Kupim Alter

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
ker nebi meli nič od tega? kaka kupna moč pa je tu :D pa bannerji in to je že zdavnaj passe, treba je ponudit kaj bol kreativnega, kar pa tukaj al nevem al ni ambicije al ne časa
grin1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Lako bi oglaševali tudi kaj drugega, recimo:
- krom,
- CD rom,
- brom,
- roman itd...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Daj nam razloži razloge, zakaj recimo Mercator ne bi oglaševal na Alter.si.

Ker za dosego populacije 90k ljudi na mesec mercatore izobesi plakat na zadnje avtobusno postajališče v nekem manjšem mestu! To ga stane natanko toliko kot stane elektrika za strežnik za alter + kakšno pivo za moderatorja.

In ljudje v tej in podobni temi, ki nimajo pojma (oprostite izrazu) o internetnem oglaševanju, prosim da povedo kako iz 90k obiskovalcev naredit recimo 200 EUR zaslužka. Lahko tudi na PM, ker jim za tak denar odstopim oglasni prostor na enem tako obiskanih sajtov!
grims-1.gif

BTW: sem tisti ki trdim da alter.si ni vreden 1000EUR, zaradi tega ker ne prinaša takih dobičkov, da bi se investicija splačala!
evil.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Gremo drugače...Hočem oglaševat na alterju, koliko hočete od mene za banner na vrhu strani za en mesec in koliko za eno leto?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Gremo drugače...Hočem oglaševat na alterju, koliko hočete od mene za banner na vrhu strani za en mesec in koliko za eno leto?

Sicer z alterjem nimam nič ampak ti lahko povem mojo računico oz. koliko bi jst dal za oglaševanje na alterju ...

Vzel bi model cena za klik, ker imam le tako dejansko realno vredno investiciji. Ceno za klik bi po mojem mnenju znašala 0.25 EUR (kar je precej več kot ponujajo servisi lastnikom spletnih strani, po drugi strani pa nekaj manj kot bi jst moral plačati servisu če bi hotel prikazovati oglase v sistemu).

Alter ima dnevno 3k različnih obiskovalcev za katere velja (ob dobrih oglasih) click rate od 0,5 do 1% (realno glej nižjo vrednost). Dnevno bi torej dosegel med 15-30 klikov, kar na mesec stane med 55-110 EUR!

Če bi zakupil časovno bi se ravnal po zgornjih izračunih .. za eno leto oglaševanja (ekskluziva) na alterju bi dal cca. 1000 EUR! Davek ni vštet v to ceno, tako da zaslužek lastnika malo zmanjšaj.

Skratka ko všteješ stroške spletne strani, potem prideš s končno bilanco malo nad ničlo!
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Na alterju se oglašuje prek oglaševalskih agencij. Zakaj bi se direktno, če je tako ceneje, pa še boljše, za ogleševalca.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če bi zakupil časovno bi se ravnal po zgornjih izračunih .. za eno leto oglaševanja (ekskluziva) na alterju bi dal cca. 1000 EUR!

Hm, jaz ne vem, a sem blesav ali nor, ampak če jaz alter kupim za 1.000 eur kot praviš ti, lahko sam sebe oglašujem (svoje druge strani, ki prinašajo denar) + oglašujem druge in s tem pokrijem stroške. Se pravi po 12 mesecih oglaševanja sem jaz svoje dosegel, potem gre pa samo še gor. Govorim o tem, da sponzoriram samo sam sebe.

Če bi bil vreden 1000€, potem oglaševanje na alterju za 12 mesecev nikakor ne more biti 1000€, ampak je lahko kvečjemu 100-200€. Jaz vidim, da ti veš o čem govoriš, ampak razmišljaš pa za MOJE pojme močno narobe.

Še enkrat, kupim alter.si za 2000€ in s tem se konča debata koliko je vreden. 1000 sigurno ni, ker sem jaz ponudil 2.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mercator mogoče ne, so pa v SLO firme, ki zelo konkreten del budžeta z razlogom vlagajo v spletno oglaševanje (več kot 20%). In pri eni od takih telefoniraš ali pa si kdaj v preteklosti, ko še ni imela konkurence.
če te odstotke pomnmožiš z dejstvom, da gre za enega izmed 3 top slovenskih oglaševalcev prideš do konkretnih sedemestnih evrskih zneskov na letni ravni, ki gredo v spletno oglaševanje v Sloveniji samo pri tej firmi. Kje pa so še vse ostale.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Ne kapiras!
rolleyes-1.gif

Denar ki je dobljen z oglaševanjem - (minus) stroški vzdrževanja in tekočega delovanja = dobiček! In dobiček v enem letu niti pod razno ni 1000 EUR. Če sešteješ še svoje delovne ure (recimo da sam skrbiš za vse) potem prideš celo v minus.

In tudi če bi bil čisti dobiček strani 100 EUR na mesec, imaš tu tudi tveganje. Noben ti ne garantira da bo čez 1 leto obisk enak, lahko bo večji lahko bo manjši. Stran lahko celo propade (crkne disk na serveru in pozabiš narediti backup) ...

Skratka spletna stran ni mozlzna krava, ki jo kupiš in molzeš v nedogled ... moraš jo hraniti, včasih ti celo ne daje mleka, včasih je bolna, mogoče celo crkne!
evil.gif

Če ti daš za alter 20k EUR in ti ga prodajo, potem prav .. samo vprašanje če bo zate toliko vreden potem, ko boš ugotovil koliko dobiš od njega. Če imaš dobro vizijo za širitev, potem je nakup mogoče dober; seveda je tu še eno vprašanje. Je alter sploh mogoče kupiti?
grims-1.gif

Skratka jst vem da svojega dela (čeprav prinaša minimaln dobiček oz. ga sploh ne) ne dam kar tako iz rok. Enostavno taka stvar nima cene; pa tudi kupca ponavadi NI!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa kje pa piše, da moraš imeti na celem portalu celo leto le en banner? Nekdo tukaj bi pogojeval še eksluzivo? Ni blema, naj pokrije še izgubo prihodka, ki bi ga portal ustvaril z ostalimi oglaševalci pa ga zaradi ekskluzive ne more.

Poskusite v klasičnih medijih z ekskluzivo. Saj ni problema. Tvoja cena bo 100.000 EUR, ko mrkneš besedo (panožna) ekskluziva pa cena naraste za faktor 1,5 - 2,0. Odvisno od tega, kako močan oglaševalec je tvoj konkurent. Zdaj si pa predstavljajte oglaševalca, ki bo hotel ekskluzivno zakupiti cel časopis Dnevnik, za celo leto. Rad bi ga spoznal, res. Pa tržniki na Dnevniku verjetno tudi (ali pa ne, ker bi potem leteli iz službe, saj jih ne bi več rabili).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Daj nam razloži razloge, zakaj recimo Mercator ne bi oglaševal na Alter.si.

Ker mogoče ni prava ciljna skupina. Mogoče niti ne poznajo strukture uporabnikov alterja, mogoče ne odloča Mercator kraj oglaševanja, ampak medijski planerji v agencijah...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
hahahaha

Od koga dobijo denar medijski zakupniki, a? Od oglaševalca. Oglaševalec se praviloma ne vtika v media plan, da pa smernice na začetku, pred njegovo pripravo. Vedno pa se lahko tudi vmeša in media plan spremeni, doda kakšen medij, kakšnega izbriše itd.

Trust me. Vem, kako to gre. In to zelo zelo zelo dobro.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Na forumu je realno gledano CTR manj kot 0,5%. Če gledaš za slovenske razmere, ko se skoraj non-stop vrtijo eni in isti oglasi, pa je krepko pod 0,1%. Forum ima ogromno prikazov, ker je narejen na tak način.

Alter se po mojem mnenju ne splača prodajat. Lastnik je vložil ogromno dela in ceni svojo stran veliko. Kupec, pa vidi samo možnost zaslužka, zato mu po mojem mnenju lastnikova cena zdi previsoka.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Najbolj vredna stvar pri tem forumu je brend Alter. Konec koncev ga lahko kupi nekdo, ki ima dodelan načrt, kapital in ekipo. Ohrani pa staro ime.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Alter ima recimo odlične predispozicije da postane portal, ki bo namenjen Romom. Avtorjev prispevkov ima dost.
V bistvu bi moral poskrbeti še za nekaj reklame, npr tako da bi POP TV posnel prispevek o rasističnih objavah na tem portalu.

Obisk bi skočil v nebesa. Potem je treba le nadaljevat s tem, poiskat par zajebanih moderatorjev, ki bodo pazili, da vse ostane približno na meji zakona, težakov pa itak nikoli ne manjka.