Sem ravnokar gledal Radiotelevizioni i Kosovës in videl, da je na obisku pri Janši predsednik kosovske vlade Hasim Thaçi...če sem prav razumel (kar je glede na moje znanje albanskega jezika seveda dvomljivo), teče beseda predvsem o vključevanju kosova v evropske povezave in vlogo slovenije pri tem procesu, sprašujem pa se, če pogovori na Bledu potekajo tudi v smeri, ki sem jo nakazal v naslovu...kot vemo, je kosovo sicer zelo revna država, ki pa ima precej rudnih bogastev, ki se v določeni meri sicer izkoriščajo, sama država pa ima od tega bore malo, saj gre ruda predvsem v tujino...
Morda pa so kosovarji glede na zelo veliko pomoč Slovenije tej tedaj še pokrajini od osemdeseith let prejšnjega stoletja ter veliko vlogo Slovenije pri priznanju te države, pripravljeni s kapitalom, ki ga imajo v obliki rudnih bogastev, pomagati Sloveniji iz krize...kakšna zelo ugodna koncesija v ustrezni količini določnih rud bi morda odločilno pomagal sloveniji, da s ekončno zavihti na zeleno vejo...internet pravi, da imajo med drugim velike količine svinca, cinka, srebra, niklja, kobalta, bakra...
Morda pa so kosovarji glede na zelo veliko pomoč Slovenije tej tedaj še pokrajini od osemdeseith let prejšnjega stoletja ter veliko vlogo Slovenije pri priznanju te države, pripravljeni s kapitalom, ki ga imajo v obliki rudnih bogastev, pomagati Sloveniji iz krize...kakšna zelo ugodna koncesija v ustrezni količini določnih rud bi morda odločilno pomagal sloveniji, da s ekončno zavihti na zeleno vejo...internet pravi, da imajo med drugim velike količine svinca, cinka, srebra, niklja, kobalta, bakra...