Kuham, če glih moram (beri - lakota).
Za zabavo (zapolnitev prostega časa) ne kuham.
Pri kuhanju velja načelo "čim bolj preprosto, tem bolje" (to imam po očetu - njegove dogodivščine "kako skuhati pet riht na samo eni plati" so bile vedno legendarne).
Najbolje je, če je surovo - sploh ne maram, da se zelenjava "ubije" z nekim neskončnim kuhanjem.
Sem in tja se spravim tudi kaj konkretnega pacarit, npr. kakšno torto ali kaj podobnega (če ima kdo kakšen rojstni dan, ker je ne dela nihče drug, kupljenih ne maram, če pa torte ni, pa sploh ni praznika).
Drugače pa nimam te potrpežljivosti, da bi vsak vikend v petih loncih pacala različne mase in jih potem v nekem kuštnem zaporedju pazljivo zlagala skupaj (mogoče tudi zato, ker imam vedno še kaj drugega za počet, kot pa kuhanje). Razen, če mi je nekaj res izziv (npr. kako narediti testo za torto, da prerezana izgleda kot šahovnica in podobno). Takrat se to lotim zato, ker pač rada "rinem z glavo skozi zid". Posledično z veseljem preberem kakšno revijo, ki te reči razlaga (in druge kuharske trike, ki vedno pridejo prav).
Itak so mi pa bile od pamtiveka daleč najbolj všeš preproste jedi, čorbe in podobno - ne samo pri kuhanju, tudi jem najraje jedi na žlico. Zmagujejo preverjeni (tradicionalnih) recepti (za lase privlečenih kombinacij a'la "figova torta z bučnim oljem" niti preberem ne, kaj šele, da bi jih šla delat), seveda prilagojeni sodobnemu času (več zelenjave, manj prasca in podobno).
Kot vsi, ki smo dali skozi študentski dom, poznam kup "gotovih jel" in jih znam tudi popraviti, tako da ne uganeš, da je hec v resnici iz konzerve (pa smo spet pri trikih
Drugač pa nimam problema z "našlepanimi" jedci - zato ugibam, da mora biti užitno.