Ker naš de reguliran sistem ne deluje enostavno.Zakaj čez 14 dni - KO je deregulirano že več let:
Prodajne cene (brez dajatev) neosvinčenega motornega bencina 98 ali več-oktanskega (NMB-98) ter ekstra lahkega kurilnega olja (ELKO) na vseh prodajnih mestih v Sloveniji se od 12. aprila 2016 določajo prosto na trgu s strani trgovcev z naftnimi derivati.
Od tukaj: https://www.energetika-portal.si/podrocja/energetika/cene-naftnih-derivatov/
Petrol katera cena velja? Tista ob naročilu ali tista ob dobavi?Spoštovani,
v teh dneh beležimo močno povečano število naročil kurilnega olja. V Petrolovem kontaktnem centru smo okrepili ekipo z namenom, da se lahko hitro odzovemo na naročila naših strank. Kurilno olje lahko sicer enostavno naročite tudi preko spletnega portala ali mobilne aplikacije Moj Petrol.
Dobava kurilnega olja kljub razmeram poteka nemoteno, le na nekaterih območjih se je zaradi povečanega obsega naročil malce podaljšal rok za dostavo olja. Hvala za razumevanje.
V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu.
Lina Jerman
Vodja prodajno kontaktnega centra
Petrol d.d., Ljubljana
Mogoče pri Petrolu, tam kjer jaz naročam, vedno tista ob naročilu, razen če je naročilo v ponedeljek pred torkom ko se cene goriv spreminjajo, čeprav KO nima veze s tem.Tista ki je višja.
Razumljivo
Zgoraj v linku lepo piše da cena velja ob naročilu. Se pravi lahko špekuliras do ponedeljka popoldan, potem pa pošlješ mejl, klices, je pa res da prevoz zaračunajo kljub večji koliciniMogoče pri Petrolu, tam kjer jaz naročam, vedno tista ob naročilu, razen če je naročilo v ponedeljek pred torkom ko se cene goriv spreminjajo, čeprav KO nima veze s tem.
Ti se raje boj kreativnosti pri oznakah na tvoji cisterniJaz se bolj bojim kreativnosti števca dobavljene količine. Zadnjič sem bil prvič prisoten pri tocenju. Sodeč po oznaki na cisterni je bilo dostavljenega skoraj 10% manj kot plačano. Pa ni bil Petrol dobavitelj. Če bom naslednjič prisoten,bom pozoren na količino.
200 litrov ti je šlo v rezervo, tega pa ti ne kaže.Jaz se bolj bojim kreativnosti števca dobavljene količine. Zadnjič sem bil prvič prisoten pri tocenju. Sodeč po oznaki na cisterni je bilo dostavljenega skoraj 10% manj kot plačano. Pa ni bil Petrol dobavitelj. Če bom naslednjič prisoten,bom pozoren na količino.