Lahki "pohodni" čevlji?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Rabim ene take "poletne/lahke" pohodne čevlje, ker bom v naslednjem mesecu in pol parkrat po hribih lezel (nič extremnega, ker grejo tudi mali otroci zraven, a žal ne vem točno kam/kje).

Kaj priporočate? Prav veliko ne bi zapravil, ker jih drugače niti ne bom rabil, vseeno pa ne bi vzel nekaj, kar noga ne bo čisto nič dihala.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Jaz sem imel ene Salomonke iz Hervisa, goretex in vibram pa vse živo, sem jih nosil en mesec res non stop, vmes so dale še skoz tri dni hikinga po G. Canyonu pa se ni niti malo poznalo obrabe.. Prijetne, lahke, edino kar je so nizki pohodni čevlji, tako da zahtevnejših tur ni pametno delat s takimi čevlji. So pa bili okoli 60, 70€.. Itak to kupiš enkrat pa guraš 10 let kamot, če ne hodiš velik okol po hribih..

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Sicer ti pa lahko svetujem obisk trgovine Decathlon, italijanska štacuna, malo si poglej kje imajo trgovine, če boste kaj na IT koncu.. Izredno poceni roba, ogromno športnih zadev, od alpinizma, pohodništva, za morje, kajak/kanu, biciklov, res svašta.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Rabim ene take "poletne/lahke" pohodne čevlje, ker bom v naslednjem mesecu in pol parkrat po hribih lezel (nič extremnega, ker grejo tudi mali otroci zraven, a žal ne vem točno kam/kje).

Kaj priporočate? Prav veliko ne bi zapravil, ker jih drugače niti ne bom rabil, vseeno pa ne bi vzel nekaj, kar noga ne bo čisto nič dihala.

Torej gleženj mora biti zaščiten, išči modele, kjer par tehta do 1000g.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Starforce. Cena je malo višja (v sloveniji), vendar so vredni vsakega eura saj ti bodo držali večno, na nogi so čutiti kot adidaske.
smile-1.gif

http://www.starforce.de/templates/starforce/images/Starforce_brochure_2013.pdf

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Zakaj zaščiten gleženj? To bo vse relativno na easy, če so pa zraven 10 letniki, ki bolj kot ne lenarijo doma celo leto
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Zakaj zaščiten gleženj? To bo vse relativno na easy, če so pa zraven 10 letniki, ki bolj kot ne lenarijo doma celo leto
smile-1.gif

Napisal si, da boš lazil po hribih... sicer ne vem zakaj bi spraševal po obutvi, teniske zna kupiti vsak.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
spet odvisno od človeka. jaz nizkega pohodnega čevlja sploh nebi kupil.
več jih probaj da vidiš kaj ti bolj leži. ozka/široka noga. meni najbolj odgovarja alipna. taki srednji pohodni, lažjih nebi niti kupil za ene 120€.
nekaj kar bi rabil samo enkrat ti odsvetujem. jaz bi raje vzel malo boljše in jim imaš potem lahko tudi za malo zahtevnejše poletne ture. mogoče dobiš veselje do hribolazenja.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Če res ne mislš kej hudga, pejt v sport 2000 oz. sport direct, v btc majo celo steno čevljev, tud takih za 20 eur ala temle , lahki, dihajo in ne razpadejo takoj. V sivi barvi so čist prebavljivi.

Nazadnje urejeno:

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
če hodiš po lepih urejenih poteh, brez strmin...je nizek čevelj dovolj..ko so skale in težak teren obvezno gojzarje. vsaj tko je pri meni

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
če hodiš po lepih urejenih poteh, brez strmin...je nizek čevelj dovolj..ko so skale in težak teren obvezno gojzarje. vsaj tko je pri meni
Odvisno - moj gleženj je med manj stabilnimi, tako da vzamem težke visoke čevlje že za manjše kuclje.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
http://www.decathlontrst-milje.si/ te je verjetno na zahodu med najbljizjimi.
Samo se moja izkusnja s Salomonkami. Po pol leta in obrabi podplata ne cetrtino, se pravi so dobile konkretno dozo hribov, goretex je zdrzal 4 mesece, ena vezalka se je stragala po 6 mesecih, podplati izgubili trdnost ravno tko po 6 m. Nic presenetljivega, vendar vsekakor malce pod pricakovanji.
Poglej za modeli Adidas Kanadia. Sicer nisem poskusil vendar mislim, da so dobra izbira, tudi cenovno, ce gledas brez goretex.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Za taka vprašanja je najbolje it v par športnih trgovin in POSKUSITI na nogo par modelov!
Na eno nogo lahko paše eno kopito, na drugo nogo povsem drugo.

Adidas Kanadia je super izbira, če kdo rabi nekaj med športnim copatom in pohodno obutvijo (redna cena 80eur):
9208093-AA_400.jpg

Ampak to je še zmeraj športni copat, ne pohodna obutev !!!!
Naslednja "stopnja" so kake Salomon XA PRO... (redna cena 124eur)
9282589-AA_400.jpg

Kot lahko pohodno obutev pa lahko (nižji cenovni razred bom sedaj naštela) najdeš kaj takega od Salomona (redna cena 80eur):
9280786-AA_400.jpg

ali Merrell-a (redna cena 99eur):
9218556-AA_400.jpg

8677925-AA_400.jpg