Kuža bokser

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Slej kot prej bo moj pa nabiram malo informacij
cheer.gif

Ima kdo osebne izkušnje s temi kužoti? Cena?
Barva točno takšna kot je ta na sliki.
jiq3qs.jpg

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Dobri psi. Obvezno išči rodovnik, pa ne glej na 100€ prišparanega dnarja, ker se lahko zalomi
pa boš pri veterinarju tedensko, pol pa bo teh 100 prihranka šlo v 800 minusa, ker pasma kot taka
ni ravno med najbolj zdravimi...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
No, ti lahko svetujem iz prve roke
smile-1.gif

Naša je rodovniška bela bokserka, cene so pri vseh vrhunskih psarnah bolj kot ne iste, 1000€ za standardne in 500€ za bele. Bokserčki so hiperaktivci, lahko tudi naletiš, da bo tvoj bolj umirjen, ampak jaz sem naletel ravno obratno. Naša ima energije, da bi jo lahko prodajali. 2 - 3 urni sprehod z učenjem, prinašanjem, vajami, ampak ko pridemo domov, bi kar še in še, vlekla bi štrik, grizla kost (to jo še najbolj uspava),...
13.gif

So zelo pametni (večkrat za lastno korist) in moraš biti z njimi dosleden, ker si zelooo hitro zapomni kaj je tvoja šibka točka. Naslednjič te pa okol prinese, pa sploh veš ne kako. So zelo iznajdljivi in neverjetno vztrajni, lahko tudi eno uro sedi in razmišlja kako doseči nek cilj. Primer: V dnevni sobi je tepih 4x2 metra in sem ji en velik košček čokolade dal pod tepih na sredino. 10 minut je samo sedela na sredini pri kupčku in migala z glavo levo in desno, nato še 15 minut pri kratki (2m) stranici, ko je začela rolat tepih proti čokoladi, tako da je po 45 minutah prišla do čokolade, tepiha pa tričetrt zvila
grin1.gif

Se jim pa dnevno vsaj parkrat nasmejiš, ker so res pasji klovni, plus te njihove luškane štrule
smile-1.gif

Glede zdravja pa tako: Če kupiš rodovniškega, se v velikih procentih izogneš displaziji kolkov, bolezni srca, pač večina dednih bolezni. Ni pa to 100% zagotovilo. Imajo pogoste prebavne motnje, prdijo najbolj smrdljivo (ko se zgražaš nad smradom, te čudno pogleda v smislu: kdo je prdnu?
evil.gif
), zraven spanja obvezno spada smrčanje. So pa sreče na 4 tacah, nikol žalostni, nikol utrujeni, skratka vedno za akcijo.
Več pa že ne vem kaj bi povedal
smile-1.gif

Če je še kakšno vprašanje, pa kar
write.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
No, ti lahko svetujem iz prve roke
smile-1.gif

Naša je rodovniška bela bokserka, cene so pri vseh vrhunskih psarnah bolj kot ne iste, 1000€ za standardne in 500€ za bele. Bokserčki so hiperaktivci, lahko tudi naletiš, da bo tvoj bolj umirjen, ampak jaz sem naletel ravno obratno. Naša ima energije, da bi jo lahko prodajali. 2 - 3 urni sprehod z učenjem, prinašanjem, vajami, ampak ko pridemo domov, bi kar še in še, vlekla bi štrik, grizla kost (to jo še najbolj uspava),...
13.gif

So zelo pametni (večkrat za lastno korist) in moraš biti z njimi dosleden, ker si zelooo hitro zapomni kaj je tvoja šibka točka. Naslednjič te pa okol prinese, pa sploh veš ne kako. So zelo iznajdljivi in neverjetno vztrajni, lahko tudi eno uro sedi in razmišlja kako doseči nek cilj. Primer: V dnevni sobi je tepih 4x2 metra in sem ji en velik košček čokolade dal pod tepih na sredino. 10 minut je samo sedela na sredini pri kupčku in migala z glavo levo in desno, nato še 15 minut pri kratki (2m) stranici, ko je začela rolat tepih proti čokoladi, tako da je po 45 minutah prišla do čokolade, tepiha pa tričetrt zvila
grin1.gif

Se jim pa dnevno vsaj parkrat nasmejiš, ker so res pasji klovni, plus te njihove luškane štrule
smile-1.gif

Glede zdravja pa tako: Če kupiš rodovniškega, se v velikih procentih izogneš displaziji kolkov, bolezni srca, pač večina dednih bolezni. Ni pa to 100% zagotovilo. Imajo pogoste prebavne motnje, prdijo najbolj smrdljivo (ko se zgražaš nad smradom, te čudno pogleda v smislu: kdo je prdnu?
evil.gif
), zraven spanja obvezno spada smrčanje. So pa sreče na 4 tacah, nikol žalostni, nikol utrujeni, skratka vedno za akcijo.
Več pa že ne vem kaj bi povedal
smile-1.gif

Če je še kakšno vprašanje, pa kar
write.gif

Eden boljših oposov, kar sem jih prebral.
Res so prebrisani. Naša mi je pri večerji vedno težila za kak košček in ga tudi dobila. Seevda ga je nekam odnesla, smešno je bilo le, da se je čez par monut ostalim pritoževala da ji nič ne dam (in ja, verjeli so jih, vedno sem jih slišal, kako sem grd, ker ji ne privoščim malo priblojška). Dokler je žena en dan ni dobila, da tisti košček, ki ga je dobila, lešo nese na hodnih in potihem poje ... Od takrat naprej je sicer prosjaliča, "tožarila" pa ne več. SIcer je pa 13 let doživela ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
Pa še nekaj ni za pozabiti, je treba pri vzgoji na to zelo paziti. So blazno firbčni, nos vtakne v vsako vrečo, škatlo ali luknjo in tako rine tudi v vsakega človeka, ki pride. Saj mu nič noče, je pa to lahko za prišleka zelo neugodno, še posebej če si ni prav blizu s psi. Konec koncev čeprav so čisto neškodljivi klovni, nevajenemu ne izgledajo tako in se lahko prestrašijo. Da rečeš: "saj ne bo nič naredil" ni nič vredno, to vsi rečejo. Saj pravim, tukaj se da s pravo vzgojo marsikaj narediti.
Drugo je pa njihovo značilno "tacanje" - najbrž so zato boksarji. Problem zna to biti le v kaki igri z otroci, ko jih nehote popraska, potem je pa jok.

So pa igrače poceni. Nič ne pali tako kot prazna plastenka. Ne neha, dokler ni samo v dveh dimenzijah
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Igrače so pri teh grizlajočih pojavah res smešno poceni, moj (bulldog) ima najraje kolo od samokolnice, tako dve do tri mesečno "reši" muk. Pa smetišno kanto je redno jemal narazen, sedaj se je pa specializiral na rolke:

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Hvala za odgovore, zakon ste!
Kar se vzgoje tiče, upam, da ne bo problema, ker imam že nekaj izkušenj!
Edino kar se bojim je zdravje, ker pri prvem psu ni bilo sreče in vem, da so pasemski veliko bolj podvrženi temu.