Lajanje psa.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Psi niso za v blok! Pika!

hysterical-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Psi niso za v blok! Pika!

Kje je meja kaj je za v blok in kaj ni? ribice? papagaj? maček? pes do 3 kilograme? mlada družina? penzionisti nad 70 let?

Glej če imam jst kakršnokoli žival v bloku in da je socializirana in čista potem nikogar ne moti. Se pa strinjam, da je 99,9% odvisno od lastnika!

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Meja je tam, da ne kršiš prave drugih, saj to je čist enostavno.. Ampak nekateri imajo pač svoja prepričanja bodisi zaradi slabih izkušenj s psmi ali pa kaj drugega in jih ne boš prepričal vnasprotno pa če se križaš.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Preberi tvoj prispevek, vse gledaš iz stališča psa.

Kaj pa sostanovalci? Otroci ki se ne morejo igrati zaradi zaminiranih zelenih površin? Moteč lajež za sosede? Zaradi psa smrdljivo stanovanje? The list goes on...

Tako butastega odgovora pa še ne.

Sostanovalci? Kaj je z njimi? Na katere točno misliš? Na tiste, ki v kleti kadijo travo, da vse smrdi po njej? Ali na tiste zgoraj z majhnimi otroci, ki imajo doma športno vzgojo vsak dan do 22.00, da odmeva po bloku? Na mumujo v pritličju, ki ga vrže malo na zob in potem teži ljudem, ki gredo mimo (in po 40 letih bivanja v SLO ne zna slovensko)? Ali spodaj, kjer živijo tri generacije bab skupaj in se vsak dan derejo ena na drugo? S čim jih moti moja psica?

Smrdljivo stanovanje? Zakaj že? Ker pes smrdi? Morda tebi. Meni bolj smrdijo čiki, alkohol ali pa recimo zažgana pečenka, ki osmradi hodnike. Sicer pa, če "smrdi" MOJE stanovanje, kako to vpliva na sosede?

Zaminirane zelene površine... za to so pa res krivi psi.

Do sedaj sem s psom živel na dveh različnih lokacijah (v stanovanjih), v obeh so stanovalci nad njo navdušeni in nihče nima niti najmanjših pripomb. Očitno imam srečo, ker v našem bloku ne živijo pacienti kot so nekateri od tu.

A, da ne boste razumeli narobe - vsak dan vidim tudi slabe lastnike psov. Take, ki imajo pse nevzgojene, ki ne pobirajo iztrebkov ipd... vendar posploševanje res ni na mestu. Vendar sem prav dobre volje, ker so lastniki psov vedno bolj zavedni.
Zakaj pa potem ti posplošuejš?
confused-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Sosedje nad mano imajo neko veliko mrcino, na srečo ni velikokrat, ampak ko laja, ga slišim pa če si dam pojšter nad glavo.... ker bolhač frdamani laja običajno ravno nekje po 11. uri zvečer. 2 krat je zvečer celo na balkonu lajal, to pa je bilo ko da mi direkt na uho laja.

Teh malih cuckov na baterije niti ne čujem, vzgojeni ali ne, to mrcino ( nekaj večja kot nemški ovčar) pa slišim če še tako nočem.....

Dokler sem še bil doma pri starših je naša mrcina lahko bila zaprta po 12 ur v bajti, pa ni niti pisnil. Samo par minuten sprehod je rabil zjutraj, da je opravil malo in veliko potrebo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Preberi tvoj prispevek, vse gledaš iz stališča psa.

Kaj pa sostanovalci? Otroci ki se ne morejo igrati zaradi zaminiranih zelenih površin? Moteč lajež za sosede? Zaradi psa smrdljivo stanovanje? The list goes on...

Tako butastega odgovora pa še ne.

Sostanovalci? Kaj je z njimi? Na katere točno misliš? Na tiste, ki v kleti kadijo travo, da vse smrdi po njej? Ali na tiste zgoraj z majhnimi otroci, ki imajo doma športno vzgojo vsak dan do 22.00, da odmeva po bloku? Na mumujo v pritličju, ki ga vrže malo na zob in potem teži ljudem, ki gredo mimo (in po 40 letih bivanja v SLO ne zna slovensko)? Ali spodaj, kjer živijo tri generacije bab skupaj in se vsak dan derejo ena na drugo? S čim jih moti moja psica?

Smrdljivo stanovanje? Zakaj že? Ker pes smrdi? Morda tebi. Meni bolj smrdijo čiki, alkohol ali pa recimo zažgana pečenka, ki osmradi hodnike. Sicer pa, če "smrdi" MOJE stanovanje, kako to vpliva na sosede?

Zaminirane zelene površine... za to so pa res krivi psi.

Do sedaj sem s psom živel na dveh različnih lokacijah (v stanovanjih), v obeh so stanovalci nad njo navdušeni in nihče nima niti najmanjših pripomb. Očitno imam srečo, ker v našem bloku ne živijo pacienti kot so nekateri od tu.

A, da ne boste razumeli narobe - vsak dan vidim tudi slabe lastnike psov. Take, ki imajo pse nevzgojene, ki ne pobirajo iztrebkov ipd... vendar posploševanje res ni na mestu. Vendar sem prav dobre volje, ker so lastniki psov vedno bolj zavedni.

Ti bom še bolj nazorno pojasnil.

Tudi miši, podgane, ščurki in termiti se ODLIČNO počutijo v blokih. Pa to še ne pomeni, da sodijo vanje.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Kako si uganil ime psice, ki je v našem bloku?
hysterical-1.gif

Psi so za v blok, predvsem manjše pasme, morajo pa biti lepo vzgojeni in imeti dobre pogoje za bivanje!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
dokler lastnik in žval ne posega po pravicah drugih ni problem, oz. naj ne bi bil problem. Ampak ponavadi je tako, da ko pes laja v nedogled po bloku, pravi lastnik " naš pa ne laja, ko me ni doma" ... Ja, kako veš, če te ni doma.... "Naš se pa ni posral pred sosedov vhod", "naš je pa šolan in tega ga nisem učil" ... bla bla bla.... kot pravim, ogromno lastnikov bi morali dati na kakšno šolanje in jih seznaniti z pravicami drugih. Verjamem, da je velik lastnikov, ki imajo stvari urejene.... psa in odnose z okolico..... zaradi XX % posebnežev, so pa težave

NNxxNN

Pripravnik
30. jun 2011
39
0
6

smile-1.gif
ok. Mislim da tema ni vprašanje ali so psi za v blok ali ne, ali je potrebno pobirat njihove iztrebke ipd... Jaz ga pač imam, pojavil se je problem, ki ga skušam rešiti tako, da bo za vse vpletene najmanj boleče.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ja, a si probal teorije uporabnikov? Tega ne bos cez noc resil. Poskusaj postopoma in potrpezljivo. Mogoce tud kaksen clanek na kaksen bolj strokoven forum nebi skodil...