Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
No, ti lahko svetujem iz prve roke
Naša je rodovniška bela bokserka, cene so pri vseh vrhunskih psarnah bolj kot ne iste, 1000€ za standardne in 500€ za bele. Bokserčki so hiperaktivci, lahko tudi naletiš, da bo tvoj bolj umirjen, ampak jaz sem naletel ravno obratno. Naša ima energije, da bi jo lahko prodajali. 2 - 3 urni sprehod z učenjem, prinašanjem, vajami, ampak ko pridemo domov, bi kar še in še, vlekla bi štrik, grizla kost (to jo še najbolj uspava),...
So zelo pametni (večkrat za lastno korist) in moraš biti z njimi dosleden, ker si zelooo hitro zapomni kaj je tvoja šibka točka. Naslednjič te pa okol prinese, pa sploh veš ne kako. So zelo iznajdljivi in neverjetno vztrajni, lahko tudi eno uro sedi in razmišlja kako doseči nek cilj. Primer: V dnevni sobi je tepih 4x2 metra in sem ji en velik košček čokolade dal pod tepih na sredino. 10 minut je samo sedela na sredini pri kupčku in migala z glavo levo in desno, nato še 15 minut pri kratki (2m) stranici, ko je začela rolat tepih proti čokoladi, tako da je po 45 minutah prišla do čokolade, tepiha pa tričetrt zvila
Se jim pa dnevno vsaj parkrat nasmejiš, ker so res pasji klovni, plus te njihove luškane štrule
Glede zdravja pa tako: Če kupiš rodovniškega, se v velikih procentih izogneš displaziji kolkov, bolezni srca, pač večina dednih bolezni. Ni pa to 100% zagotovilo. Imajo pogoste prebavne motnje, prdijo najbolj smrdljivo (ko se zgražaš nad smradom, te čudno pogleda v smislu: kdo je prdnu?
), zraven spanja obvezno spada smrčanje. So pa sreče na 4 tacah, nikol žalostni, nikol utrujeni, skratka vedno za akcijo.
Več pa že ne vem kaj bi povedal
Če je še kakšno vprašanje, pa kar