KSOD - black screen of death - v windows 7

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
je mogoče kakšen stručko tu na forumu in mi lahko pomaga pri reševanju windows-ov? prenosnik je bil okužen z virusi, trojanci,...in sem ga dal čistit z kaspersky rescue disk-om in po ponovnem zagonu se pojavi črn zaslon in samo kurzor je viden. seveda sem pol dneva bral "rešitve" na googlu in nobena ne deluje. večina je zadevo rešila z ročnim zagonom explorer-ja iz task manager-ja ampak meni in še veliko ostalim nesrečnežem task manager-ja noče zagnati z kombinacijo ctrl+alt+del. iščem rešitev brez inštalacije novih win7, če sploh je..

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
v safe mode je isto črni zaslon in task manager ne prime..baje je težava v registru z winlogon, da ne zažene shell-a, ampak ne vem kako bi lahko zagnal regedit in pogledal če so nastavitve pravilne in jih popravil..

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Se lahko prijaviš pod drugim accountom? Parkrat sem že podobne težave rešil s tem, da sem se prijavil kot administrator in potem kreiral novi account, pokvarjenega pa pobrisal.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
samo en uporabnik brez gesla je kreiran in ne pokaže prijavnega okna kjer bi lahko probal z admin v windows

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Kaj če probaš Startup repair?

Ali lahko vidiš katere datoteke so bile pobrisane, če je med njimi tudi explorer.exe da bi ga od drugje skopiral?

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
startup repair sem prvo probal ja samo itaq da nič ne reši, niti ni problem z samim boot-om ampak bolj ta, da explorerja ne zažene potem ko sem brisal viruse in zgleda da je še protivirusni kaj zraven pobrisal ko ni mogel očistit datoteke, katere pa ne vem, blo jih je enih 30..to da skopiram explorer in pa task manager iz drugega računalnika sem tudi že študiral in bom probal jutri, da bi vsaj do task managerja prišel bi že bil veliko bližje rešitvi..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na drugem računalniku na istem omrežju poženi regedit in v File menuju izberi Network registry. Druga varianta je tudi remote zagon regedita v pomočjo orodja Psexec iz zbirke Sysinternals

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
uspel rešit zadevo in sicer sem po nekaj neuspelih restorih (virus poškodoval datoteke) našel restore točko izpred 1 tedna, ki ni bila poškodovana in se je ravno po tej točki začel kaos na mašini in je bil restore uspešen in prav tako sem prišel spet v windows normalno, sicer okužen ampak ok..
..potem pa se lotil čiščenja s combofix-om, malwarebytes in spybot-om in uspešno odstranil vso nesnago in windowsi so spet normalno delujoči..
cheer.gif

je pa zanimivo da je ves čas laufal licenčni in updejtan nod32 in so ga lepo virusi onesposobili in naredili štalo..zgleda da je bolj za okras ne ko pride kaj hujšega pa..in to ni edini primer ampak eden izmed mnogih..da sploh ne omenjam kakšnega avg-ja
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
NOD32:

http://www.securityfocus.com/archive/1/520397/30/0/threaded

Malware detection evasion in antivirus software

Abstract:

Some Windows antivirus software fails to detect, block and/or
disinfect/move/delete malware if the malware EXE file has only
execution permission and no read, write or other permissions.
The worst cases are NOD32 and Avast antivirus, which allow the
malware to run unimpeded. Avast has fixed the flaw while NOD32
is still vulnerable as of this writing.