Kvalitetni zimski škornji

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Pozdravljeni!

Potreboval bi kvalitetne zimske škornje, zelo tople, nekaj v stilu kanadskih drvarjev. Goretex ali usnje, kompaktne res kvalitetni. Znamka ni važna, cena lahko tudi do 300-400 evrov.
Kakšna ideja?
Hvala!

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.008
1.812
113
Emona / Carnium
Kaj pa manjka Sorel škornjem? Sicer so bolj za sneg in manj za vodo, vendar so zadosti kvalitetni. Niso pa tako robustni kot Kamik ipd.
Mogoče še napišeš čemu jih boš rabil?

Nazadnje urejeno:

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Na nekaterih forumih sem bral, da so Sorel in Kamik sicer v redu (tudi jaz mislim, da so vrhunske firme), vendar ne za extremen mraz. Potreba je za recimo nekajurno stanje, brez pretiranega gibanja na snegu oz. ledu. Ded ki je imel Sorele, je rekel, da je po dveh urah in pol podajanja sider na vlečnici znorel, ker ga je tako zeblo......no zato iščem nekaj, kjer bi lahko stal nekaj ur zunaj in ne bi bilo problemov, sicer me v principu ne zebe preveč, ampak ko me pa v noge zazebe, pa lahko popi*dim......
Do sedaj sem imel Camelove, 24 let, ki so me držali res dobro (enkrat sem menjal podplat), ampak opravili so svoje. No sedaj bi pa kupil nekaj, kar bi mi trajajlo vsaj pol tako dolgo. Neke bistvene razlike v ceni med Soreli in Baffinom pa ni, no razlika je, ampak pripravljen sem dati 100-ko več za Baffine. Jih ima znanec, ki pa si jih je privlekel preko luže.....no preko interneta pa si čevljev ravno ne upam kupit:)

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, jst imam že par let en super model od Kamika (guma dokaj visoko, brušeno usnje in gore-tex, kosmateni), ki je res odličen, topli, odlični za sneg, vodo, snežno brozgo ... So bile pa 2x dražje od "navadnih" modelov Kamika.
wink-1.gif

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
A mogoče veš kateri model imaš in kje si ga kupil. no danes grem po trgovinah, ker kolikor na web-u vidim inmajo pri nas pretežno samo osnovne modele. Firma, mi dejansko nič ne pomeni - samo da bo toplo in suho!:)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa pejt v kakšne specializirane trgovine... tud kakšne alipinistične mogoče - iglu in podobno.

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
........Bil danes, v Iglu Lj, Pohodnik, Kibuba....in še v eni. Nič pametnega, to kar vidimo na vebu na njihovih straneh, se da vse naročit, na lagerju pa nič od tega, malo je konec sezone (januar!!), malo pa šparajo, tak da bo kar tujina......
ali pa če ima še kdo idejo.....

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, ne vem kateri model je točno, nič ne piše, kupil sem jih pa v Amsterdamu, tko da ti verjetno to nič ne pomaga... Sem spraševal pred kakšnim letom pri nas in mi je bilo rečeno, da tega modela nič več ne izdelujejo
frown-1.gif

... mogoče ni slab niti model od Kamika, ki ga je nekdo prilepil v temo in ga dobiš na Superge.si oziroma v Tomas Sportu.
wink-1.gif

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Kamik imas dva malce boljsa modela in sicer Cody in Helsinky s skalo tja do -76C. Uporablja 4 slojni notranji cevelj: antibakterijski sloj, pena, kuhana volja in termalna folija.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ. Jaz bi za kvalitetne zimske škornje nabavil kar vojaške od Alpine... (mogoče jih celo bom, ko bo dnar...
evil.gif
)

Mi je všeč izgled pa tudi znotraj so fajn... Škoda da se model na tej sliki ne da več dobit...

slika21331978041vny.jpg

Nazadnje urejeno:

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
preberi si za kaj jih rabi. celodnevno stanje pri -20 in nizje ne pritice vsakrsnim cevljom. magari vojaskim.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Če ma kdo model na zgornji sliki, da je nov nerabljen, v cifri 46, naj mi to sporoči... Ali pa da se še da kje kupit... Hvaležen bi bil že za ime modela in EAN kodo...

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Če ma kdo model na zgornji sliki, da je nov nerabljen, v cifri 46, naj mi to sporoči... Ali pa da se še da kje kupit... Hvaležen bi bil že za ime modela in EAN kodo...

Maš prodajalno Ratitovec v Železnikih (blizu petrola), bivši ostanek "čevljarske" tovarne v železnikih (delali so za vojsko/gasilerijo). Imajo/delajo točno tak model kot sprašuješ. Po želji ti jih majster izolira, doda varnostno kapico ali pa preštriha na roza!
hysterical-1.gif

Cenovno te bo prišlo 100EUR +-20 odvisno od želja oz. tega kaj je na zalogi/akciji.

Za mraz tak čevelj ni dober ker ima samo usnje + malo penastega polnila (pa še to ne povsod) in neizoliran podplat.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Sem bil prepričan da je tole od Alpine...

Za mojo namembnost je še bojše da niso pretopli, važno je da ne premočijo pozimi...