KTM kolesa?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Verjetno ok, za treking bo čisto ok, sicer pa se večina ozira po drugih znamkah. Ni mi pa jasno zakaj je tole vredno jurja, poznane so mi cene biciklov za druge namene in se mi zdi tole kar visoka cena, vsaj za moj občutek, nisem pa šel raziskovat. Pa počakaj na jesen, padejo cene za 20, 30% off.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja poglej opremo ki jo ima kolo gori, poglej priznane znamke s to opremo (npr. Scott, ..) in boš videl koliko stane to sranje. Kar se cen tiče stane ta 1100€ v Hervisu pa izkoristil bi 30% popust in bi me prišel 770€ kar pa ni več tako slaba cena ali...? Malo me edino muči tvoja izjava "bo čist ok". Če kupim kolo vredno 1100€ bi naj bilo super in ne čist ok
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

"super" kolo se začne pri 2k in gre navzgooooooooooooor...

Prav ti jepovedal - za treking bo čisto OK, sploh ker sprašuješ, če je to kolo OK

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ajde 30% ok. Ma glej, s trekingi nimam izkušenj, bo pa moral biti ok glede na to, da ni namenjen ravno razmetavanju čez korenine.
smile-1.gif
Ti kar kupi, bolje to kot kakšna jajca čunga lunga iz hervisa za 300 eur.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
"super" kolo se začne pri 2k in gre navzgooooooooooooor...

Prav ti jepovedal - za treking bo čisto OK, sploh ker sprašuješ, če je to kolo OK

Nismo se mi prav razumeli, jaz sprašujem kot amater torej za ta denar in za mene kot amaterja če bo OK. Tudi pravi avti se začnejo od 100 jurjev naprej pa bi vseeno večina ljudi umrla za novega BMW 5 ki stane SAMO 50 jurčkov in ni nič posebnega če se že gremo zdaj neke cifre
smile-1.gif

Skratka v tej temi se pričakoval bolj odgovore ljudi ki se spoznajo na zadeve. To vem tudi jaz da so boljša kolesa takoj 2-3 jurčke pa verjetno tudi do 10. Vem tudi da za tak denar ne more bit slab. Zato pa me zanimajo komentarji znalcev ki poznajo zadeve, ki poznajo opremo itd... Morda tudi nasveti če bi kdo priporočal kaj drugega v tem rangu (do 800€)...

Lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Tud sam nisi podal kakšno vožnjo mu boš nudil
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Vsega po malo, predvsem cesta, malo mesto, malo izven terena. Pač iščem neko vsestransko kolo...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
kaj si normaln jurja za taki pecikl ne se zajebavat
hysterical-1.gif
pa yebeš procente, pa popuste pa akcije, pa merkator pika točke,..., še vedno je predrago.
Če kot amater iščeš pecikl tega ranga, idi v bajkcenter na studencih, zapelji en krog enega felta ali kaj podobnega za 500eur pa boš presrečen z njim. aja al pa gianta v freestyle pod pohorjem. tudi za podobne pare super pecikl. sicer pa nasplošno za te treking prek 500, 600 nima smisla metat, ker tudi če daš 800, razlika od tistega za 500 nebo nič kaj bistvena. mogoče 100 gramov lažja vilca, slx namesto deore menjalnik,..., nič drastičnega, štel je še vedno isti, pa še vedno ga moraš gonit
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Najbrž imaš prav, grem gledat še Gary Fisherja pa da vidim... oz. zdaj bi naj bil to Trek, menda ista firma...

raners

Majstr
4. mar 2008
2.825
442
83
Jaz mam KTM treking kolo doma (nevem točno, kateri model, ampak oprema je zadaj Deore XT menjalnik, disk bremze,...). Moram rečt, da sem zelo zadovoljen. Nekaj malega časa sem imel treking kolo Focus (spet se ne spomnim modela), ampak se mi je KTM bolj dopadel.

Ta model (KTM Life Race) se mi še bolj dopade. Opremo ima kar super za treking kolesa, všeč pa so mi tudi nekatere malenkosti na KTM kolesih, in sicer: ročke na belanci so zelo dobro ergonomsko oblikovane, tudi rogovi lepo sedejo v roke, 'noga' je že zmontirana in še kaj bi še našlo.

Priporočam ti tudi, da gledaš, da bo imelo kolo disk zavore, ker so resnično super napram navadnim zavoram. Zaviraš lahko z enim prstom in dobro lahko 'reguliraš' hitrost kolesa tudi po zelo strmih klancih.

Moj odgovor je, če ti ni preveč 770 EUR (kar to kolo JE vredno), dobiš super treking kolo za ta denar.

P.S. Če se misliš kadarkoli voziti izven cest, ti priporočam, da razmisliš tudi o nakupu gorskega kolesa, saj so treking kolesa bolj ali manj narejena za po cesti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hvala za odgovore, no 770€ za kolo seveda je problem, bi z veseljem kaj cenejšega in dobrega
smile-1.gif
sicer pa je tako da iščem treking kolo ki bo namenjeno predvsem cesti, naj pa tudi ne bi bil problem malo zaiti izven poti. Kakšnih gorskih koles raje ne bi imel saj po mojem z njimi ni tako prijetno voziti po cestah? Najbrž gre težje? Sicer pa so mi zadnjega KTM-a danes prodali v Hervisu (je bil kolega prej in ga ni več) tako da ta opcija za 770 odpade! Sicer še mogoče sam ne vem točno kaj bi rad, morda bom zdaj kupil bolj kot ne cestno kolo, potem pa me bo prijelo kaj bolj terenskega ampak zaenkrat so v mislih bolj ceste...

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Za po MB pa okolici mas vec variant, itak ceste, so pa fajn mozne kombinacije cesta, makadam (tudi vzponi) ter gozdne poti ter ceste s spusti. Osebno sem bol tip "kombinatorca"(bolj nagnjen na teren ter makadam), zato sem si nabavil gorskega hardtaila - specialized rockhopper pro.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Najprej se moras odlocit med gorskim ali treking, priporocam ti, da gres pod Pohorje (mas tam Specialized, Free ride pa se kaka se najde) ter se z fanti pomenis - ti bodo znali zelo dobro svetovat, pol pa testiras kak model pa vidis, kateri okvir ti bolj pase itd.