kupil sem philips tv

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Sam imam 65'' Philips z Androidom. Sicer mi je po defaultu večino filmov sam predvajal bp, edino s podnapisi je bila jeba. Obstaja pa ravno zato prek android marketa veliko aplikacij, ki ta problem rešijo. Filme streamam preko NAS-a in to je to.
Da ne govorim, da je 4 stranski Ambilight prava milina
cheer.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
1
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik axeton pravi:
Ok. Pa kaj bol specifičnega? Kaj točno mu manjka (razen proizvajalca), katere specifikacije naj gledam, s čim naj ga zamenjam??

Če hočeš imet tv za gledanje filmov potem sta samsung in lg varna izbira. V bistvu, če hočeš tv kakorkoli uporabljat, potem pač ne gledaš philipsa. Specifikacije so pa nepomembne, ker jih imajo vsi.

Če imaš TV za gledanje filmov je Philips odlična izbira, ker gledanje filmov brez dobrega zvoka je itak žalost. Ja, res je, Philips je zadaj, kar se tiče kodekov ipd., ampak noben TV nima zvoka, kot se spodobi. Zato se kupi soliden hišni kino (recimo LG), imaš rešen zvok, vse mogoče povezave, Blueray ipd.
Čez Ambilight ga pa ni...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.644
6.504
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Če imaš TV za gledanje filmov je Philips odlična izbira, ker gledanje filmov brez dobrega zvoka je itak žalost. Ja, res je, Philips je zadaj, kar se tiče kodekov ipd., ampak noben TV nima zvoka, kot se spodobi.

Če te prav razumem je philipsova prednost v tem, da te prisili k nakupu dodatnih bedarij in si potem bolj srečen? Na alterju res marsikaj izvem.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zakaj tudi druge firme ne delajo tv-jev z ambilightom? Kje je fora? In kaj, če je Philips to prvi naredu
rolleyes-1.gif
A zdej se pa ne sme tega delat al kaj?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ksz..

če se hoče kvaliteta je Panasonic al pa Sony.. philips, lg pa je bolj za laike

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zakaj tudi druge firme ne delajo tv-jev z ambilightom? Kje je fora? In kaj, če je Philips to prvi naredu
rolleyes-1.gif
A zdej se pa ne sme tega delat al kaj?

Ker ima patentiran Ambilight, mislim da še par let.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, tole od patenta se mi je svitalo, samo, a se ne da zmeniti, da firme plačajo neki delež Philipsu in potem tole vgrajujejo v svoje TV-je?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
No, tole od patenta se mi je svitalo, samo, a se ne da zmeniti, da firme plačajo neki delež Philipsu in potem tole vgrajujejo v svoje TV-je?

Očitno ne želijo prodati licence.

2. okt 2007
3.777
2.264
113

Nabavil Philips PUS7150, 3 stranski Ambilight. Po zadnjem update-u mi vse lepo deluje. Sicer filme predvajam z zunanjega predvajalnika, testiram pa sem film tudi iz zunanjega diska (3D SBS) pa se je lepo predvajal, edino podnapisi niso imeli šumnikov.
Drugače pa na Google Playu preneseš Kodi player, tam pa se potem obzorje odpre....

Drugače slika, odzivnost je povsem normalna, nobenih težav.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
1
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Če imaš TV za gledanje filmov je Philips odlična izbira, ker gledanje filmov brez dobrega zvoka je itak žalost. Ja, res je, Philips je zadaj, kar se tiče kodekov ipd., ampak noben TV nima zvoka, kot se spodobi.

Če te prav razumem je philipsova prednost v tem, da te prisili k nakupu dodatnih bedarij in si potem bolj srečen? Na alterju res marsikaj izvem.
Ne se truditi.
Saj vem, če ni Samsung, je treba pluvat

Hišniki kino je seveda bedarija
bonk.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.752
800
113
toti Maribor
Če ne predvaja šumnikov potem probaj tako. Odpri datoteko s podnapisi (za odpiranje uporabi beležko) in jo shrani kot pri opciji kodiranje izberi UTF-8. Privzeto je ANSI. V 90 % to pomaga.

zajeta-slika.jpg

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
203
21
18
Da Philips predvaja šumnike, je potrebno v nastavitvah, kjer se izberejo podnapisi, nastaviti da je encoding Central European...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.644
6.504
113
Citat:
Saj vem, če ni Samsung, je treba pluvat

Imam philipsa na žalost in drugega kot pljuvanje mi ne preostane. Uporabjat se ga tako in tako več ali manj ne da. Predvidevam, da je lahko samsung samo boljši od tega sranja.

Citat:
Hišniki kino je seveda bedarija
bonk.gif

absolutna bedarija za nekoga, ki bi samo sem pa tja kaj pogledal in je tudi zato šel kupit tv, ki naj bi to znal

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Citat:
Uporabnik haloski_pepek pravi:

Nabavil Philips PUS7150, 3 stranski Ambilight. Po zadnjem update-u mi vse lepo deluje. Sicer filme predvajam z zunanjega predvajalnika, testiram pa sem film tudi iz zunanjega diska (3D SBS) pa se je lepo predvajal, edino podnapisi niso imeli šumnikov.
Drugače pa na Google Playu preneseš Kodi player, tam pa se potem obzorje odpre....

Drugače slika, odzivnost je povsem normalna, nobenih težav.

Vidim, da imaš enak TV kot jaz.
Zaenkrat mi ne deluje vse, kar bi želel:
a. Imam Synology NAS in na njem veliko filmov. Ko jih stremam na TV so brez podnapisov, pa še trokirajo.
Če pa jih stremam na telefon ali tablico pa deluje brez problema.
b. Nikakor ne morem vsebine iz telefona prikazati na televiziji - s cast. O tem sem odprl temo : https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2356216/an/0/page/0#2356216
Nisem še dobil zadovoljivega odgovora.

Mi lahko pomagaš?

Na katero verzijo si update-al ? Si avtomatsko preveril ali obstajajo posodobitve ali kako?

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Ne še, ker sem ravno danes to prebral, mogoče probam jutri. Se pravi, da ti si namestil Kodi na TV?