Kuhanje za v naprej

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
golaz se ti zdi nekaj kar se skuha na hitro, sam za cebulo porabis eno ura, potem pa seckanje mesa, ostale zelenjave in svezih zacimb. Potem mors ene dve uri bedet nad cebulo, da primerno razpade. In sele potem dodas meso in kuhas naslenje 4 ure...
 

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
golaz se ti zdi nekaj kar se skuha na hitro, sam za cebulo porabis eno ura, potem pa seckanje mesa, ostale zelenjave in svezih zacimb. Potem mors ene dve uri bedet nad cebulo, da primerno razpade. In sele potem dodas meso in kuhas naslenje 4 ure...

Imaš prav res se dolgo kuha.

Ampak sigurno ima zvečer ali čez vikend dovolj časa da ga skuha malo več in zmrrzne.

Ko ga bo hotel jesti, ga da zjutraj iz zmrzovalnika v hladilnik, za kosilo ga dogreje na štedilniku, dokler dela solato. Tisti dan bo kosilo za 10-15 minut.
cheer.gif


PS: čebulo lahko dosti hitro narežeš na večje koščke, lahko jo po praženju zmešaš z paličnim mešalnikom, ali pa dodaš sodo bikarbono da se zmehča. Če 4 ure kuhaš meso, je zelo trdo. Probaj z kakšnim bočnikom, se lepo razpade v par urah, ali pa uporabi ekonom lonec. Tudi dosti pospeši zadevo.
 
Nazadnje urejeno:

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
pogreta hrana je prazna hrana....sicer poteši lakoto in to je tudi vse....kot bi pojedel kup ničesa....

Daj razloži kaj se zgubi pri pogreti hrani?

Ogljikovi hidrati? Proteini? maščobe? Sol? Vlaknine?

Jaz te ne silim da ješ pogreto hrano. Ampak daj malo bodi siguren v nasvete ki jih daješ, in jih probaj še zagovarjat. Človek je vprašal kako bi pripravil okusno in kvalitetno hrano za kratek čas, oziroma kako se lahko prelisiči čas kuhanja.

@ Fusion, napisal si za nasvete fitneserčka. Malo preglej kakšne so tvoje potrebe za proteini, ogljikovimi hidrati, itd. Poglej na embalaže koliko česa je v čem. Poglej tudi na internetu. Z zmrzovanjem se hrana ne pokvari dosti. Če kupiš zmrznjeno zelenjavo, ki je bila nabrana ko je bil boljši čas je sigurno boljša kot neka ki je bila nabrana iz ''umetne'' vzgoje izven sezone.

Še en recept za tebe:

Po želji prepražiš malo čebule (jaz jo ne), dodaš nariban korenček, narezan por- do sedaj manj kot 5 min dela, še malo česna, vode, dodaš kakšne testenine, recimo polžke, svedre...seveda še kakšno jušno kocko ali osnovo, po želji še kakšno začimbo, recimo peteršilj ali drobnjak, če želiš še kaj mesnega dodaš kakšno narezano hrenovko, lahko parmezan, topljeni sir, kislo smetano, itd...

Za ta čas ko se ti kuha si pripraviš kakšno solato, pobrišeš mizo, itd... kosilo imaš lahko za 15 minut. Skoraj vse je iz svežih sestavin.
 

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
J's si vnaprej pripravlam maso jajc za zajtrk, zvecer da je zjutri ne pacam sam vlijem v ponev. Pa malca za nasledn dan 2x je tud vnaprej prpravlena in gre z mano na siht

Meso za kosilo dam zjutri vn ko pridem domu sam specem dodam zravn mal zelenjave in cao.

Popoldan si nardim OH+meso za po treningu pa stoji hladno in pol ko pridem zvecer domu sam pogrejem in pojem
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Bolonjsko, marinara itd. omako za špagete imaš kuhano z relativno malo dela. Zamrzneš po porcijah, špageti so takoj kuhani, v hladilniku pa tudi preživijo cel teden.

Podobno lahko narediš sataraš (brez jajc), ki ga dodajaš rižu ko se kuha in okusna rižota je hitro tu.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jaz pa mislim, da se da VEČINO hrane zamrzniti in tako počaka na nas čisto v "dobri kondiciji"
cool-1.gif


Jaz zmrzujem vse od polnjene paprike do slivovih knedeljcev.
cheer.gif

Enostavno čez teden nimam časa za stalno "svežo" kuho le tega.

In verjemam, da so te domače stvari še vedno BOLJŠE zmrznjene, kot pa kaka kupljena hitro narejena hrana!!4
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala vsem za nasvete.
Najbolj naju jeb...e splanirat vse:)
Sam sem si zamislu, da bi imel nek jedelink, in potem vsaj večino po jedilniku že pripravljeno za v naprej:) Mogoče kdaj rata:)
Sedaj se trudma prakticirat, da se pri kosilu skuha še drug dan za malico. Večerje so ratale bolj tako kaj se najde v hladilniku, zajtrk pa še vedno jajca s kakim dodatkom:)
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za 2 dni pa res
wink-1.gif
sem že probal to.
Drugač pa nisem nič kaj naštudiral. Imam pa skos v mislih in me žre, da se naj vsedem in spcam nek jedilnik...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.126
7.019
113
Ja pol pa speči več mafinov, kupi še en pladenj al pa dve rundi
wink-1.gif


Še ena opcija je dobra stara goveja juhica s 1kg mesa...to lahko potem pogrevaš čez teden in imaš tudi lepo kaloričen obrok.

Je pa res, da za tole kuhanje vnaprej ne smeš biti "špurav", ker hrana ni tako okusna, kot je sveža, tako da pri marsikomu se tu konča.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@ozze
sliši se mikavno:)
samo vidim, da ni zastonj. Se bo treba malo poglobit.


@darjan
zajtrki so še najmanjši problem.
Glede mrzle/pogrete hrane mi ni panike. Že sedaj za malco jem vse živo mrzlo.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.126
7.019
113
Imaš prav, najbolje je itak kar preskočiti zajtrk
wink-1.gif


Jaz bi enostavno šel v kuhanje mesne hrane, velikih količin, fajn kalorične, poglej si na YT kanal "epic meal time", kjer delajo hrano s par 10.000 kalorij, maš dovolj za cel mesec
wink-1.gif


Recimo tole: https://www.youtube.com/watch?v=m9FRSghXhDM

:p
 

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
takšne teme pa sploh nisem pričakoval na Alterju!
uf-1.gif

Glede na-to da povprečen alterjevec nima neto plače pod 4000eur in 3 BMWje pred hišo
evil.gif

Pa ja hodite na vse obroke v gostilne, ali pač?!
cheer.gif