Kaj pa to, je tovarniška napaka ali lahko kaj takega nastane zaradi nesposobnega mehanika?
Prvi odgovor Save Kranj, kamor so poslali gumo v reklamacijo, je bil, da sem sam poškodoval gumo (zadel robnik, udarno jamo, luknjo, itd. z neprilagojeno hitrostjo).
Ampak sam sem šel pa gledat slike za nazaj in je največja zareza (1. slika) ter valovita oblika bočnice z nekimi vtiski v obliki navpičnih črtic (2. slika) vidno že prvi dan, ko se je montirala guma. Zareze na bočnici kot je na 3. sliki, ter še nekaj takih, so pa potem nastajale kasneje zaradi poškodovane bočnice.
Tako da sem jim poslal slike iz prvega dne (te zgoraj so seveda bolj podrobne, ker so narejene kasneje), tudi ko so bile še zavite imam, tako da imam dokaz da je bilo to že prvi dan (vem pa da je možno tudi od vulkanizerja do doma zapeljat v jamo, ampak če mi dajo tak odgovor, sem pa potem res zaključil z njimi), in sedaj je pnevmatika ponovno na komisijskem pregledu.
Pa to je držalo 2 meseca, preden sem sploh opazil (na servisu so mi šli namazat gume in se je dobro videlo), tako da za tisto od Božička se sam ne bi sekiral, to je samo vrhnja plast gume, struktura je ok.