajle na pamet discipline, imena) ko je na vprasanje o rdecih oceh odgovoril da ne sme vzeti mislim da Visine kapljic ker vsebujejo snovi zaradi katerih bo padel na dopingu.
Nekoc pa gledal dokumentarec o NDR sportnikih kaj vse so poceli (velikokrat so jim zdravniki snovi podtaknili ali pa z laznim razlogom dali). Ena je celo zanosila da si je dvignila raven hormonov.
O posledicah pa ne bi na pamet.So bile tudi navedene.
Komentarja na Lance pa nimam, ker je tezko sodit na osnovi govoric.
Rekreativni kolesar: bolj natancno beri objave!
V Spaniji so pri 39C vozili 180 km dalec in ne 180 km/h. Se ti zdi logicno da so sli 180? Ga se ni junaka ki bi to zmogel. Pa se naj dopingira po mili volji.
Pustimo tiste spuste po vulkanih in podobno.

Nazadnje urejeno:

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
Zgodba se zna se zaplesti, ker so v ZDA zelo obcutljivi na krsitelje in se znajo zelo sponzorji zbuniti. Vem da je morala Marion Jones vracati veliko denarja sponzorjem ko je priznala jemanje. Toure mo bodo seveda odvzeli, samo to pomoje nima niti vec smisla.
Pac dejstvo je da se je on cudezno napredoval po svoji hudi bolezni. Sicer je bil prej svetovni prvak, vendar ni kazalo da bo tako superioren. Mene moti samo nacin kako v kolesarstvu to pocnejo.