Krščanska vera

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Danes sem na pogrebu spet poslušal ta sranje. Na poroki je bilo saj recmo ok, tle je bilo pa neznosno. K bogu, bog gor jezus dol. Kake buče. Človek umre, konec, adijo. Ni nobene romantike več tuki

Lej Turbo: iz posta v post potrjuješ svojo primitivnost.
Saj ti ni treba verjeti, kar tam govorijo. Tako kot tudi ne verjameš našim politikom ki vsakodnevno nakladajo. Ni ti pa treba zaradi tega biti nestrpen.

Nekateri namreč verujemo v neko višjo avtoriteto (ne pa v RKC, da je jasno!), pa se prav nič ne vtikamo v tvoje nejeverje. Čudi se samsebi raje, sploh takrat ko te bo malce bolj vohalo - vsak človek prej ali slej pride do tega doživetja. Ostale ljudi pa pusti pri miru.

Vsa možna nestrpnost seva iz tvojih postov. To je primitivno in ni lepo.
rolleyes-1.gif

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
714
113
Citat:
Danes sem na pogrebu spet poslušal ta sranje. Na poroki je bilo saj recmo ok, tle je bilo pa neznosno. K bogu, bog gor jezus dol. Kake buče. Človek umre, konec, adijo. Ni nobene romantike več tuki

Glej, očitno ti ob smrti tega človeka ni bilo tako hudo da ne bi "seciral" vsako besedo ki jo je izgovoril župnik. Tako da niti ne vem, zakaj si se pojavil tam. Druga stvar je, da je bil umrli verjetno :) vernik in so ga pokopali z njegovimi prepričanji. In vsako najedanje in polemiziranje z prepričanji umrlega je milo rečeno popolno nespoštovanje umrlega.
Tema ki si jo odprl je vsekakor zanimiva, ima pa toliko odtenkov, da nima smisla sploh začeti o njej. Ampak za začetek ti predlagam da vzameš v roke kakšno resno knjigo o nastanku verstev, razlogih za njihov nastanek, njihovi zgodovini in njihovih vlogah v družbi itd.

P.S. Moja vera je šibka, zelo šibka
smile-1.gif

P.S.1 : A si ti že kdaj vplačal loto ?

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.308
3.923
113
ko ti bodo iz svete knjige brali v arabščini se ne boš pritoževal, ker ne boš razumel

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ampak brez ver pač ne gre. ker so (smo) ljudje tako narejeni.

ti si en internetni heroj...namesto da bi lepo ostal pred cerkvijo si rinil notri zdej se pa zgražaš...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Sej zdej sm ostal zunaj. Povej v cem.je fora it pol sploh na poroko ce ne vidiš obreda. Pokop pokojnega se na sreco ne dogaja v cerkvi ampak na pokopališču.

I

Izbrisan uporabnik #9334

V čem je sploh point "poroka", če pa ne veruješ vanjo? (Obred je samo za zraven ... , da je malce lepše.)

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.308
3.923
113
Jebeš, če ti na avtocesti vsi vozijo nasproti. Važno, da si ti, ki voziš v pravo smer.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Sej zdej sm ostal zunaj. Povej v cem.je fora it pol sploh na poroko ce ne vidiš obreda. Pokop pokojnega se na sreco ne dogaja v cerkvi ampak na pokopališču.
Tu te čisto nič ne zastopim... Kaj rineš v cerkev, če te vse motI? Jaz počakam zunaj ali pa grem s podobno mislečim na pivo in potem nadaljujemo vsi skupaj. Isto pogreb. Če je že kaj nujnega, pa potrpim tistih 15 min. Sicer pa poroka: na katerikoli do sedaj sem bil, je bila najprej civilna, kjer se vse podpiše in izmenja prstane, se pravi zapečateno... Potem pa butli letijo še v cerkev, kjer spet izmenjajo prstane... Pa nista dva kompleta, ampak takoj po poroki snamejo prstane in lepo znova... In zato naj lezem v cerkev? Goba, tu me presenečaš ti, sem mislil, da smo ateisti vsi bolj inteligenčni, glede na to, da se ne mečemo za nekom v oblakih, ampak presenečaš... Kdaj imaš naslednji obhod cerkve, pridem s pivom, pa da popravim, če je še mogoče...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Jebeš, če ti na avtocesti vsi vozijo nasproti. Važno, da si ti, ki voziš v pravo smer.

Če si edini ki ve da je na koncu "prave smeri" prepad je tudi napačna smer prava smer!
evil.gif

Oz. dal si pravo primerjavo. Po AC vozimo v pravo smer samo zato ker se je tako nekdo spomnil in tako rekel, to preprečuje anarhijo ampak daje pa tudi "plašnice" na oči. In dejansko je primerjava z vero v tem kontekstu povsem enaka.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Hm, kolikor sem bil jaz na pogrebih je prišel far pred vežico, potem pokojnega zapeljejo v cerkev, nato sledi ceremonija na britofu, kjer ima spet glavno besedo far. Če hočeš prisostvovat se mu ne moreš ognit pa da ga jebeš.

Sem bi pa tudi na pogrebu, kjer pokojni ni želel farja, ampak mrtev ni moral nič narediti. Se pač "spodobi".
crazy1.gif

BTW: je bil že kdo na pogrebu, kjer ga ni bilo? Nekaj sem sicer bral na netu o tihem pogrebu ipd, iz prve roke pa še nisem slišal.

Sicer pa, vse je božja volja, zakaj se ji zoperstavljati? Saj pravijo da je v nebesih lepo. Ne razumem zakaj potemtakem katolibani hodijo k zdravniku, na operacije ipd.
2585408-image.jpg

Priponke

• 2585408-image.jpg
    2585408-image.jpg
    68,4 KB · Ogledi: 160

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Tu te čisto nič ne zastopim... Kaj rineš v cerkev, če te vse motI? Jaz počakam zunaj ali pa grem s podobno mislečim na pivo in potem nadaljujemo vsi skupaj. Isto pogreb. Če je že kaj nujnega, pa potrpim tistih 15 min. Sicer pa poroka: na katerikoli do sedaj sem bil, je bila najprej civilna, kjer se vse podpiše in izmenja prstane, se pravi zapečateno... Potem pa butli letijo še v cerkev, kjer spet izmenjajo prstane... Pa nista dva kompleta, ampak takoj po poroki snamejo prstane in lepo znova... In zato naj lezem v cerkev? Goba, tu me presenečaš ti, sem mislil, da smo ateisti vsi bolj inteligenčni, glede na to, da se ne mečemo za nekom v oblakih, ampak presenečaš... Kdaj imaš naslednji obhod cerkve, pridem s pivom, pa da popravim, če je še mogoče...

jebeno 100tič!!!! NIČ me ne moti. Samo ne zastopim zakaj.
POvabila sta na cerkveno ker je bila tam tudi pogostitev.
Pa še 100tič. Ne moti me it v cerkev. Tudi komot lahko poslušam kaj un župnik govori samo se mi zdijo pač to buče.
Jaz sm hotu je pogovor malo bolj resen a vi se namesto da bi kdo sodeloval v temi s pravimi odogvori ste se se spravuil na mojoe pritoževanje ki to sploh ni. Raje dejte normalno mnenje o verovanju povedat al pa spizdite

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
Mnenje o verovanju? Da se bos ti z matejem spet norca lahko delal iz vsega in vseh in potem poslal v banovce? Skrajni cas, da se tale tema zapre. Na vsakem normalnem forumu, ki ni propoliticno ali versko usmerjen se taksne debate zaprejo po dveh ali treh postih ravno zaradi obcultjivosti teme, samo v nasi komunisticni podalpski drzavi je dovoljeno eno stran stalno klevetat, druga pa je nedotakljiva!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
patriot sem bil na pogrebu kjer ni bilo župnika. je bil čisto civilni pogreb. pač pridejo primejo položijo fertik. seved naj bi se pokojnikovo željo špoštovalo (kar pomeni tudi kontra... da pride župnik čeprav ga ti nočeš).

v glavnem, obredom se lahko kolkor toliko izogneš. saj sam pokop ni tako zelo "cerkveno2 obarvan... del v cerkvi pa komot izpustis.

kar se poroke tiče pa isto

cerkev (kot prostor) enim tudi nudi zatočišče, tam eni najdejo svoj mir... enako kot se pričakuje da ni nestrpnosti s strani vernikov bi pricakoval tudi kontra...

je pa res, da zgražanja o islamskih obredih ni toliko...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.774
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
BTW: je bil že kdo na pogrebu, kjer ga ni bilo? Nekaj sem sicer bral na netu o tihem pogrebu ipd, iz prve roke pa še nisem slišal.
Jaz. Na več pogrebih brez župnika. Pač namesto župnika vodi pogreb nekdo drug. Na enem je bil recimo najet govorec, na drugih so stvar vodili sorodniki.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.096
16.267
113
Citat:
Uporabnik ALTF4 pravi:
Mnenje o verovanju? Da se bos ti z matejem spet norca lahko delal iz vsega in vseh in potem poslal v banovce? Skrajni cas, da se tale tema zapre. Na vsakem normalnem forumu, ki ni propoliticno ali versko usmerjen se taksne debate zaprejo po dveh ali treh postih ravno zaradi obcultjivosti teme, samo v nasi komunisticni podalpski drzavi je dovoljeno eno stran stalno klevetat, druga pa je nedotakljiva!

Kaj ti spet bluziš?

Ta tema pa bi bila občutljiva kvečjemu leta 1917 in ne zdaj. Tema kao občutljiva zato ker se njen avtor sprašuje kako je lahko tako velika masa odraslih ljudi tako naivna, da še leta 2017 verjamejo v boga v takšni ali drugačni obliki a v božička pa zaradi same logike ne verjamejo več od rosno mladih let
hysterical-1.gif

In nobena stran ni nedotakljiva ampak par talentov na temu forumu vas tega pač ni zmožnih dojet.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ALTF4 pravi:

baje se lahko v demokraciji vse pove...