Kvasi do 32 C ?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Destilat = destilirane alkoholne pijače. Whisky, vodka, rum ... pri meni zaenkrat whisky in ostanki gredo v vodko!
grin1.gif
 

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Kaj pa sterilnost? Menim se zdi malo hecno, da bi kocko, katero uporabljam za kruh brez kakih sterilnih ukrepov (OK, tam se zadeva peče) uporabljal za pivo, kjer moram besno paziti na sterilnost .... :|
 

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Kaj pa sterilnost? Menim se zdi malo hecno, da bi kocko, katero uporabljam za kruh brez kakih sterilnih ukrepov (OK, tam se zadeva peče) uporabljal za pivo, kjer moram besno paziti na sterilnost .... :|

Pa saj voda iz pipe tudi ni sterilna, pa se jo dodaja v pivino, brez kakšnih večjih problemov. Vsaj jaz to redno počnem.
 

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Kaj pa sterilnost? Menim se zdi malo hecno, da bi kocko, katero uporabljam za kruh brez kakih sterilnih ukrepov (OK, tam se zadeva peče) uporabljal za pivo, kjer moram besno paziti na sterilnost .... :|

Pa saj voda iz pipe tudi ni sterilna, pa se jo dodaja v pivino, brez kakšnih večjih problemov. Vsaj jaz to redno počnem.

To sicer drži. Pri vodi iz pipe je bolj "nevarno" to, če je klorirana ...

Citat:
Na srečo noben kvas ni sterilen. Če bi bil nebi bil kvas

Zelo drži!!!!
nahrung002.gif
 

faraday

Pripravnik
27. jul 2015
72
0
6
Citat:
Uporabnik faraday pravi:
Tudi jaz sem uporabil fala kocko. Zaenkrat vse izgleda vredu, saj pivo normalno vre, pa tudi okus se mi zdi zaenkrat dokaj normalen.
Utiševalec: kakšen destilate? Kaj je to?
No nekaj časa je že miniklo odkar je pivo nehalo vreti. Postavil sem ga na hladno a se kvas še vedno ni posedel, tako da je pivo povsem motno. Okus pa je drugače dokaj normalen sploh pa sem ga ekstra začinil s hmeljem da bi prikril navaden kvas. Kaj lahko storim? Je že kdo delal filtracijo piva? Bi delovalo če bi ločeno skuhal irish mos in ga vrgel v že odvreto pivo? Kakšni predlogi?
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Koagulanti ne bodo pomagali, ker kot kaže ti v v pivini plava kvas in ne beljakovine (katere zlepijo koagulanti). Jaz bi pretočil in cold crashow....ni pa zagotovilada bo potem pivo čisto, ker lahko je kak čuden kvas, ki plava tudi v mrzlem
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Kvas boš najlažje spravil na dno tako da pivo ohladiš pod nivojem ko je kvas aktiven. 14C je še vedno preveč. Lahko si pomagaš tudi z dodajanjem želatine, ampak ta deluje najbolje ko je pivo dobro ohlajeno (kombinacija cold crasha in želatine).
 

trpo

Pripravnik
10. jan 2015
175
17
18
Tudi po mojih izkušnjah s pekovskim kvasom je bilo podobno. Zelo dolgo in zelo počasi se je posedal,povsem nasprotno kot nekateri pivovarski kvasi (sploh S-04 je znan, da se lepo posede). Ampak po cold crashu (večkratnem - večkrat sem ohladil in pretočil), sem dobil kristalno čisto medeno vino.