Zdravo. Doma izdelujem mansardo, pa sem naletel na majhno oviro. Skratka, takole je. Klasičen cementni estrih bo po celem stanovanju, razen na enem mestu, kjer so osnova leseni stropniki. Na tem mestu so tla že podeskana z letvami, na njih pa že stoji suhomontažna konstrukcija, torej odstranitev letev do stropnikov ni več možna. Zaradi letev so prisotne neravnine, vse skupaj pa rahlo visi na eno stran - kar naj bi načeloma v prvotnem planu s cementnim estrihom odpravil, saj bi zadevo z njim poravnal. No, plani so se nekoliko spremenili in klasičnih estrihov ne bo, zdaj pa bi rad na tem mestu naredil izravnavo in neko lažjo izvedbo estriha. Razmišljal sem o različnih načinih izdelave, vendar o nobeni nisem zares prepričan, saj bi se res rad izognil temu, da bi obstoječi les, ki bo pod estrihom kaj škripal.
Nekaj izvedb, ki sem ji imel v planu:
1.) Gradbeni filc, siliperl nasutje, trda kamena volna, 2x OSB križno.
2.) Termosilent pena, izravnava z stirobetonom (politerm blu), na to 2x OSB križno.
3.) Termovermit estrih, vendar ne poznam nobenega izvajalca, ki bi dejansko z njim delal.
4.) OSB plošče na lesenih moralih na gumijastih stojkah za uravnavanje višin. Med letvami kamena volna, na letvah 2x OSB križno.
Četrta izvedba me dejansko najbolj skrbi, da bi kaj škripalo, predvsem zaradi gumijastih stojk, ki bi "točkovno" pritiskale na spodnje letve. Skratka, kakršnega koli nasveta/priporočil bom zelo vesel.
Nekaj izvedb, ki sem ji imel v planu:
1.) Gradbeni filc, siliperl nasutje, trda kamena volna, 2x OSB križno.
2.) Termosilent pena, izravnava z stirobetonom (politerm blu), na to 2x OSB križno.
3.) Termovermit estrih, vendar ne poznam nobenega izvajalca, ki bi dejansko z njim delal.
4.) OSB plošče na lesenih moralih na gumijastih stojkah za uravnavanje višin. Med letvami kamena volna, na letvah 2x OSB križno.
Četrta izvedba me dejansko najbolj skrbi, da bi kaj škripalo, predvsem zaradi gumijastih stojk, ki bi "točkovno" pritiskale na spodnje letve. Skratka, kakršnega koli nasveta/priporočil bom zelo vesel.