Lahko kosovska naravna bogastva rešijo Slovenijo?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Sem ravnokar gledal Radiotelevizioni i Kosovës in videl, da je na obisku pri Janši predsednik kosovske vlade Hasim Thaçi...če sem prav razumel (kar je glede na moje znanje albanskega jezika seveda dvomljivo), teče beseda predvsem o vključevanju kosova v evropske povezave in vlogo slovenije pri tem procesu, sprašujem pa se, če pogovori na Bledu potekajo tudi v smeri, ki sem jo nakazal v naslovu...kot vemo, je kosovo sicer zelo revna država, ki pa ima precej rudnih bogastev, ki se v določeni meri sicer izkoriščajo, sama država pa ima od tega bore malo, saj gre ruda predvsem v tujino...

Morda pa so kosovarji glede na zelo veliko pomoč Slovenije tej tedaj še pokrajini od osemdeseith let prejšnjega stoletja ter veliko vlogo Slovenije pri priznanju te države, pripravljeni s kapitalom, ki ga imajo v obliki rudnih bogastev, pomagati Sloveniji iz krize...kakšna zelo ugodna koncesija v ustrezni količini določnih rud bi morda odločilno pomagal sloveniji, da s ekončno zavihti na zeleno vejo...internet pravi, da imajo med drugim velike količine svinca, cinka, srebra, niklja, kobalta, bakra...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj še čakaš, ti imaš veze.
grims-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Rudna bogastva te srbske pokrajine so šiptarji v zameno za "neodvisnost" že podarili U$A.
Smešno (tako kot tvoje znanje šiptarščine) je, da sploh pomisliš o ideji RUDNA BOGASTVA Kosova Sloveniji za izhod iz krize.
ps. mogoče pa Janša odpira še eno kliniko, tokrat na Kosovu - organi biznis

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zakaj pa ne smem pomisliti?
confused-1.gif
Glede na situacijo je potrebno razmišljati v čimveč različnih smeri. Nisem rekel, da je ideja edina zveličavna...imeti moramo čimveč različnih idej, morda najdemo pravo.

Daj še ti kakšno
zmaga.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
mogoče pa prihaja poceni delovna sila?
saj delovna sila je tudi bogastvo ki se ga izkorišča ne?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Rudna bogastva te srbske pokrajine so šiptarji v zameno za "neodvisnost" že podarili U$A.
Smešno (tako kot tvoje znanje šiptarščine) je, da sploh pomisliš o ideji RUDNA BOGASTVA Kosova Sloveniji za izhod iz krize.

lahko se kak debilen stereotip zapises?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zakaj pa ne smem pomisliti?
confused-1.gif
Glede na situacijo je potrebno razmišljati v čimveč različnih smeri. Nisem rekel, da je ideja edina zveličavna...imeti moramo čimveč različnih idej, morda najdemo pravo.

Daj še ti kakšno
zmaga.gif

Ideja je zelo debilna ampak gleda na avtorja niti ni cudno... Rudna "bogatstva" so konkretno v dolgovih in brez kakih 500mio € gotovine za dolgove nimas kaj sploh niti razmisljat o takih igrah. Kaj sele kaka koncesija, investicije ....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
..kot vemo, je kosovo sicer zelo revna država, ki pa ima precej rudnih bogastev, ki se v določeni meri sicer izkoriščajo, sama država pa ima od tega bore malo, saj gre ruda predvsem v tujino...

Citat:
Uporabnik stieber pravi:...če sem prav razumel (kar je glede na moje znanje albanskega jezika seveda dvomljivo),

Da nisi ti zamešal rude z drogo...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
..kot vemo, je kosovo sicer zelo revna država, ki pa ima precej rudnih bogastev, ki se v določeni meri sicer izkoriščajo, sama država pa ima od tega bore malo, saj gre ruda predvsem v tujino...

Citat:
Uporabnik stieber pravi:...če sem prav razumel (kar je glede na moje znanje albanskega jezika seveda dvomljivo),

Da nisi ti zamešal rude z drogo...

prav veliko nasadov katerkoli droge na Kosovu ni
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne ni, so pa glavni v prekupčevanju z njo, da ne rečem o rezervnih delih, seveda človeških!

Glavni? Koliko obtozenih v Balkanskem bojevniku so Albanci? Glavni v SLO ali glavni cele druscine je bil Albanec?
Trgovina z cloveskim organi je dokazana neumnost.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.071
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:

Kaj se ti oglašaš? Imeli ste vse niti v rokah, pa ste se raje podelali, kot da bi se ubranili turkov v BiH in ubranili SVETO zemljo Srbije!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Izvozni artikel mora biti nujno proizveden v domovini trgovca?

Čeprav mafije res ne moreš imenovat tako....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Najvecji slovenski izvoznik je bil sicer aretiran na Nizozemskem in je bil Slovenec ampak ok...... Tudi sefi v trenutno aktualnih sojenjih niso ravno Albanci, iz Kosova, tudi njihova droga je prisla iz kake druge dezela ampak .... Stereotip je stereip in ce ga 1000x ponovis nekdo celo verjame
smirk-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.182
1.964
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Sem ravnokar gledal Radiotelevizioni i Kosovës in videl, da je na obisku pri Janši predsednik kosovske vlade Hasim Thaçi...če sem prav razumel (kar je glede na moje znanje albanskega jezika seveda dvomljivo), teče beseda predvsem o vključevanju kosova v evropske povezave in vlogo slovenije pri tem procesu, sprašujem pa se, če pogovori na Bledu potekajo tudi v smeri, ki sem jo nakazal v naslovu...kot vemo, je kosovo sicer zelo revna država, ki pa ima precej rudnih bogastev, ki se v določeni meri sicer izkoriščajo, sama država pa ima od tega bore malo, saj gre ruda predvsem v tujino...

Morda pa so kosovarji glede na zelo veliko pomoč Slovenije tej tedaj še pokrajini od osemdeseith let prejšnjega stoletja ter veliko vlogo Slovenije pri priznanju te države, pripravljeni s kapitalom, ki ga imajo v obliki rudnih bogastev, pomagati Sloveniji iz krize...kakšna zelo ugodna koncesija v ustrezni količini določnih rud bi morda odločilno pomagal sloveniji, da s ekončno zavihti na zeleno vejo...internet pravi, da imajo med drugim velike količine svinca, cinka, srebra, niklja, kobalta, bakra...

Ne najdem vprašanja, ampak ti lahko povem, da so si oz. si najverjetneje bodo, vsa, takšna in drugačna bogatstva razdelili predvsem Američani (Bechtel, Wesley Clark, Marie Jana Körbelová itd.). Meni se zdi Kosovo fajn poligon za ekološko bombo, testiranje kakšnih novih (nepreverjenih) tehnologij,... No ja, bodo Američani že poskrbeli, da bo vse ok
evil.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.182
1.964
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Najvecji slovenski izvoznik je bil sicer aretiran na Nizozemskem in je bil Slovenec ampak ok...... Tudi sefi v trenutno aktualnih sojenjih niso ravno Albanci, iz Kosova, tudi njihova droga je prisla iz kake druge dezela ampak .... Stereotip je stereip in ce ga 1000x ponovis nekdo celo verjame
smirk-1.gif

Da se stereotipi nadaljujejo, skrbi vsak po svoje. Za šiptarje skrbi Naser Kelmendi. Jaz, npr. vem, kateri je skupni imenovalec vseh teh...nedolžnih poslovnežev. Gotovo ni krvna skupina ali kaj podobnega.