Kupujem avto pa rabim pomoč

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
fiesta je čista zmaga od teh mali prdcev. foter ima že drugo za službene namene in avto trpi zelo in se ne špara. 1. je bila 2 generacije nazaj, vse bp, zdajšnja 3 leta stara 1.4 brez ene samcate okvare, pa se avto goni cele dneve po gradbiščih

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Saj bi bil avto za doma. Na za kakšne daljše ture.Je pa res za razmislit med Fordom in Hyundajem. Čeprav mi ni nekako, da bi skozi vozil eno znamko in model avta.

LP

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Ker mi deluješ kot član familije v razvoju (govoriš o družinskem proračunu),
te pa kupi eno lepo loganco. 4 leta stari majo po 30k km, za slabe 4 jurje. (praktično nov avto)

Glede nato da imas accenta, se z avtom ne šminkaš, kar je kul, torej bo loganca genau za prevažanje naokoli.
Pa še 2 jurčka ostaneta za registracijo, par servisov in ene 20k km bencina,.. :D

Če pa more bit karavanđija, pol bi pa si jas spekel kakega 206 1.4HDI, možnosti da je tak avto sf00kan so minimalne,
ker ni to ravno passat ali podobno, skratka avto za preprodajalce nezanimiv...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kupi tisti, kar tebi "diši" in tisto, kar ti je všeč. To pa ja veš ne?
Drugače bi vsi vozili sive Renoje in Golfe TDije.
lp

edit: računalniški škrat

Nazadnje urejeno:

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

Ker mi deluješ kot član familije v razvoju (govoriš o družinskem proračunu),
te pa kupi eno lepo loganco. 4 leta stari majo po 30k km, za slabe 4 jurje. (praktično nov avto)

Glede nato da imas accenta, se z avtom ne šminkaš, kar je kul, torej bo loganca genau za prevažanje naokoli.
Pa še 2 jurčka ostaneta za registracijo, par servisov in ene 20k km bencina,.. :D

Če pa more bit karavanđija, pol bi pa si jas spekel kakega 206 1.4HDI, možnosti da je tak avto sf00kan so minimalne,
ker ni to ravno passat ali podobno, skratka avto za preprodajalce nezanimiv...

Maš prav. Sem mal prestar, da bi se z avtom šminkal, ali pa kaj lovil nanj. Rad bi predvsem koloko toliko zanesljiv avto.Logamnca mi ne diši, ker je Reno, ti se pa pripovedovanju radio kvarijo.
LP

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Kako se kaj držijo Astre, Corse, Fijeste,... ti mali avteki. Glede na to, da bo tudi punca vozila avto.
A se samo meni zdi, da so avti ranga mondeota boljši nakup, kot mali avti? Ti mali se mi zdijo dost precenjeni.

Sem že jaz napisal... sem iskal Focusa, 147, podobno, pa je vse slabše opremljeno, za isti denar sem dobil Mondeota Ghia + usnje 2.0.... Mislim da je mogoče mondeo le kako leto starejši...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Moja ma 206ko 1.4 benz, pa avto kot avto odsvetujem... resno, raje rjasto Fiesto, ker p206 crkujejo malenkosti pa tud kaj večjega, recimo bremze zadaj niso delale, sovoznikov zic se ne zatakne na šinah in zletiš v armaturo vsakič ko se bremza, na poti na morje prideva do apartmaja, greva nazaj dol, avto ni vžgal (no naslednje jutro sicer potem spet je, samo pol maš res bedn feeling ker ne veš a bi se še vozu al ne).... Da ne rečem da že sam avto se ne pele najbolje....

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Pa ne vem, zakaj vsi grajao te pežoje. Sem slišal tudi za P-307, da je šlampasto nrejen. Včasih so to govorili za Italijane.
Je pa tako, da je mal odvisno tudi od sreče, kateri avto imaš. Lahko te iz iste firme eden zafrkava, drugi pa gre kot urca.
Hm, Loganca, si bo tudi njo ptrebno mal po bliže ogledat.
LP

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kaj pa kak Fiat Punto? Samo sprašujem, sam sem v isti situaciji, mogoče bi dal recimo 1k € več zraven.

Do 6k (tudi do 5k €, le kako leto starejši) dobiš manjše in srednje avte kot so:
Renault Clio (2006)
Fiat Punto (2006), Stilo (2005)
Peugeot 206 (do 2005), 307 (2004)
Ford Focus (do 2003), Fiesta (2005)
Kia Sephia/Shuma/Spectra (2003)
Hyundai Accent, Elantra (2005)
Alfa Romeo 147 (2004)
Opel Corsa (2004)
Seat Cordoba, (Toledo, Leon, Ibiza) (2004)
Chevrolet Aveo z ritjo (2006), Lacetti (2006)
Opel Astra Classic (2005)
Citroen Xsara (2004)

in imajo opremo:
ABS zavore, Klimatska naprava, Air Bag, Centralno zaklepanje, Električni pomik stekel, Servo volan

ter ustrezajo pogojem:
Limuzina ali Kombilimuzina, do 125k kilometrov, 2001+ letnik, Nekaramboliran, Cena od 1k do 6k €, do 116 KM.

Sam se nagibam k Focusu, hkrati pa se zavedam, da so deli za Puntota ali Stilota precej ceneje.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
pežoja 307 odsvetujem. tako slabo skupaj naret, da že pri 50kkm razpada.
crazy1.gif

jz sm pa mislu da se kolega zajebava k je govoru da mu kr skače cela armaturka na pežoju 206
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ford pri tapravmu popoldancu tud ni nč hudga... Pooblaščenci so pa druga zgodba.

Pa poznam tapravga popoldanca če boš res padu med plavoovalce
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Pa ne vem, zakaj vsi grajao te pežoje. Sem slišal tudi za P-307, da je šlampasto nrejen. Včasih so to govorili za Italijane.
Je pa tako, da je mal odvisno tudi od sreče, kateri avto imaš. Lahko te iz iste firme eden zafrkava, drugi pa gre kot urca.
Hm, Loganca, si bo tudi njo ptrebno mal po bliže ogledat.
LP

vsi jih grajajo zato, ker jim gre vedno slabše, italjanom pa vedno boljše. sem mel 1x francoza pa nikoli več 100%

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Moja ma 206ko 1.4 benz, pa avto kot avto odsvetujem... resno, raje rjasto Fiesto, ker p206 crkujejo malenkosti pa tud kaj večjega, recimo bremze zadaj niso delale, sovoznikov zic se ne zatakne na šinah in zletiš v armaturo vsakič ko se bremza, na poti na morje prideva do apartmaja, greva nazaj dol, avto ni vžgal (no naslednje jutro sicer potem spet je, samo pol maš res bedn feeling ker ne veš a bi se še vozu al ne).... Da ne rečem da že sam avto se ne pele najbolje....
206-ko tudi sam odsvetujem, to je bil poleg Fiat Tipa najslabši avto kar smo ga imeli v zgodovini družinskega voznega parka. Enako pa lahko tudi napišem za Seat Leona, to je pa po kvaliteti izdelave španska Zastava. Za enak denar potem raje Škodo Octavio + tega ima slednja še precej večji prtlažnik.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Bom mal več pozornosti posvetil Fiatu,Fordu in Hyundaju.Cene v primerjaviu še kar zmerne.

LP

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ti se pojdi peljat z vsemi, ki jih imaš v izboru in to je to. Nenazadnje izbiraš med plehom , ki ni hudič, da ga kak prijatu/znanec ima, tko da test pomoje ne bi smel bit problem.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Za tak denar bi si jaz recimo vzel Cliota, ker je majhna registracija, mala poraba pa še dober letnik dobiš za ta denar. Razen, če rabiš večji, prostornejši avto.

Mati ma Cliota pa je ful zadovoljna, ma pa 2006 letnik pa ga ne bi zamenjala za nič na svetu
smile-1.gif