I
Izbrisan uporabnik #9334
Običajno se testo po shajanju še enkrat pregnete, ravno zato da ni prevelikih lukenj. Kakšen sistem imate pa tule - kao "kruh brez gnetenja", pa ne vem
Če je skorja debela, je pa definitivno peč prehladna. Pri nas se peče tako, da naša žena segreje pečico na 210 st. , potem vstavi kruh noter in istočasno zniža temp. na 200 - za 10 minut. Potem zniža temp. na 180 st. in peče skupaj slabo uro, npr. 50 minut. Potem peč ugasne in pusti kruh notri še kakih 10 minut.
Vendar je kar vrag s tem, dve pečici ne delata enako. Je treba nagruntati svoj sistem, potem pa gre.
Če je skorja debela, je pa definitivno peč prehladna. Pri nas se peče tako, da naša žena segreje pečico na 210 st. , potem vstavi kruh noter in istočasno zniža temp. na 200 - za 10 minut. Potem zniža temp. na 180 st. in peče skupaj slabo uro, npr. 50 minut. Potem peč ugasne in pusti kruh notri še kakih 10 minut.
Vendar je kar vrag s tem, dve pečici ne delata enako. Je treba nagruntati svoj sistem, potem pa gre.