Kultura na nivoju

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Včeraj sva šla s sinom (3 leta) malo na sprehod.
Zelo ga zanimajo avtomobili in želel jih je opazovati med vožnjo čez ležeče policaje - kjer je tudi prehod za pešce.
Torej, ustavila sva se pol metra od ceste pri prehodu za pešce.
S tem se nisem strinjal in sem mu rekel, da bova zavajala voznike in bodo mislili, da želiva prečkati cesto.
Pa niso bili takih misli.
Od cca 40 avtomobilov so ustavili trije.
Bravo, slovenski vozniki
zmaga.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz grem vsak dan že par let z malčkom peš v vrtec cca. 2 km daleč po precej prometnem koncu Lj. Če ne izsiljuješ na prehodih NE prideš čez cesto. Če že kdo ustavi, ga tisti zadaj v SUVu prehiti na prehodu. Zelo radi te tudi povozijo tisti, ki vozijo čez rdečo luč (v vsakm intervalu vsaj eden). Lep dan si bom napolnil žepe z granitnimi kockami
evil.gif

P.S. Če sem v avtu vedno ustavim, če je kdo z vozičkom ali otrokom pred prehodom. Sam vem kako težko prideš čez cesto v taki situaciji (z vozičkom v roki si ne upam kar zapeljat na prehod).

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
So, ker so morali zaradi grbine - drugače bi stolkli podvozje. Namena po zmanjševanju pred grbino nisem opazil. Vozili so od 15 - 25 km/h čez grbino, pred grbino pa 40-60 km/h. Ni pa ta ulica kakšna glavna cesta - je v naselju in je dolga cca 400 metrov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-389
113
jest pa vedno ustavljam na prehodih, pa tud opažam da drugi! Pri nas se več kot 3 avte ne čaka! V lj so pa itak povsod semaforji.

In sploh ne vem kaj je problem ustavit pred ležečim policajem? itak se moreš skor ustavit ko bremzaš, če pa stojiš 10sek dlje, pa tud ni nič narobe... ccc...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to sem se navadil v kopru ko sem živel dol! Vedno obstojim pred prehodom ni važno a je na moji strani pešec al pa na drugi strani!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Vedno obstojim pred prehodom ni važno a je na moji strani pešec al pa na drugi strani!

Tudi jaz.

Mi gre pa na organ ko potem (zlasti mularija) gre čez cesto ko da se mu sanja.
10.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
A bi moral tečt zaradi tebe? Gre kakor pač gre, saj ti tud greš kakor pač greš, tudi, če se ti kdo na rit lima. Al ne?

lp

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Če ga vidiš od daleč, kako gre proti prehodu z neko normalno hitrostjo, ko pa stopi na zebro pa dobesedno zabremza te mal pogreje, a ne?

Normalen človek bo na zebri malo pospešil, tudi sam imam to navado.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Jaz tud na zebri mal zabremzam, ker so limelni, ki na nasprotnem voznem pasu ne ustavijo tako kot ti in moraš oprezat za njimi.
Zdej, če te namerno zajebava je pa drugo, ampak jaz tega še nisem doživel.

lp

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Se mi je že zgodl da sm ustavu pred prehodom, par otrok en gospod z psom pa mamica z vozičkom in nakar vidm pobesnelega Taxista kako me prehiteva
stupid-1.gif

OK,Zapišem reg in pokličem na Prešernovo ter jim povem primer nakar mi policist odvrne: Če ste gospod pripravljani iti na soočenje pred sodnika za prekrške bomo zadevo obravnaval
13.gif
(preljuba demokracija)
Kolega je na Autobahnu v DE prehitel modela po desni k mu je žru živce (aka Balkanski sindron) 25km pred domom in je očitno model poklicu na Policijo so ga pred vhodom v stanovanje že čakal z plačilnim nalogom in obrazložitev da če se ne strinja mu sledi Sodnik za prekrške in najmanj 2-3X večja kazn (pa že prva je bla uh uh) - itak da je sprejel in priznal prekršek
priden.gif

Naši policisti si gradijo ugled z radarji v grmovjih tko k sosedi mađari
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Res so.
Se pelem 00,30h z šihta mi se zalepjo 30ccm do prtlažnika in rotacijo pržge pa hupe
stupid-1.gif

OK, greva pihat 0,0 pa še obvezno opremo mi pokažte, pozabu PP v garaži
jezen.gif

Kr v avtu počakajte- Plačilni nalog 138,47€ zaradi prve pomoči
13.gif

No na tak način naši policisti gradijo avtoriteto
uf-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Mi gre pa na organ ko potem (zlasti mularija) gre čez cesto ko da se mu sanja.
Zanimivo. Tukaj pravjo, (en majster nalim) da pa starideci in stare babe delajo samomor, kadar gredo zaradi svojih polomljenih kolen in kolkov počasi čez prehod.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Mah, če gre kaka babica s palco preko prehoda je normalno da gre počasi, če pa mularija jebe je pa druga.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Sodelavc ma dobr pogled na starejše ko prečkajo cesto
grin1.gif

Če prečka POČAS: Slab penzio ma pa mu je vseen a ga zbiješ al pa ne
Če gre hitr: Uh ta ma dobro penzijo.............
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
mularija se res vleče čez cesto kot da se jim sanja
10.gif
prakticiram to vsak dan. Kurbeži mali leni imajo prehod 20 metrov nižje, pa jim je seveda predaleč, zato direkt čez cesto, mrtvo hladno

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Naši policisti si gradijo ugled z radarji v grmovjih tko k sosedi mađari
17758-icon_confused.gif

Oboji bi morali it na trening k Italijanom. Tam sploh s financarji ni heca.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Včeraj sva šla s sinom (3 leta) malo na sprehod.
Zelo ga zanimajo avtomobili in želel jih je opazovati med vožnjo čez ležeče policaje - kjer je tudi prehod za pešce.
Torej, ustavila sva se pol metra od ceste pri prehodu za pešce.
S tem se nisem strinjal in sem mu rekel, da bova zavajala voznike in bodo mislili, da želiva prečkati cesto.
Pa niso bili takih misli.
Od cca 40 avtomobilov so ustavili trije.
Bravo, slovenski vozniki
zmaga.gif

Mogoče so pa tako napredni vozniki, da so vaju že od daleč zamirkali da samo stojita tam in pač nima smisla ustavlat.