Lamelna pergola

raners

Guru
4. mar 2008
2.918
519
113
Nekateri ponudniki pergol so mi že odgovorili, da pergole pozimi ne zadržujejo toplote dovolj dobro, da bi bile primerne kot prostor "zimski vrt".

Ima mogoče kdo zaprto pergolo iz strani in jo tudi pozimi uporablja? Gre toplota res preveč ven pri strehi?

Podvprašanje: si je dal kdo montirat okna (kot npr: AJM) na okvir od pergole? En ponudnik mi je rekel, da ni problema (da oni pokažejo, kje jih lahko fiksirajo); drugi ponudnik je rekel, da potem gre garancija..

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.754
786
113
Seveda pergola ni za zimski vrt, saj je to, kot da bi imel samo eno pločevino brez izolacije za streho

• Všeč mi je
Reactions: raners

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.632
7.265
113
Huh to se pomoje hard top verovsek nima izolacije not…to bi bil prej minus za poletne dni?

sad

Guru
24. avg 2007
22.041
10.754
113
Nekateri ponudniki pergol so mi že odgovorili, da pergole pozimi ne zadržujejo toplote dovolj dobro, da bi bile primerne kot prostor "zimski vrt".

Ima mogoče kdo zaprto pergolo iz strani in jo tudi pozimi uporablja? Gre toplota res preveč ven pri strehi?
Torej, prodajalec pergol ti je rekel, da ne bo v redu in ti bi še vedno bil za to oz. si pametnejši kot oni?
Glede oken glej, da če bodo stebri aluminijasti, da ti potem na njih ne bo teklo dol, ker bo toplotni most.

• Všeč mi je
Reactions: raners in cvetka2

damirj

Guru
9. maj 2012
5.703
2.663
113
Če gre za občasno rabo pozimi in poleti, potem za ta prostor ni problem občasno uredit hlajenje poleti in gretje pozimi. Škoda tu izumljat toplo vodo, narediš in urediš ogrevanje in hlajenje in niti ne kompliciraš preveč. Popolnoma nekaj drugega pa je, če misliš to rabit vsak dan.

• Všeč mi je

raners

Guru
4. mar 2008
2.918
519
113
Ja, saj ne, da bi bil pametnejši kot oni, pač poizvedujem o stvareh.. ;) Pergola odpade, to je že fix.. Bo kar fiksni nadstrešek.. ;)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.632
7.265
113
Potem kak "pomičen" recimo? al kak se že temu reče...ko je iz večih kock/pravokotnikov, katere lahko premikaš in tako odpreš zadevo.

Lonck

Pripravnik
13. okt 2007
132
11
18
Obujam temo... Sem jo preletel, ampak vseeno imam še nekaj vprašanj (in tudi vi imate več izkušenj.. :D)..

Vglavnem, rad bi si naredil letno-zimski prostor na terasi in sem bil prepričan, da bomo naredili leseno konstrukcijo, streho z izolacijo in velika okna med stebri, senčena z žaluzijami.. Ampak zadnje dni sem opazil pergole in se mi zdijo še boljša opcija (in mogoče tudi cenejša.. moram dobit kako ponudbo)..

Kakorkoli, v mislih imamo nekaj takega (samo idejna skica):
Poglej priponko 99942

Osnovna ideja je pridobit dodatni "bivalni" prostor, kjer bi lahko v kateremkoli delu leta (tudi pozimi) sedelo 14 ljudi (ožja "družina").. Nabavili bi pergolo z rolo senčili in zasteklitvijo.. Zanima me naslednje:
1. Ima kdo zastekljeno pergolo? Kako se odnese pozimi in pri večjem deževju? Ko je npr.: kakšen naliv in dežuje direkt na stransko zasteklitev, ali vdre voda v notranjost ali nekako odteka? Ali fejst not piha pri stikih? Bi bilo bolj smiselno postavit pergolo in na stranice dat neka 3-slojna okna?
2. Uporablja kdo pergolo tudi pozimi? V primerjavi z 3-slojnimi okni so verjetno te pomične na pergoli tudi izolativno precej slabše..
3. Kolikor razumem, je pomična streha prednost le v vročini (da ne tolče vročina izpod strehe).. Aja, pa verjetno tudi v hladnejših dneh, če ti zapaše malo sonca.. Je tak? Npr.: pozimi bi se fejst poznalo, če ta premična streha ni izolirana? Lahko začne švicat in dol canjkat, če npr.: greješ prostor kaka 2 dni in je zunaj fejst mrzlo??
4. Je v okolici Mb kateri, ki je zanesljiv in ima večletne izkušnje? Ali tudi iz ostale slovenije pridejo brez problema v Mb?
5. Vsi, ki jih imate zmontirane že par let, vas kaj posebej moti? Bi naredili kaj drugače? Sploh tisti, ki koristite pergolo čez celo leto?

Za vsak odgovor že vnaprej najlepša hvalaa... ;)
Živjo, jaz imam pergolo, dimenzije 7X 3,5m, zastekljeno in jo uporabljam kot zimski vrt. Imam tudi senčila ( poleti kar nuja) in pa izolirane strešne lamele. Zadeva se zelo ok obnese. za kaj več pa na ZS

• Všeč mi je