krizisce

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Varnostni vidik je ta, da imajo pešci na prehodu prednost.
ravno v tem je problem. koliko pešcev stopi na prehod, ko se jim prižge zelena, brez da bi pogledali na cesto?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Brezveze razpravljati ... meni se ne zdi nevarno, možno pa da se motim glede varnosti in statistike za to križišče pričajo drugo zgodbo.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Koliko voznikov pa ne ustavi, ko se jim prizge rumena/rdeca? Zelena se pescem ne prizge, ce vozniki nimajo rdece.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Prva slika je Šentjakob, iz Črnuč proti litiji. Vsaj pred 20 leti sem v avtošoli lahko zavijal v tem kriziscu (tudi iz nasprotne smeri). Je pa bila ze takrat to past za kandidate z malo urami. Namrec ce ti nasproti vozeci zavija levo in se želita "istočasno" vključiti na isto cesto je imela domžalska komisija neke svoje interne fore. (dolžina pasu za zavijanje). Sodec po prometnem znaku naj bi ga počakal, oni pa... Kakor kdaj. Kako je sedaj pa ne vem..
Če namiguješ na pravilo srečanja, ga v teh primerih definitivno ni pri obvozu semaforja z zavijanjem desno.
To naj najstnik razlaga izpitni komisiji.
Strinjam se s sass om. Bedarija od nacrtovanja krizisc. Kot tudi ostalih zadev v slo (krožišč, vrtec v nadstroojih, pa je v pravilniku jasno napisano da je lahko samo v pritličju, izjemomoma v 1.)...
Se glede prostora. Ce se sprednji malo levo pomaknejo, je dovolj prostora za zavijanje desno. Po robniku pa je v tem primeru malo tezje, ker v blizini ni nikjer znižan, tudi izvoza ni znizanega, sem ravno zadnjic skakal z njega)

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Torej, danes smo imeli debato. Ali lahko, ce je na semaforju prizgana rdeca luc zavijem desno? Upam da se na sliki vidi vse semaforje in oznacbe...

Tole križišče sem pred parimi leti poslal petim avtošolam kot vprašanje ali se lahko zavije desno ali ne. Dobil sem tri odgovore,z obrazložitvijo, da lahko. Žal mejlov z detajlno obrazložitvijo nimam več.

Verjetno zato, ker tisti, ki zavija desno, nima na svoji desni strani semaforja, ampak znak "nimaš prednosti". Semafor se nanaša na naravnost vozeče in levo zavijajoče, ker gredo "preko" njega.
Kaj bom stal, če nimam semaforja?

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Koliko voznikov pa ne ustavi, ko se jim prizge rumena/rdeca? Zelena se pescem ne prizge, ce vozniki nimajo rdece.
vsi tisti ne ustavijo, ki zavijajo desno mimo semaforja

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Brezveze razpravljati ... meni se ne zdi nevarno, možno pa da se motim glede varnosti in statistike za to križišče pričajo drugo zgodbo.
nevarno je tako, kot so nevarna vsa križišča, ki imajo najprej zeleno puščico za desno, čez nekaj sekund pa še za naravnost. ravno zaradi tega so začeli prakticirati, da se v takem primeru zelena puščica za par sekund ugasne, potem pa prižge (splošna) zelena, vključno s pešci

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
vsi tisti ne ustavijo, ki zavijajo desno mimo semaforja
Če imajo srečo, da ni pred njimi nobenega, ki gre naravnost. Sicer pa razmišljaš zelo plehko ... ne razumem zakaj ne bi ustavljali, glede na to da tam na drogu utripa rumena luč, pred njimi pa je polna črta in prehod za pešce. Sicer pa si najprej pokazal, da sploh ne poznaš pravil, sedaj pa se zapenjaš nad nevarnost takšne signalizacije ... na tak način boš težko opravičeval svoje neznanje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
danes sem videl, da so tukaj https://goo.gl/diYriz spremenjene talne označbe.
Ko se pelješ vidiš 3 črte in ti nč ni jasno. Vmes so narisal še kolesarsko stezo z rdečo črto.

Opazil sem, ker je skoraj počlo, ko je očitno nekdo spregledal, da je za desno posebi pas.
In sem res nekaj časa stal in se čudil tej mojstrovini.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kdo pa govori o peščcih in semaforju?

je pa res pločnik po obeh straneh s kje se da z "varnostne" razdalje opazovat promet;)

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.979
-387
113
kzs...

res zanimivo križišče... na desni sploh ni semaforja za pešče, al se ga pa ne vidi...

jest vglavnem nebi zavil desno, ker se takrat pričakuje pešča, ki ima ponavadi zeleno, če imamo mi rdečo. Pa še polna črta pred prehodom... Pomeni, da ko je rdeča, se moraš ustaviti pred črto, in tako ne moreš zavit desno.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.500
113
49
Na sončni strani ALP
Te dileme bo vsaj upam rešil novi Pravilnik o prometni signalizaciji

Seveda pa bo treba takšne in drugačne znake pravilno postaviti kar pa bo strošek za proračun.
In če je občina bolj boga...
crazy1.gif