Krovstvo

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Zivjo!

Mi lahko prosim svetujete kaksno dobro podjetje, ki se ukvarja z krovskimi deli, namrec imam problem pri hisi, da je med stresnike ter parno zaporo prisel sneg in je sedaj vse mokro. Celotna streha je po mojem mjenju narejena napacno in bi zato potreboval nekoga da to popravi.

Hvala in LP

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Lokacija je okolica Ljubljane (20km iz ljubljane)

Sneg je pa nanesel veter ja, zdej med zadnjim snezenjem, in ko se je sneg zacel topit na parni zapori smo vodo dobil v sobah po stenah ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.161
6.969
113
pri taščici
Kako se je sneg topil na parni zapori?
Naštej po vrstnem redu sloje kot imaš položeno.
Parna zapora je med knaufom (oblogo) in izolacijo, na vrhu izolacije pa imaš (bi moral ) potem sekundarno kritino, ki bi morala ta sneg zadržat.
Če tega nimaš, sanacija ne bo poceni(ne toliko material, več bo delo).
Če je to vzhodni konec lj, se ti jaz lahko ustavim na kofetu, da ti podam kakšno mnenje.
Samo popravljal ti pa ne bom. Zakaj ne, pa zveš ob ogledu ;

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Hiso smo kupili in je bila streha ze narejena takrat. Kasneje so dodali samo se to parno zaporo, kot je na slikah ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.161
6.969
113
pri taščici
To ni parna zapora ampak je paropropustna sekundarna kritina (sicer precej čudno položena, ampak....).
Da tole saniraš po pravilih stroke te košta delo enako kot bi ponovno prekrival streho.
Vse strešnike in letve je treba odstranit, položit deske na njih to sekundarno kritino in potem letve in strešnike nazaj.
tako da majhnega stroška ne pričakuj.

Če ne bi imeli sekundarne kritine bi imeli kak cm snega(praktično brez posledic) po celem podstrešju, tako pa se je ves sneg na sekundarni kritini stopil in stekel do kapne lege (kjer je konec senkundarne kritine, namesto pri žlebu), od tam pa po zidu lepo eno nadstropje nižje.
To je moje mnenje na osnovi 2 fotografij. Lahko pa poiščeš še kakšno mnenje, ali pa prilepiš še kakšno sliko.
Se mi pa zdi nekam sumljivo da si imel toliko snega na sekundarni kritini, da ti je voda pritekla po steni eno nadstropje nižje.

edit: hmm mislim da si ti to slikal čisto v špici strehe? (se vidi en del slemena na strehi, in ti je voda pritekla v mansardno stanovanje?
Jeba: predvidevam da imaš izolirano. POleg mokrih sten imaš še zaniš izolacijo ki se ne posuši, mokra pa ne opravlja svoje funkcije (razne če imaš izolacijo na baz i stiroporja).
Se pravi poleg sanacije strehe te čaka še menjava izolacije v podstrešju.

Nazadnje urejeno:

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Na podstresju je izolacija polozena po tleh (steklena volna), fasada ima spodaj stiropor . Bi lahko pribljizno ocenil kaksne stroske lahko pricakujemo, da bi se to zrihtalo ?

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za koga pa naj bi človek delal reklamo?
evil.gif
Jaz sem vsekakor hvaležen za take zbirne strani.
OK, vzamem nazaj, malo je res pretiraval s c/p po vseh temah.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.161
6.969
113
pri taščici
Za tistega ki je plačal Demar-ju da ga je objavil. poznam kup obrtnikov iz njegovega konca ki jih nima na seznamu
Citat:
V podjetju Demar, kjer se ukvarjamo z trženjem oglasnega prostora je naš cilj postati številka 1 na področju spletnega marketinga, kjer smo že sedaj zelo visoko rangirani v slovenskem prostoru. Verjamemo pa, da si bomo z našim trudom, trdim delom, ter profesionalnim odnosom do naših partnerjev to mesto tudi zagotovili.

Nazadnje urejeno: