Jebo vas piroliza pri žaru.
Edin kar ob žar spada je pir, pa lizanje masnih prstov. Voila - “‘piro liza”.
Edin kar ob žar spada je pir, pa lizanje masnih prstov. Voila - “‘piro liza”.
Očitno je moje dojemanje čistoče drugačno od "potegneš s špohtlom pa je". Problem je v zgibih.Zanimivo, da je pri meni popolnoma uporabn že mnoga leta. Oziroma imam ta žar samo za peko s tem difuzorjem.
Da splesni? Ni pikice plesni gor po teh letih. Niti ni zažgana maščoba nekaj na čemer bi plesn kaj preveč rada uspevala. Sploh, če je na suhem.
Ne moreš ga spucat? Špohtl pa gre vse dol. Razen, če bi rad mel sivega kot prvi dan.
bi od Kralja žara pričakoval, da ga dve tak preprosti stvari ne vržejo s tira, pa brez zamere.
Saj ne splesnivi ampak je poln maščobe in praha kar je sitno čistit.Bistvo je da pri keramiki moraš delat pirolizo ker šamot vpija maščobo/beljakovine, ki odtekajo iz mesa, kot goba. Vem ker imam v pro q smokerju namestro vode vedno keramične briketa (šamot) in tega ne ščistiš drugače kot da neslednjič vržeš nad žerjavico da se prepuca. Če spustiš ti splesni (sploh ker pri low n slow kuhi velikokrat ne preseže 120C). Da bi pleh splesnel pa še nisem videl!![]()
Keramični žar se sam čisti, ne rabiš nekega posebej postopka če redno pečeš in tu pa tam gre čez 300 stopinj. Če samo dimiš ali pa ga pustiš čez zimo z lanskim mesom not, pol ga moraš pa prekurit posebej.OK, razumem, zdej je keramika moderna pa je treba zagovarjat pa zelo se strinjam, da je keramika v marsičem v prednosti, samo piroliza? A pri Webru pa ne morš nardit pirolize?
Če žena spuca za tabo je vseeno kak žar imaš hahaJebo vas piroliza pri žaru.
Edin kar ob žar spada je pir, pa lizanje masnih prstov. Voila - “‘piro liza”.