Jaz mam KTM treking kolo doma (nevem točno, kateri model, ampak oprema je zadaj Deore XT menjalnik, disk bremze,...). Moram rečt, da sem zelo zadovoljen. Nekaj malega časa sem imel treking kolo Focus (spet se ne spomnim modela), ampak se mi je KTM bolj dopadel.
Ta model (KTM Life Race) se mi še bolj dopade. Opremo ima kar super za treking kolesa, všeč pa so mi tudi nekatere malenkosti na KTM kolesih, in sicer: ročke na belanci so zelo dobro ergonomsko oblikovane, tudi rogovi lepo sedejo v roke, 'noga' je že zmontirana in še kaj bi še našlo.
Priporočam ti tudi, da gledaš, da bo imelo kolo disk zavore, ker so resnično super napram navadnim zavoram. Zaviraš lahko z enim prstom in dobro lahko 'reguliraš' hitrost kolesa tudi po zelo strmih klancih.
Moj odgovor je, če ti ni preveč 770 EUR (kar to kolo JE vredno), dobiš super treking kolo za ta denar.
P.S. Če se misliš kadarkoli voziti izven cest, ti priporočam, da razmisliš tudi o nakupu gorskega kolesa, saj so treking kolesa bolj ali manj narejena za po cesti.