Kvalitetne ploščice

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
A mi lahko prosim svetujete katere firme ploščic za kopalnice so ok?

Sem imel zdajle eno res slabo izkušnjo, ko sem za strojnico nabavil ploščice, ki naj bi bile top bile so pa katastrofa...
Vsaka je bila svoje velikosti, poleg so bile pa v konus (v višino) tako da če si dal dve vštric, da so se spodaj stikale je bilo cca 3 mm špranje na vrhu.
Posledično se jih sploh ni dalo poravnati, ker bi bile takoj prevelike fuge... (Bile so 12mm debele granitogres znižane iz 35 na 15€/m).

Moj kriterij za kopalnice:
- granitogres
- rezani robovi (rektificirani)
- imitacija lesa (svetla)
- cena do 30€/m
- preverjena kvaliteta proizvajalca

Za vse komentarje se že v naprej zahvaljujem.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Moj nasvet: v trgovino pojdi s pečarjem, ki ti bo iz prve roke povedal kaj je dobra ploščica.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.015
6.626
113

Sem imel zdajle eno res slabo izkušnjo, ko sem za strojnico nabavil ploščice, ki naj bi bile top bile so pa katastrofa...
Vsaka je bila svoje velikosti, poleg so bile pa v konus (v višino) tako da če si dal dve vštric, da so se spodaj stikale je bilo cca 3 mm špranje na vrhu.
Posledično se jih sploh ni dalo poravnati, ker bi bile takoj prevelike fuge... (Bile so 12mm debele granitogres znižane iz 35 na 15€/m).

- granitogres
- cena do 30€/m

pol so bile 15€/m2, pa še to ene 5 več, kot bi lahko bile drugače.

jaz imam v kurilnici ene za 15€/m2, ma sem pozabila, katere in je fejst razlika. Pa še to sem bla nekaj pametna, ker so hoteli najprej 20€/m2 za njih imeti, pa sem rekla, da tok za kurilnico na dam, naj druge da za max 15. Pol mi je pa te za 15 dal. Si ne predstavljem, da bi še kake bolj cenene vzela.

V eni kopalnici imam Viva Ceramica Acoustico 12, tudi 60x60cm. So bile pa tam nekje, ko ti gledaš.

EDIT:
popravila post, ko sem še enkrat prebrala zahteve. sicer vzorec ni imitacija lesa, ampak najbrž ga imajo. To pa ne vem.

Svoj čas so bile popularne Ragno ploščice. ne vem, če še. Pečar mi jih je toplo odsvetoval. ali naj za enak denar kao kupim boljše ali pa enak pofl ceneje. Je rekel, da so une v kevdru boljše. Jih pa nimam, tako da kaj več pa ne morem reči...

Nazadnje urejeno:
iz kje si? Ko sem kupoval peč na pelete (emundia) je poleg mene ena gospa kupovala ploščice za kuhinjo ali kopalnico, trgovec ji je priporočil, če se ne motim, brešana iz gradiške. Omenil je da lahko pri njemu kupuješ tudi ploščice po komadu v kolikor ti kaka poči, ali jih kupiš premlao itd.... Ima pa kar onrg izbiro.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63

- granitogres
- cena do 30€/m

Jaz sem pred 1 mesecem nabavil keramike za 2 kopalnice v Krismi, ploscice 60x60 , granitogres, keramičar jih je pohvalil, zmontirane so super, trde so pa ko pes ( sploh ko vrtaš luknjo, jih prekolneš :D )

Za ceno ti neznam rečt,ampak sem skoraj prepričan da je bila do 30€/m2 .

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
V bistvu se lahko nategneš s katerimi koli, cena pa ne održa vedno kvalitete. Foter je bil nekoč keramičar. Pred nakupom je vedno vzel po 1 ploščico iz par škatel, jih primerjal po velikosti in preveril, da niso upognjene (sploh pri večjih dimenzijah se to rado pojavlja).

Muflon

Pripravnik
8. jan 2018
52
7
8
Oprostite če malo izkoristim debato za eno vprašanje.. Zanima me, kako se obnese polaganje ploščic na vrh parketa? Keramičar mi je to opcijo svetoval, pa nisem lih najbolj siguren da se obnese..

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.525
1.109
113
Moj nasvet: v trgovino pojdi s pečarjem, ki ti bo iz prve roke povedal kaj je dobra ploščica.
Zanj bo lahko dobra ploščica tista, na katero bo imel največ rabata...

Oprostite če malo izkoristim debato za eno vprašanje.. Zanima me, kako se obnese polaganje ploščic na vrh parketa? Keramičar mi je to opcijo svetoval, pa nisem lih najbolj siguren da se obnese..

Nekateri svetujejo tako, da bo njim lažje... Premisli. njemu bo sigurno lažje, ker ima ravno podlago. Ko boš parket odstranil, bo že moral uravnavati... Pomisli na višino (vrata). Kako je parket položen, kateri prostor, koliko kvadratov...? Kaj če spodaj pride voda? Jaz bi ga 99% ven vrgel.

• Všeč mi je
Reactions: Muflon

Muflon

Pripravnik
8. jan 2018
52
7
8
Zanj bo lahko dobra ploščica tista, na katero bo imel največ rabata...

Nekateri svetujejo tako, da bo njim lažje... Premisli. njemu bo sigurno lažje, ker ima ravno podlago. Ko boš parket odstranil, bo že moral uravnavati... Pomisli na višino (vrata). Kako je parket položen, kateri prostor, koliko kvadratov...? Kaj če spodaj pride voda? Jaz bi ga 99% ven vrgel.
Parket je cca 30let star, dokaj uničen, beri par globokih lukenj od kamenčkov.. Gre pa za dnevno sobo in kuhinjo.. V kuhinji so dokaj ohranjene ploščice, vse skupaj cca. 32m2...Zdaj fug bo manj ker sem nabavil ploščice 120x60...ne vem, res sem v dilemi... Gre pa za začasno stanovanje, zato pa gledam na čim manjši vložek... Verjetno bo res najbolje vse z metati ven, pa poštimati z uravnalno maso...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.525
1.109
113
Površina parketa tu nima bistvene vloge. Bolj je važno, kaj je pod njim oz. kako stabilen je, ker ti ploščica lahko kasneje poči. In dva materiala (les in ploščica) se ne bosta enako obnašala ob temperaturnih nihanjih. Strošek pečarja bo verjetno enak, če ti bo polagal direktno na parket ali pa na odstranjen parket (če višine niso preveč različne). Seveda ti bo pa zaračunal odstranjevanje starega, ampak to bi verjetno lahko sam izpeljal...?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
jaz sem vzel ploščice imola v salonu Gracia (Trzin).
https://www.imolaceramica.com/it
bile s popust, ploščičar rekel da so v redu kvalitete in jih ni imel problema polagat.
pa niso bile niti približno 30€/m2. Je pa res da, sem vzel robo z napako (barva je malo na modro namesto na sivo potegnilo, kar se je meni še bolj dopadlo). So pa 20x40

• Všeč mi je
Reactions: futuristic

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Mislil sem tako, da si izberes nekaj modelov, ki so tebi vsec in potem vzames s sabo keramicarja oz. mu prineses vzorce (se da zment skoraj povsod). Kupis jih seveda sam.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.015
6.626
113
Keramicar če ima voljo ti jih zrihta najceneje. Pa še ta mali davek je pol. Če iz kakega razloga nima volje, se seveda zafrkavaš sam. Če se zajebeš, jih naročiš se premalo in potem dobodi enako serijo...