Kva je zdej z uvozniki - jih res počasi lovijo?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Upamo lahko, da se bo končno vzpostavil nek red.
In kaj boš ti imel od tega, če vzpostavijo ''nek'' red? Boš bolje spal?
Dokler lahko na ta račun pridem do cenejšega avtomobila, kot bi drugače, samo kapo dol modelom....

avti, pri katerih ni bil placan ddv niso bili nic cenejsi od tistih kjer je davek bil placan. tako da se kupcu ni poznalo nic. on je placal polno ceno. razlika je ostala pri prodajalcu.....
In na kakšen način misliš, da so ti modeli povečevali prodajo? Zaradi razvejane servisne mreže? Zaradi podaljšane garancije in skrbi za stranke?
bonk.gif

Ali mogoče zaradi nižje cene od konkurence...?

konkurence koga? se enega neto prodajalca? ce imas 25% lufta ni problem spustiti ceno za 500 eur ....
Se pravi cenejši. Po tvoje sicer samo 500€, a vseeno. A ''bruto'' prodajalcev pa po tvoje sploh ni več v Slo, ali pa misliš, da so cenejši od ''neto'' prodajalcev?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Sem se zanimal za nakup nekega avta iz uvoza. Popust bi se dobil če bi bil keš na mizi. Prenos iz računa ne velja. Torej je v ozadju sigurno neka "megla" ker se denar ne sme pojavit na TRR.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
A bejž no? Ko sem jaz kupoval svoj avto sm med drugim obiskal tudi Paleste, kjer so meli enega A4 Avant, odlično ohranjenega, bla bla bla.... Mene bi bilo sram prodat nekomu tako sfukan auto, kot je bil tisti. Zažgan od cigaret, povsod naluknjan od dodatkov za mobilne telefone, zici usrani... Skratka pogreb.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Ce meni firma X uvozi avta in jaz imam fakturo da sem njim plačal davek, ta firma X pa davka ne placa naprej državi, oni meni kot lastniku avta ne morejo nic, ker jaz imam fakturo da je DDV plačan.

ali bo to držalo...se bo videli ko bo priplo do razpletanja tega klobčiča.

Ker podoben 'problemček' je bil pred leti s kurilcem.....pa tvoja trditev ni držala.

tako da....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Po poročilih sodeč, lovijo lopove in združbe, kateri kradejo avtomobile in dele.

To nima z davki nobene veze, kot sem tudi sumil, ker za preganjanje takih niti ni resursov.
uf-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
mislimda pri teh uvoznikih ni nobene luknje ampak gre za navadne guljufije in utaje davkov.

Kupec je avto placal dost pošteno, oni so pa iz te rzalike kupovali ferarije
smile-1.gif

pri teh stvareh je zadeva crno bela, rešeno.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
samo kolko moraš bit zabit da utajaš davke, naj bi vedel da ti bodo kmalu za vrat dihali, pa greš in kupiš ferarija
bonk.gif

štift
pozdrav.gif

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
samo kolko moraš bit zabit da utajaš davke, naj bi vedel da ti bodo kmalu za vrat dihali, pa greš in kupiš ferarija
bonk.gif

štift
pozdrav.gif

Še slabš pa je, da si zabit in maš še bolj zabito babo, ki se potem povsod kaže in čveka kaj vse ima doma v garaži
grin1.gif

Lepo vse lastnino zarubit, njega in družbo v Dob, Urška pa za šalter in 400 € mesečne

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Za 400 ojrov mesečno lahko pride Urška k meni delat! Z veseljem jo zaposlim!
grims-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
mislimda pri teh uvoznikih ni nobene luknje ampak gre za navadne guljufije in utaje davkov.

Kupec je avto placal dost pošteno, oni so pa iz te rzalike kupovali ferarije
smile-1.gif

pri teh stvareh je zadeva crno bela, rešeno.

Jaz se spomnim, ko je rekla, da je njim lažje nabavit tak avto, ker se z avtomobili ukvarjajo. Meni je bilo ful čudno, kaj ima veze s čim se ukvarjajo, če so itak kupili novega (po moje italijanov ne zanima, s čim vse se oni doma ukvarjajo). No, prevod bi bil: nam je ful lažje, ker utajimo tolk pa tolk davkov in se kmalu nabere za Ferrarija.
grin1.gif

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Je kdo opazu, da je na Papriki odkar ima Urška svojo "oddajo", nonstop reklama za Paleste ?
grin1.gif

Če še kdo ne pozna oddaje; vsak dan se Urša pogovarja z 10 letniki, kjer komentirajo dogodke na svetovni borzi in razčlenjujejo kvantno fiziko.

konec OT

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
No ja od 1000 prodanih avtov pa že skoraj mora bit 10 zadovoljnih! Kot se že rekel od te firme je najboljša le urška!

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
To je sama foušija.
grin1.gif

Ma kaki lukna u zakonu. Zakaj bi bla pa za uvoznike in prodajalce avtov kakšna drugačna zakonodaja kot za uvoznike drugih stvari. Davke je treba plačat in basta. Še Al Caponeja so zarad davku zaprl, če se ne motm.