Kupil novo poškodovano pnevmatiko

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Sava zimske. Se je treba sekirat? Samo na eni je to.
2016-09-22-093343.jpg

13. jul 2011
2.677
626
113
Mislim, da je pred letom en uporabnik odprl temo, ker so njegovemu očetu prodali ravno take gume - ravno tako Sava, narejene v Debici na Poljskem. Kako je potem rešil ne vem, poizkusi poiskati temo in ga vprašaj.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jaz bi jo nazaj nesel, ker je naceta zunanja plast. Lahko pride do vdora vlage v gumo in bo hitro nastala bula.

Cudno, da je prestala kontrolo v fabrki, ker je zelo natancna..poglej, kje je bila izdelana. Ce v kaksni turciji, potem je mozno vse.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Bula ne nastane zaradi vdora vlage pač pa fizične poškodbe ojačanih plasti bočnice. Vlaga vdre v gumo vsakič, ko jo napumpaš. Tole ni nič nevarnega. Na hitro, nevarno je, če poškodba štrli iz gume, recimo omenjene bule, če je guma na bočnici vdrta je to zgolj lepotna napaka in ne vpliva na samo konstrukcijo.

Drugače pnevmatike niso narejene iz cukra. Fizika osnovne šole pa izračunajte kakšne sile prenašajo vsak dan recimo na avtocesti pri 150kmh ko letiš čez dilatacije na viaduktu, mostu ipd.

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Gume sem vseeno nataknil na železna platišča in je vse v redu in nič ne trese ter pušča. Pnevmatike so pa narejene na Poljskem.

Če boste kje v novicah zasledili, da je komu počila pnevmatika pri 140 na avtocesti sem to jaz :D

@Numy ne letos dostavljam darila z avtom, ker je moj Rudolf na bolniški, vaš Božiček

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Kaj pa to, je tovarniška napaka ali lahko kaj takega nastane zaradi nesposobnega mehanika?

Prvi odgovor Save Kranj, kamor so poslali gumo v reklamacijo, je bil, da sem sam poškodoval gumo (zadel robnik, udarno jamo, luknjo, itd. z neprilagojeno hitrostjo).
Ampak sam sem šel pa gledat slike za nazaj in je največja zareza (1. slika) ter valovita oblika bočnice z nekimi vtiski v obliki navpičnih črtic (2. slika) vidno že prvi dan, ko se je montirala guma. Zareze na bočnici kot je na 3. sliki, ter še nekaj takih, so pa potem nastajale kasneje zaradi poškodovane bočnice.
Tako da sem jim poslal slike iz prvega dne (te zgoraj so seveda bolj podrobne, ker so narejene kasneje), tudi ko so bile še zavite imam, tako da imam dokaz da je bilo to že prvi dan (vem pa da je možno tudi od vulkanizerja do doma zapeljat v jamo, ampak če mi dajo tak odgovor, sem pa potem res zaključil z njimi), in sedaj je pnevmatika ponovno na komisijskem pregledu.

Pa to je držalo 2 meseca, preden sem sploh opazil (na servisu so mi šli namazat gume in se je dobro videlo), tako da za tisto od Božička se sam ne bi sekiral, to je samo vrhnja plast gume, struktura je ok.

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kot je razvidno iz slike, je poškodovana oz. načeta zunanja plast gume, kar lahko privede do tega, da v gumo začne pronicati voda in z njo sol ipd, kar počasi uniči armaturo, ki je tekstilna, iz najlona in jekla..potem je pa hitro bula..da ti obrazložim tebi bolj domače-kot, da ima pacient poškodovano kožo-kaj sledi?
smile-1.gif

Lahko, da ne bo nič precej let, ali pa æez leto..skratka, če je avtor pošteno plačal gumo, je tudi pošteno, da dobi novo, torej brezhibno, tudi brez lepotnih napak.
Pa ne pišem na pamet-sem delal precej let v gumarski firmi, kjer sem mimogrede podrobno spoznal postopke izdelave pnevmatik in drugih izdelkov..
wink-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Potem spraskanega LED televizorja tudi ne bi nesli nazaj ker normalno dela?

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Jaz bi jo nazaj nesel, ker je naceta zunanja plast. Lahko pride do vdora vlage v gumo in bo hitro nastala bula.

Cudno, da je prestala kontrolo v fabrki, ker je zelo natancna..poglej, kje je bila izdelana. Ce v kaksni turciji, potem je mozno vse.
Kontrola jo je izvrgla, potem gre pa to po drugih kanalih do kupcev, kjer se ta škart prodaja po cenah I klase.
Pa ne samo pri gumah, to lahko opaziš povsod...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.957
-8.677
113
Da se pofočkam v tej temi.
Nov avto z letnimi, pri prevzemu vozila menjava z zimskimi. Doma spravljam letne pnevmatike... In opala
crazy1.gif

Ena pnevmatika je bila preluknjana in popravljena.
Zdej o avtohiši še ne bom, ker imam občutek, da tole ni njihovo maslo, ampak so to spacali pred/med transportom. Jasno če gume ne bodo zamenjali, z veseljem povem tudi ime
evil.gif

dsc02172.jpg

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Leta 2003 sem ob menjavi naletel na isti simptom... Guma je držala do prodaje vozia (po 3 letih), celo še eno injekcijo je dobila...
smile-1.gif