Kuhana ali pogreta vs hladna hrana

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem se enkrat zastrupil s hrano, ki je bila lepo kuhana kakih 6 ur prej (testenine z mesno omako). Sem jo pustil v nepokritem loncu v topli poletni kuhinji in zvečer pojedel hladno. Dovolj bi bilo že, če bi bilo vsaj pokrito s pokrovko, pa bi bilo vse v redu. Ponoči sem pa školjko objemal.
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
prejšn teden sm jedu pogret prebranac pa sm ga dal nato v hladilnik in sem ga naslednji dan zjutraj pojedu mrzlega brez problema.
Rižota je pa itak najboljša mrzla :D
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Jaz sem se enkrat zastrupil s hrano, ki je bila lepo kuhana kakih 6 ur prej (testenine z mesno omako). Sem jo pustil v nepokritem loncu v topli poletni kuhinji in zvečer pojedel hladno. Dovolj bi bilo že, če bi bilo vsaj pokrito s pokrovko, pa bi bilo vse v redu. Ponoči sem pa školjko objemal.

Mesna omaka je idealno gojišče bakterij. Pokrovka pri tem nima veze.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Babje čenče. Kak pomfrit res ni več za jest, ker postane mlahav, restan, pire in ostalo pa se komot je pogreto.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Jaz sem se enkrat zastrupil s hrano, ki je bila lepo kuhana kakih 6 ur prej (testenine z mesno omako). Sem jo pustil v nepokritem loncu v topli poletni kuhinji in zvečer pojedel hladno. Dovolj bi bilo že, če bi bilo vsaj pokrito s pokrovko, pa bi bilo vse v redu. Ponoči sem pa školjko objemal.

Mesna omaka je idealno gojišče bakterij. Pokrovka pri tem nima veze.
Zakaj ne bi imela? S pokrovkom močno omejiš pretok zraka in seveda bakterij, ki plavajo po zraku. Vsaj toliko, da se preveč ne razmnožijo v enem popoldnevu.
 

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zakaj pa se ne sme jesti pogretega krompirja?

Seveda ga lahko ješ, če je bil shranjen v hladilniku.

Včasih ni bilo hladilnikov, potem je pa krompir v topli kuhinji idealno gojišče bakterij.