Kupujem fotoaparat do XX eur, katerega priporočate ?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
sicer za pol stvari ne vem kaj pomenijo, ampak glede na to:
Citat:
With the addition of video and live view, Nikon has given its entry-level DSLR all the features its predecessor seemed to be missing. The result is an excellent beginners camera that encourages the user to grow into it whatever their existing level of knowledge. However, it's not alone in offering this and, though it's a great DSLR, there are plenty of equally attractive mirrorless alternatives.

da je za začetnike, in da potem ko bolj obvladaš zadevo, kamera to tudi omogoča, in da nočem mirrorless(beri kompakt) fotoaparata, bo verjetno to prava izbira

vsi fotiči, ki pa so na tej strani dobili gold award so pa vsaj 200€ dražji (eos 550d) ali pa en kompakt, ki pa tud ni poceni

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zdaj ko so pa božički hodli, pa ker so vsi vedeli, da se za fotoaparat nabira in ni kupa useless daril, se bi znal pa budget razširit do eos 550d, zdaj pa piše pr eosu
Citat:
and the frame rate and AF system isn't up to sports and action work.

zdaj slikalo se bo pa tud kar pogosto šport in me malo skrbi, kaj to pomeni zame (recimo kolesarjenje, odbojka, basket)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
To pomeni natanko tisto kar piše - zaradi 'počasnega' zaporednega slikanja, le z 3,7 posnetki na sekundo in slabemu sledenju objekta je aparat za akcijsko fotografiranje manj primeren.
Vendar se z malo vaje lahko čisto solidno lahko posname tudi lepe akcijske fotografije.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ok to me je zanimalo zdaj za njih kolk sem bral je razlika že med 3,7 in 4 fps, zame pač ne
smile-1.gif

se mi splača stegnt po tist fotoaparat?

eos 550d - 18-55mm objektiv - 804€

Eos 550d - 18-135mm objektiv - 915€

Nikon D3100 - 18-55 objektiv - 550€

se splača tistega z večjim objektivom kupit? v bistvu je razlika 3x vs 7.5x optični zoom

je še kaka druga stran, kjer so ugodni fotiči in objektivi?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
EOS550 imaš z 18-55 ki objektivom zdaj pri nas že za 650eur, pa še dodatna baterija je zraven, tako da se cenovno poravna z Nikonom 3100.

Tisto da ni primerno za športno fotografijo pa je treba vzeti relativno. Jasno je da je treba za profi uporabo (ko res ne smeš zamuditi kakšne stvari) treba kupiti kako bolj profi ki zadevo, ki pa stane lahko tudi parkarat več. Če pa je Budget omejen je pomoje tudi tole odlična izbira. Sam sem recimo tudi z D40 naredil veliko "akcijskih" fotk ki so bile dovolj dobre za v revijo (i so bile tudi objavljene). Slikanje mimovozečega motorja iz vozečega avtomobila, motorja med skokom itd... se je dalo čisto lepo tudi z takim vstopnim aparatom.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
40
ksz...

Tak zdej se pa še jst odločujem za en kompakten fotkič... a mi zna gdo povedat, kot laiku, katerga fotkiča nej izberem...odločujem se pa med

Canon Powershot sx210 in pa Canon Ixus 1000 HS.

al se za tale denar do cca 280€ dobi še kakšna bolša izbira? ...Gre se mi pa da je kompakten fotoaparat, ki ga lahko spravim v žep in ga mam zraven non stop, zraven pa da še dela lepe slike...neki fuul zooma ne rabim. Slikale se bojo pa fešte, narava itd, itd...vsi momenti.

hvala
roza.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Hay,

iščem najcenejšo varianto za nakup Canon Powershot G12. Zaenkrat sem našla na camerabox.co.uk za 369,99GBP oz. 425EUR in pa na foka.nl za 458EUR. Pri nas je najugodnejša cena v bigbangu za 555€ .... in še to je znižano za 10% :SSS

Pozna kdo še kakšno spletno stran z ugodnimi cenami fotičev? Obenem bi lepo prosila še za nasvet okrog nakupa kartice ... katero naj nabavim? se to tud splača naročit ali so cene iste pri nas? Koliko pride poštnina za tako stvar iz Velike Britanije oz. Nizozemske?

Hvala lepa in lp
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Aja še nekaj ... če naročim iz katere od teh dveh strani, dobim izdelek definitivno iz navedenih držav?? Da me ne bo presenetila kakšna pošiljka iz ZDA z doplačilom 100€ ... no, sicer bi bilo še vedno ceneje kot pri nas, ampak vseeno
grin1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Opet ja
grin1.gif

se splača vzet tale komplet za 454GBP oz 522EUR:

Canon G12 + Hama Pro-Compact Case + Rapide Power 32GB HC Super High Speed Class 10 + NB-7L Spare Battery Saver Bundle

Thanx in LP ;=)

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Mislim, da je pri nas najcenejši na enaa . Če uporabiš kodo za 3% popusta prideš na 540.

Edit: Uf, zdaj videl post predhodnika. Če tista cena drži, se vsekakor bolj splača naročit iz Nemčije. Kolikor vem, ima Canon EU garancijo, tako da tudi glede tega ne bi smelo biti problema.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.388
5.669
113
vem da je bilo že ziher 100x povedano kaj bi lahko.
iščem nekaj kar bi uporabljal za takrat "ko ga ni škoda" za resne zadeve mam slr. ampak za smučanje, mtb in te "nevarne" zadeve za fotoopremo pa iščem nekaj malega kaj neopazno smukne v žep. idealno bi bil vaserdiht še za srfarijo. ampak je potem že predrago. sem gledal ono 60€ practico.... nevem kdo je dal temu ime fotoaparat :D

torej kaj bi svetovali? za taki ni ga škoda sekundarni fotoaparatek. slikal bi samo podnevi in na prostem
aja z nakupum iz tujine sem prijatelj. če to kaj razširi izbiro

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Bitch: vzami iz Anglije.....tam sem jaz v 2 dneh dobil Panasonic TZ7, imajo daleč najnižje cene pomoje.

Pa še nekaj vidim 5 letno garancijo? Uf uf ....
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
vem da je bilo že ziher 100x povedano kaj bi lahko.
iščem nekaj kar bi uporabljal za takrat "ko ga ni škoda" za resne zadeve mam slr. ampak za smučanje, mtb in te "nevarne" zadeve za fotoopremo pa iščem nekaj malega kaj neopazno smukne v žep. idealno bi bil vaserdiht še za srfarijo. ampak je potem že predrago. sem gledal ono 60€ practico.... nevem kdo je dal temu ime fotoaparat :D

torej kaj bi svetovali? za taki ni ga škoda sekundarni fotoaparatek. slikal bi samo podnevi in na prostem
aja z nakupum iz tujine sem prijatelj. če to kaj razširi izbiro

luka, jst bi ti priporočila kašnega žepnega iz serije Nikon Coolpix. Delajo precej lepe slik, brave so zlo fajn, cene so pa tudi zelo ugodne.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.388
5.669
113
kaj pa če se odločim malce budget povišat in da vzamem samsung wp10?
je ta fotič uporabn? na testih niso kaj grajali. niso pa tudi napisali da je oh in ah