Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Zdaj tudi jaz iščem La Sportivo... Crosslite si že imel? Kako se obnesejo? Imam že ene Salomonke podobn model in so super. Drugače me bolj zanima za model Lynx, v Igluju nimajo številke. Ker dosti tečem po hribih bi mi ta model kar prav prišel ker je še malo blažen in na daljših turah in spustih to paše.
Crosslite so meni zakon, sicer edina slaba stvar je, da približno po 500km se začne na straneh parati mrežica. Je pa zato udobje toliko boljše, ker ne rabiš gledat na luže in blato, ti takoj odteče vse iz čevlja in se posuši. Pa tudi zračenje je super. Kar se podplata tiče skoraj nimam pripomb, razen obrabljenost
Model Lynx sem imel 2x, super udobni, jih imam tudi za pohode. So mi pa bili boljši brez GTX membrane, ker mi je noga boljše dihala, sem pač na jutranjih tekih mel rahlo mokro not od vlage če je bila trava. Imajo pa serijsko napako, da se jim trgajo čepki na podplatih, vendar sem to sam opazil pri res ekstremnem terenu. Po klancu navzdol so Lynx malenkost bolje vzmeteni in noga manj vibrira, samo to so res minimalne razlike.
Aja, pa na Crosslite modelu si lahko dokupiš špičke ki si jih priviješ v čepke na podplatu, to ti res da ultimate grip
Sam najbolj uporabljam crosslite in včasih lynx, če je bolj easy teren. Nikakor pa niso ne 1. ne 2 za po asfaltu ali urejenem terenu.